Odkrijte nove zgodbe preteklosti, odkrijte nove predmete, ki smo jih za Vas, izbrali z ljubeznijo, da Vam popestrijo dom in nahranijo dušo.

Prikazovanje 1–24 od 482 rezultatov

Meni
Zapri

KAJMAN

79,00 

Kajman, iz sredine 20. stoletja.

Nagačeni kajman, ki je bil izdelan v času, ko je bilo veliko zanimanje za eksotične živali, ki jih pri nas nisi mogel videti, tehnologija pa seveda še ni dajale te možnosti. Tako so se na lastne oči prepričali v obstoj nekaterih nenavadnih bitij. Dandanes je nagačevanje sicer dobilo drugačen, negativen prizvok,  a je to še danes izredno zanimiv in eksotičen okras, ki bo pogosto tudi osrednja tema mnogih pogovorov. Mere: 22 x 17 x 10 cm Teža: 100 g Kajman je odlično ohranjen.
Zapri

INDUSTRIJSKA NAMIZNA LUČ DAZOR

220,00 

Industrijska namizna luč Dazor, model 2324, izdelana v Ameriki.

Namizna luč izjemnega industrijskega videza. Njen dizajn in kakovost izdelave, obljublja da je to luč, ki bo še leta služila svojemu namenu. Zagotovo bo svoje mesto našla v delavnici, mojstra, ki pri svojem delu potrebuje dobro osvetlitev. Lahko pa z njo popestrite domovanje v industrijskem slogu. Zagotavlja obilno, enakomerno svetlobo brez senc na široki površini. Ima patentirano  nastavljivo ročico za gladko in enostavno namestitev luči v kateri koli položaj. Proti utežna vzmet je popolnoma zaprta, da je povsem varna pred prahom. Glavni del podstavka se lahko premika nazaj in naprej, kot tudi vrtljivo za 180 stopinj vodoravno. Zgornji del vratu se lahko premika tudi gor in dol. Senčni del svetilke se lahko premika za 180 stopinj vodoravno. Prav tako se lahko premika gor in dol ter naokrog s krožnimi gibi. Na vrhu senčnika sta dva gumba, eden za vklop in drugi za izklop. Podjetje Dazor sta leta 1938 ustanovila Harry Dazey in profesor z univerze v Washingtonu Albert Perbal. Natančno uravnotežena luč je v štiridesetih letih revolucionirala industrijo svetilk. Dazor je bil tudi prvi proizvajalec, ki je tehnologijo prenosne delovne svetilke združil s fluorescenčnimi žarnicami. Podjetje še vedno proizvaja podobno razsvetljavo. Dotični model, model 2324, je bil izdelan v nekaj različicah in različnih barvah, med leti 1940 in 1990. Njena raba v Evropi je bila najbolj razširjena v Antwerpu v Belgiji, v diamantni industriji. Mere: 68,5 x 28 x 20,5 cm Teža: 8 kg Luč je dobro ohranjena. Za dve fluorescenčni sijalki T8.
Zapri

TRAMP ART OKVIR

340,00 

Tramp art okvir.

Tramp art okvir z nabožno sliko,  ki prikazuje Karmelsko Mati Božjo. Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Mere: 60,5 x 41,5 x 3 cm Teža: 2,6 kg Okvir je odlično ohranjen.
Zapri

SAMOSTOJEČ PEPELNIK

157,00 

Samostoječ pepelnik, iz sredine prejšnjega stoletja.

Mizica s pepelnikom, bo dobrodošla pridobitev za vašo teraso, balkon... Je zelo priročna, saj ne bo služila le kadilcem, ampak bo zaradi dekorativnega videza tudi odlična popestritev prostora. Pepelnik je narejen na vzmet, kar pomeni, da se pokajeni cigareti, pospravijo vanj, s čimer si zagotovite manj umazanije, saj veter tako ne more razpihati pepela. Mere: 76 x 30,5 x 30,5 cm Teža: 4,7 kg Samostoječ pepelnik je odlično ohranjen.
Zapri

FLAMSKI LESTENEC

188,00 

Flamski lestenec.

Zanimiv lestenec, ki je netipično majhen za ta stil luči. Si želite popestriti dnevno sobo ali pa kateri drug prostor? S to lučjo vam to gotovo uspe. V prostor vnese eleganco in stil in ga s tem dvigne na povsem nov nivo. Mere: 85 x 29 x 27 cm Teža: 5 kg Lestenec je odlično ohranjen, za šest žarnic E14.
Zapri

DOPRSNI KIP

1.460,00 

Doprsni kip, izdelan leta 1906, izpod rok italijanskega kiparja Emilia Marsilia.

