Odkrijte nove zgodbe preteklosti, odkrijte nove predmete, ki smo jih za Vas, izbrali z ljubeznijo, da Vam popestrijo dom in nahranijo dušo.

Prikazovanje 1–24 od 483 rezultatov

Meni
Zapri

SLON

290,00 

Slon, lesena skulptura izdelana cca. 1910.

Kip slona, bo zaradi čudovitih podrobnosti, izjemen dodatek vsakemu domovanju. Tudi zaradi simbolike, ki jo nosijo sloni, bi morala biti v vsakem domu vsaj ena podoba slona. Namreč slon že od nekdaj predstavlja prinašalca modrosti, sreče in pozitivne energije, po hinduizmu pa slon simbolizira integriteto in moč. Po vastu shastra (tradicionalni indijski arhitekturni sistem) se skulpturo slona postavi ob vhodna vrata, če želite vaš dom obvarovati negativnih energij in vanj vnesti srečo. Lahko ga postavite v zakonsko spalnico, saj naj bi simbol slona krepil odnose, povečeval plodnost in preprečeval nezvestobo. Če želite pomagati otroku pri učenju, skulpturo slona postavite na njegovo pisalno mizo, saj naj bi slon okrepil  znanje in pomagal izboljšati raven osredotočenosti. Za uspešnost podjetja pa skulpturo slona postavite ob glavna vrata, njegovo prezenca bo namreč energenizirala vaš posel. Prav sloni z dvignjenim rilcem, pa so po tradiciji tisti, ki prinašajo srečo. Črna barva slona pa predstavlja blagostanje in uspeh. Tako je ta čudovita skulptura slona, ročno izdelana iz eksotičnega trdega lesa, lahko popolno darilo za vas in vaš dom. Mere: 35 x 35 x 17 cm Teža: 3,5 kg Slon je odlično ohranjen. Cena za enega.
Zapri

ŠATULJA

380,00 

Šatulja, izdelana konec 19. stoletja, na Madžarskem.

Čudovita pozlačena šatulja iz brona, predstavlja resnično mojstrovino rokodelstva.  Na njeni površini so izjemno natančni reliefi, ki prikazujejo živahne prizore srednjeveških ljudi, ujetih med plesom, pitjem in veseljačenjem. Vsak detajl je skrbno oblikovan, od drobnih izrazov na obrazih do drobnih gibov rok in nog, kar daje vtis življenja in dinamike. Patina, ki jo je šatulja pridobila skozi leta, pa ji doda še dodaten čar. Ta izjemen kos umetnosti ne predstavlja le šatulje kot uporabnega kosa, v katerem lahko hranite nakit in druge drobne dragocenosti, temveč je tudi okno v preteklost. Njena izjemna estetika bo zagotovo pritegnila pozornost vsakega opazovalca ter prinesla občudovanje in spoštovanje. Ne le dragocen okras, ampak tudi čudovit spomin na preteklost, ki bo s svojo prisotnostjo obogatila vsak prostor, kjer bo postavljena. Mere: 25,5 x 9,5 x 7 cm Teža: 0,6 kg Šatulja je odlično ohranjena.
Zapri

NAMIZNA LUČ

160,00 

Namizna luč iz muranskega stekla, izdelana v sredini prejšnjega stoletja.

Izjemna steklena luč izdelana v tehniki "Tre Fuochi" - trije plameni. To je starodavna tehnika, ki je nastala v 18. stoletju. Ta tehnika zahteva, da spretni muranski rokodelci najprej segrejejo in oblikujejo taljeno steklo, nato pa z vročo apliko dodajo emajlirane cvetove in 24-karatno zlato ter steklo še tretjič segrejejo, da se vzorec ustali. Ta delavna tehnika je precej draga, saj zahteva visoko stopnjo strokovnosti pri pihanju stekla in ročnem okraševanju ter specializirano peč. Za to so predmeti izdelani s to tehniko, kot je predstavljena luč, zelo cenjeni in iskani. Steklo luči je v čudoviti rubinasti barvi, 24-karatno zlato pa ji dodaja prestiž in eleganco. Vse skupaj pa zaokrožijo prelepe cvetice, ki dajejo luči strukturo. Odličen kos, ki bo s svojo prezenco in barvitostjo popestril vsak prostor. Mere: 36 x 15 x 15 cm Teža: 2 kg Namizna luč je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

OKVIR ZA FOTOGRAFIJO

175,00 

Okvir za fotografijo, izdelan konec 19. stoletja, v Franciji.

Eleganten, ter izvrstno izdelan, par bronastih okvirjev. Zadaj sta okvirja zaprta s tanko bakreno ploščo. Oporna nogica na hrbtni strani pa je ravno tako prefinjeno izdelana in okrašena, kar priča o visoki kvaliteti tega predmeta. Posebnost para je, da sta namenjena levi in desni strani npr. za postavitev na nočno omarico zakoncev. Čudovit dekorativni kos, poleg tega pa odličen način kako prikazati vam najljubše fotografije oziroma portrete. Odlična pa bi bila tudi kot darilo za mladoporočenca, obletnico ali rojstni dan. Mere: 32,5 x 19 x 4 cm Teža: 1,6 kg Okvir je odlično ohranjen. Cena za enega.
Zapri

SERVIRNI VOZIČEK BREMSHEY

355,00 

Servirni voziček Bremshey Dinett, iz 50. let prejšnjega stoletja, izdelan v mestu Solingen v Nemčiji.

Servirni voziček Bremshey, model Dinett je ikona pohištva iz sredine prejšnjega stoletja, sedaj pa imate odlično priložnost, da postane del vašega domovanja. Izdelan je iz kromirane kovine in posebnih plošč furnirja palisandra, ki je bil impregniran s sintetično smolo in nato stisnjen, s tem so dobili robustno in skoraj neuničljivo površino, imenovano gerlinol. Dotični voziček ima čudovit vintage rožast vzorec, kar je precejšnja redkost, samemu vozičku pa doda očarljivost in dodatno dekorativno vrednost. Servirni vozički podjetja Bremshey, so bili znani po izjemni kvaliteti in uporabnosti. Ker je bil to izjemno inovativen in unikaten voziček, se njegovi izdelovalci niso bali da bi jim kdo ukradel njihovo idejo, zato zgodnejši modeli nimajo oznake podjetja, ko si ga kupil si dobil le pečat podjetja, na spodnji strani pa je bila nalepka, ki je opozarjala na prednosti vozička. Na nalepki so obljubljali naslednje koristne lastnosti vozička: “Neobčutljiv na vodo, sadne sokove, alkoholne pijače in kuhinjske kisline; toplotno odporen in skoraj nezlomljiv. Ohrani sijajen videz tudi po letih uporabe. Samo sperite s hladno ali toplo vodo.” Zaradi starosti  dotičnega vozička, lahko vse njegove kvalitete potrdimo, saj je kljub svoji starosti voziček kot nov. Ni pa pri tem vozičku njegova prednost le kvaliteta, ampak tudi njegova vsestranskost, ki ga dela izjemno uporabnega. Voziček se namreč lahko ob neuporabi popolnoma zloži, kar omogoča enostavno pospravljanje, lahko pa ga zložimo le delno da dobimo zanimiv poličnik na koleščkih. Kot prikazujejo že na reklamnih oglasih iz 50ih in 60ih let, je to nujen dodatek na zabavah, na katerih lahko z njim čedno ponudimo jedačo in pijačo, lahko ga postavimo v kot kjer bomo ponudili koktejle, uporaben pa bo tudi v vsakdanjem življenju, kot zanimiva stranska mizica ali zanimiv poličnik za rože. Mere: odprt: 79 x 66 x 41 cm / zložen: 79 x 66 x 6,5 cm Teža: 6,7 kg Servirni voziček je odlično ohranjen.
Zapri

JANZENISTIČNO RAZPELO IZ KOSTI

120,00 

Janzenistično razpelo, izdelano v 18. stoletju.