Doprsni kip starejšega moškega, bo zanimiva pridobitev za vaš dom ali vašo ustanovo. Lahko ga obesite na steno ali postavite na polico/mizo. Kip je bil ocenjen s strani rimskega muzeja, kar vam zagotavlja, da boste v svoje prostore z njim umestili vrhunsko umetnost iz prejšnjega stoletja in vam daje odlično priložnost, da si boste lastili delo cenjenega kiparja, čigar dela, si drugače lahko ogledate v muzejih. Emilio Marsili, je bil rojen v Benetkah leta 1841. Na beneški akademiji se je v razredu L. Ferrarija izučil za kiparja, nato pa se je preselil v Pariz, kjer je njegova beneška izobrazba prišla do izraza in postane izredno priljubljen. Po Parizu se preseli v Belgijo, kjer je navdihnjen nad tamkajšnjimi kiparji. A domotožje ga privabi nazaj v Benetke, kjer se še naprej posveča svojemu poklicu. Takrat sodeluje pri preureditvi Palazze Cavalli Franchetti, ustvari doprsni kip Vittoria Emanuela II. za mestno hišo v Pordenonu in izdela relief za pročelje cerkve Pieta v Benetkah, kjer ga najdemo še danes. V tistih letih dobi tudi prva priznanja za svoje delo in to ne samo v rodni Italiji, ampak nagrado prejme tudi na Dunaju in v Parizu, njegova dela pa začnejo odkupovati muzeji.  O njem so govorili, da je » aristokratski umetnik« obdarjen z »instinktivnim občutkom za mero, ki mu omogoča, da je živahen brez nesramnosti in strog brez ostrine«. V kasnejših letih postane poznan predvsem po izdelovanju prestižnih nagrobnih spomenikov, izdelal ga je na primer za kraljico Margherito Savojsko. Umrl je leta 1926 v Benetkah, njegova dela pa so še danes del muzejev, kar ponazarja njegovo močno ustvarjalno energijo, ki je cenjena še danes. Mere: 68 x 65 x 40 cm Teža: 12 kg Doprsni kip je dobro ohranjen in je podpisan.
Zapri

NAMIZNA LUČ

76,00 

Namizna luč, iz druge polovice 20. stoletja.

Barvita namizna luč, za popestritev vaše pisalne ali delovne mize. Mere: 28 x 20 x 11 cm Teža: 550 g Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

TORBICA

240,00 

Torbica, iz 50ih let prejšnjega stoletja, izdelana v Ameriki.

Torbice izdelane iz lucita, so bile najbolj zaželen modni kos v sredini prejšnjega stoletja.  Lucite - trdo plastiko, je razvil DuPont leta 1931, a se je v namene mode in notranjega oblikovanja, začela uporabljati šele po drugi svetovni vojni. Prve torbice iz lucita, so bile predstavljene konec 40ih let in  takoj dobile svoje mesto med najbolj iskanimi modnimi dodatki tistega časa. Takšne torbice, so pravzaprav simbol tiste ere, saj so najnovejši materiali in dizajni predstavljali novo dobo. Predstavljena torbica, je odličen prikaz zakaj so bile te torbice tako priljubljene. Pokrov torbice je čudovito dodelan, perla na zaponki pa daje občutek razkošnosti. Tako se združita robustnost lucita in eleganca oblikovanja. Tudi vi, dodajte v svojo modno kolekcijo, to ikonično torbico in prepričani smo, da z njo ne boste ostali neopaženi. Mere: 24 x 14 x 10 cm Teža: 600 g Torbica je dobro ohranjena.
Zapri

KLOP

320,00 

Klop iz 19. stoletja.

Lesena kmečka klop, preprost a izjemno uporaben dodatek, za kateri koli prostor. Mere: 150 x 79 x 45 cm Teža: 16 kg Klop je dobro ohranjena.
Zapri

OGLEDALO

217,00 

Ogledalo, iz prve polovice 20. stoletja.

Ogledalo v čudovitem medeninastem okvirju. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 71 x 37 x 3 cm Teža: 4,3 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

NAMIZNA LUČ

264,00 

Namizna luč. iz začetka 20. stoletja.

Namizna luč v značilnih manirah obdobja art nouveau. Z njo boste popestrili svojo mizo, lahko jo uporabite kot dodatno luč v temnejših prostorih ali pa vam bo razsvetljevala noči na vaši nočni omarici. Kakorkoli se boste odločili, z njo boste v prostor vnesli pristen šarm art nouveaua. Mere: 26 x 22 x 15,5 cm Teža: 800 g Namizna luč je odlično ohranjena in je na novo ožičena. Za žarnico E27.
Zapri

KOZARCI

23,00 

Kozarci Duralex, z art nouveau podstavki izdelani pri WMF.

Zanimiva združitev dveh kosov preteklosti. Držalo kozarca je izdelano v legendarnem podjetju WMF v začetku stoletja, stekleni kozarci pa so iz 50ih let, izdelani pri podjetju Duralex, ki je poznano po svojih izdelkih iz kaljenega stekla. To pomeni, da niso le izredno dekorativni, ampak tudi izredno vzdržljivi, kar vam zagotavlja, da boste lahko komplet z užitkom uporabljali vrsto let. Mere: 9,5 x 9 x 7 cm Teža: 200 g Set je dobro ohranjen.
Zapri

STROPNA LUČ FONTANA ARTE

1.750,00 

Stropna luč, izdelana v italijanskem podjetju Fontana Arte, v 40ih letih.

Barvita luč, zanimive oblike, je najbrž plod dela oblikovalca Pietra Chiesa, ki je v tistih letih deloval v Fontana Arte. Luč bo popestrila katerikoli prostor in ga obogatila. Izdelana je iz dveh steklenih kupol, na eni lahko občudujemo barvito poslikavo, dodani pa so ji tudi čudoviti visoko kvalitetni medeninasti detajli, kar nam priča o izjemni kakovosti tega izdelka. Podjetje Fontana Arte, se je razvilo iz podjetja, ki ga je ustanovil Luigi Fontana leta 1881, kjer so proizvajali plošče iz stekla. Velik uspeh je dosegel v gradbenem sektorju in tako postal eden največjih proizvajalcev stekla v Italiji. Na začetku 1930ih pa Fontana želi ambiciozno prodreti na trg umetniškega stekla in dekorja, zato najame priznanega italijanskega oblikovalca Gia Pontija, da bi mu pri tem pomagal. Tako leta 1933 nastane Fontana Arte, ki se istega leta združi s podjetjem Pietra Chiesa – Bottega di Pietro Chiesa. Tako postaneta Gio Ponti in Pietro Chiesa umetniška direktorja podjetja. Hitro so postali priznano in cenjeno podjetje, saj so izdelali veliko prefinjenih steklenih izdelkov, kot so vitraži, razsvetljava, ogledala in celo pohištvo iz stekla. V povojih letih, ko je bilo gospodarstvo v razsulu, so še vedno izdelovali prestižne kose, a predvsem za hotele in pisarne. Leta 1954 pa umetniško direkcijo prevzame Max Ingrand, kar za podjetje odpre vrata v novo dobo. Z njegovimi kreacijami se dokažejo in si ponovno prislužijo prestižen ugled. Fontana Arte gre nato čez kar nekaj faz tako dobrih kot slabih, a podjetje vseeno preživi do dandanes. Leta 1998 je Fontana Arte celo prejela nagrado ADI Compasso d’Oro za pomemben prispevek k italijanski zapuščini oblikovanja. Danes pa se še vedno ukvarjajo z oblikovanjem in k ustvarjanju povabijo mnoge arhitekte in oblikovalce 21. stoletja. Njihova pomembna dela pa si lahko ogledate tudi v pomembnih muzejih kot je na primer Muzej moderne umetnosti v New Yorku, kjer njihova dela najdete v stalni zbirki. Mere: 73 x 45 cm Teža: 3,7 kg Luč je odlično ohranjena. Za dve žarnici E14.
Zapri

SVEČNIK

190,00 

Svečnik, iz konca 19. stoletja.

Medeninast svečnik, v baročnem stilu. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 44 x 23 x 19 cm Teža; 2,3 kg Svečnik je odlično ohranjen.
Zapri

VIKTORIJANSKA PSIHA

725,00 

Viktorijanska psiha, izdelana konec 19. stoletja.

Psiha v empir stilu, se bo odlično podala v spalnico, hodnik ali vežo. Majhne podrobnosti, kot so ročaji in furnir položen v empir stilu, jo naredijo razkošno, enostavna oblika pa zagotavlja, da se bo zlila z vsakim stilom. Izredno priročna, saj se boste zaradi velikega ogledala v njem enostavno ogledovali, predalčki pa vam nudijo dodaten prostor za shranjevanje. Mere: 180 x 104 x 35 cm Teža: 27 kg Psiha je odlično ohranjena.
Zapri

LEV

140,00 

Figura leva, iz 50ih let prejšnjega stoletja.