Leseno razpelo z Jezusom in lobanjo, ki sta naivno izrezljana iz kosti.  Njegove roke so bolj vertikalne kot horizontalne, kar je značilno za janzenistične križe. Odličen primerek razpela, ki bo čudovita pridobitev v vsaki zbirki. Janzenizem je bilo versko gibanje znotraj katoliške cerkve, ki se je razvilo v 17. stoletju v Franciji. Gibanje je izhajalo iz naukov nizozemskega teologa Corneliusa Jansena, ki je zagovarjal strog in asketski pogled na krščansko vero. Glavne značilnosti janzenizma vključujejo poudarek na človekovi pogubi in grešnosti ter na Božji milosti kot edinem sredstvu za odrešenje. Janzenizem je bil tudi proti razkošju in posvetnemu življenju ter je zagovarjal strogo moralnost in ponižnost. Na Slovenskem se janzenizem ni tako močno razširil kot v nekaterih drugih delih Evrope. Vpliv janzenizma na Slovenskem se je predvsem kazal v duhovnih krogih, kjer so nekateri duhovniki in teologi pridigali o strožji moralni in verski praksi ter nasprotovali določenim vidikom katoliške cerkve tistega časa. Vendar pa se janzenistična gibanja niso razvila v tolikšni meri kot v nekaterih drugih delih Evrope, in zato ni imelo tako velikega vpliva na slovensko družbo in kulturo. Mere: 32 x 12 x 2 cm Teža: 0,3 kg Razpelo je dobro ohranjeno.
Zapri

OGLEDALO

130,00 

Ogledalo iz prve polovice 20. stoletja.

Ogledalo v empire revival stilu. Bogato okrašen z viticami, rožami in pentljo ter pozlačen. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih po navadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 60 x 36,5 x 6 cm Teža: 3,6 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

KOVINSKA GLAVA

180,00 

Kovinska glava.

Zanimiv in unikaten kip deklice, izdelan iz aluminija. Avtor in njena namembnost žal nista znani. Mere: 24 x 18 x 18 cm Teža: 8,1 kg Kovinska glava je dobro ohranjena.
Zapri

VAZA JEAN GARNIER

270,00 

Vaza, francoskega oblikovalca Jean Garniera, izdelana konec 19. stoletja.

Izjemna kovinska vaza izdelana v obdobju art nouveau, na kar kaže tudi njen celoten dizajn, ki je povsem v manirah obdobja.  Vaza je zaradi podob vil in vodnih nimf, nadvse očarljiva in čarobna, patina, ki jo je pridobila čez leta pa jo dela še posebej mistično.  Vaza ima tri panele,  ki predstavljajo tri različna pravljična bitja. Vaza je tudi podpisana. Zanimiv dekor za vaš dom, s katerim boste v prostor vnesli slog tega čudovitega dizajnerskega obdobja. Jean Garnier je bil francoski kipar 19. stoletja, znan predvsem po svojih bronastih figurah in dekorativnih posodah. V svojem delu je pogosto upodabljal alegorične in zgodovinske motive, kot so klovni Pierrot, Joana Orleanska in Salammbo, poleg tega pa tudi ljudske like, kot so glasbeniki, plesalci ali kmetje. Garnier je ustvaril tudi vaze in vrčke, ki so se zlivali s figuralnimi oblikami, pri čemer so se liki zdeli, da izstopajo iz površine posode - tako kot pri predstavljeni vazi. Rodil se je leta 1853 v Mouzeuilu, Francija, kjer je kasneje razstavljal na Salonu umetnikov Francije in leta 1892 prejel častno omembo. Umetnik je umrl leta 1910 v Parizu, Francija. Mere: 30,5 x 15 cm Teža: 0,4 kg Vazi sta odlično ohranjeni. Cena za eno.
Zapri

CHIAVARI OPÉRA STOL

360,00 

Chiavari Opéra stol, iz sredine prejšnjega stoletja.