Zanimiva figura leva, izdelana iz kaširanega papirja ter usnja. Odličen dekorativen kos za vse ljubitelje živali in simbolike. Simbolični pomen levov, kot si lahko predstavljamo, je predvsem povezan z močjo. Nosi pa še ostale simbolne pomene kot so na primer: pogum, razkošje, dostojanstvo, pravičnost, modrost… V starodavni Grčiji pa se je simbolni pomen levov vrtel okoli zaščite in na njih so gledali kot na varuhe mrtvih, pa tudi  palač, vrat, svetišč in prestolov. Bili so tudi zaščitniki ognjišča in doma. Mere: 35 x 28 x 11 cm Teža: 700 g Lev je dobro ohranjen.
Zapri

NAMIZNA LUČ

168,00 

Namizna luč, iz 60ih let prejšnjega stoletja.

Space age namizna lučka, ki se bo podala v vsak interier zaradi svojega modernega videza. Luč je kromirana in se premika v vse strani. Odlična za dekoracijo ali kot stranska lučka v prostoru. Mere: 17 x 16,5 cm Teža: 700 g Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E14.
Zapri

STOL

175,00 

Stol, iz sredine prejšnjega stoletja. Izdelan v Italiji.

Zanimiv stol, ki bo odličen poudarek za sobo, kjer radi posedate. Stol je zaradi svoje oblike izredno udoben, zaradi svojega izgleda pa izredno dekorativen. Mere: 72 x 70 x 52 cm Teža: 5,5 kg Stol je odlično ohranjen.
Zapri

RAZPELO

128,00 

Razpelo, iz 19. stoletja.

Razpelo, ki mu manjka nekaj koščkov, kar pa ga naredi na poseben način unikatnega. Izjemen kos, pri katerem lahko občutimo njegova preživela desetletja. Mere: 46 x 21 x 8,5 cm Teža:  0,5 kg Razpelo je dobro ohranjeno.
Zapri

NAMIZNA LUČ

144,00 

Namizna luč, izdelana v nemškem podjetju Graeco Leuchten v 70ih letih prejšnjega stoletja.

Namizna luč iz stekla in plastike, bo zaradi svoje nenavadne oblike in pastelnih barv, odličen dodatek tako na nočni omarici, kot mizi ali polici. Z njo boste prav gotovo lahko ustvarili zanimivo atmosfero in ambient. Mere: 20,5 x 12 cm Teža: 500 g Namizna luč je odlično ohranjena.
Zapri

VIKTORIJANSKA MIZA

460,00 

Viktorijanska miza.

Miza, z zanimivo oblikovanimi nogami in lepo ovalno furnirano ploščo, bo kot nalašč za dodajanje starinskega šarma v vaš dom. Mere: 109 x 73 x 67 cm Teža: 7 kg Miza je odlično ohranjena.
Zapri

STENSKA LUČ

123,00 

Stenska luč, iz sredine prejšnjega stoletja.

Izredno zanimiva stenska luč, ki je izjemno dekorativna, zato prava izbira za popestritev prazne stene in prostora, kjer si želite ambientalne svetlobe.  Ta luč je posebej zanimiva zaradi slike, ki predstavlja pastirje pri počitku, ker pa je slika prosojna se skozi njo čudovito preliva svetloba, kristali pa svetlobe še bolj razpršijo, kar zagotavlja spektakularno ambientalno svetlobo. Mere: 28 x14 x 9 cm Teža: 0,6 kg Luč je dobro ohranjena. Za žarnico E14.
Zapri

ČAJNIK

136,00 

Čajnik izdelan v podjetju WMF, leta 1905.

Čudovit secesijski čajnik, s katerim boste navdušili vaše obiske, sebi pa vsakodnevno privoščili razvajanje s tem luksuznim čajnikom. Na dnu čajnika so oznake, ki potrjujejo pristnost, WMF znak, ki predstavlja noja, pa nam govori o času njegove izdelave. WMF (Württembergische Metallwarenfabrik) je svetovno znani proizvajalec izdelkov za gospodinjstvo, hotele in gostinstvo. Z proizvodnjo so začeli že davnega leta 1853. V njihovi ponudbi pa lahko najdete predmete iz navadnih in plemenitih kovin, ki so priljubljeni zbirateljski predmeti. Mere: 24 x 17 x 16,5 cm Teža: 0,5 kg Čajnik je odlično ohranjen.
Zapri

TRAMP ART OGLEDALO

790,00 

Tramp art ogledalo.

Izjemen tramp art okvir z ogledalom. Izdelan je iz lesenih cigaretnih škatel, kar lahko vidimo na ozadju okvirja, kar potrjuje njegovo avtentičnost. Romantičen pridih okvirju daje srce povsem na vrhu okvirja. Zanimiv dodatek za vašo kopalnico, hodnik ali vežo. Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Mere: 64,5 x 45 x 2,5 cm Teža: 2,8 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.