Ta eleganten neoklasični stol Chiavari Opéra je izdelan iz polirane medenine. Zasloveli so, ko so jih leta 1953 uporabili na poroki Johna in Jackie Kennedy. Medeninast okvir ima veliko težo in podrobnosti, ki je znak kakovosti, značiln za italijansko obrt. Sprednje vretenaste noge imajo obliko balustrade, ki se na dnu konča s konico, ki je značilen za to obdobje. Zadnje noge potekajo neprekinjeno navzgor, kar zagotavlja trdnost stola. To je odličen stol za toaletno mizo ali pa ga uporabite za stranski stol, da bo navduševal s svojo eleganco. Stoli Chiavari so dobili ime po italijanskem mestu, od koder izvirajo. To mestece na severu Italije je te stole začelo proizvajati na začetku 19. stoletja. Leta 1807 je Gaetano Descalzi oblikoval lahek, eleganten, a trden stol iz češnjevega lesa, znan kot “Chiavarine”. Zasnova je temeljila na stolu Ludvika XV s stranskim naslonjalom, vendar brez oblazinjenja. Sprva so bili te stoli namenjeni jedilnicami, po veliki prepoznavnosti po Kennedyjevi poroki, pa so postali priljubljeni stoli v plesnih dvoranah in kot razkošni stranski stoli v domovih. Mere: 93 x 45 x 42 cm Teža: 6 kg Stol je dobro ohranjen.
Zapri

SKRINJICA

62,00 

Skrinjica iz začetka 20. stoletja, izdelana v Angliji.

Plehnata skrinjica, primerna za shranjevanje nakita, denarja ali drugih drobnih dragocenosti. V njej najdemo priročen razdelek, da so lahko vaši predmeti v njej lepše razporejeni. Skrinjica ima dva originalna ključa in delujočo ključavnico.  Čudovit masivni kovinski ročaj, pa mu dodaja karakter "Belle Époque", obdobja v katerem je bil izdelan. Mere: 27 x 17 x 12 cm Teža: 1 kg Skrinjica je dobro ohranjena.
Zapri

NAMIZNA LUČ

210,00 

Namizna luč, iz druge polovice 20. stoletja. Izdelana v italijanskem podjetju Romar Preziosi D'arte.

Izredno zanimiva, masivna luč, izdelana iz epoksija, podstavek pa je prevlečen s srebrom . Zanimiva luč ki bo odlična za popestritev sobe, kot ambientalna luč, saj zaradi debele epoxy zastorke oddaja čudovito svetlobo. Mere: 18 x 18 x 18 cm Teža: 3,2 kg Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

VITRINA

1.940,00 

Vitrina, iz 19. stoletja.

Čudovita vitrina, v katero boste lahko na ogled dajali svoje dragocenosti. Ta izjemna vitrina, ima originalna stekla, ki so na treh straneh, prednji in stranskih, na zadnji steni pa je ogledalo, ki s svojim odbleskom, še poudari stvari, ki jih postavimo vanjo. Ima tudi ključ in delujočo ključavnico, kar pomeni, da bodo v njej vaši predmeti na varnem. Ker so vitrine v tako originalnem stanju v teh časih prava redkost, je to res izvrstna priložnost, da jo umestite v svoj dom ali pa poslovno dejavnost. Mere: 168 x 94 x 48 cm Teža: 30 kg Vitrina je odlično ohranjena.
Zapri

STENSKA KOŠARICA

83,00 

Stenska košarica, izdelana na začetku 20. stoletja, v Nemčiji.

Emajlirana stenska košarica na kateri je nemški napis "topflappen" kar v prevodu pomeni podstavek za lonce, kar namiguje, da so vanj shranjevali ravno to . So pa takšne emajlirane košarice izdelovali tudi za namen shranjevanja zelenjave, predvsem čebule in česna. Sedaj je lahko odličen vintage dodatek za vašo kuhinjo in kopalnico. Lahko jo uporabite v prvoten namen ali pa daste domišljiji prosto pot. Priročen in dekorativen kos za vaš dom. Mere: 26 x 23 x 11,5 cm Teža: 0,8 kg Stenska košarica je odlično ohranjena.
Zapri

NAMIZNO OGLEDALO

190,00 

Namizno ogledalo, izdelano v 40ih letih prejšnjega stoletja, v Franciji.

Medeninasto ogledalo na katerem je ogromno simpatičnih detajlov. Na njem namreč lahko opazimo kupide, cvetje in  zaljubljenca, v katera je uperil svojo puščico kupid. Na stojalu ogledala je tudi priročna vdolbinica, v katero lahko položimo nakit ali druge drobnarije. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih po navadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 41, 5 x 25,5 x 11 cm Teža: 2,4 kg Namizno ogledalo je odlično ohranjeno. Ogledalo v medeninastem okvirju je originalno in patinirano.
Zapri

PIETÀ

2.200,00 

Pietà, bronast kip.

Kip predstavlja prizor Device Marije, ki drži mrtvo telo Jezusa Kristusa po njegovem križanju, preden je bil položen v grob. To delo je izdelano iz brona in je izjemen primer verske umetnosti čeprav je avtor neznan. Ta skulptura odseva globoko čustveno intenzivnost in izkazuje presenetljivo stopnjo detajlov ter realistično upodobitev človeške bolečine in božanske žalosti. Nepodpisan in brez natančno določenega datuma nastanka, ta Pietà še vedno govori univerzalni jezik človeške žalosti in sočutja. Marija, ki drži Jezusa, je upodobljena v trenutku tihe žalosti in meditacije, njen obraz pa izraža mirnost in notranjo moč. Jezusovo telo, čeprav brez življenja, je upodobljeno s pozornostjo do anatomije in izraža mir, ki sledi njegovemu trpljenju. Posebnost tega dela leži v izjemni upodobitvi tkanin, kjer gube na Marijinih oblačilih ustvarjajo dramatičen kontrast z gladkostjo kože figur, kar dodatno poudarja realističnost in hkrati simbolno globino prizora. Kljub temu, da je avtor neznan, ta Pietà služi kot močan spomenik večnim temam, kot so žrtvovanje, materina ljubezen, smrt in upanje na vstajenje, ki presegajo čas in kulturo.  Anonimnost skulpture pa dodaja še eno plast skrivnosti in univerzalnosti k temu globoko ganljivemu delu, ki še naprej navdihuje občudovanje in pietetno razmišljanje pri vseh, ki ga opazujejo. Mere: 85 x 25 x 17 cm Teža: 21 kg Pietà je odlično ohranjena.
Zapri

SET LUČI

1.850,00 

Set luči, v empire revival stilu, s konca 19 stoletja. Izdelane v Franciji.

Ta razkošen set luči je izdelan iz pozlačenega brona, ki je skozi leta dobil čudovito patino, videz pa dopolnjujejo originalne kristalne zastorke. Tako lestenec kot stenski luči, so okrašeni z labodi, ki so lepo dodelani. Izjemen set, ki bo dopolnil vsako sobo, ter ji dodal kanček razkošja in elegance. Mere lesteneca: 48 x 48 x 47 cm Mere stenske luči: 22 x 22 x 21 cm Skupna teža: 48 kg Set luči je odlično ohranjen. Za tri žarnice E27. Luči se prodajajo v setu.
Zapri

TRAMP ART OGLEDALO

420,00 

Tramp art ogledalo.

Izjemen tramp art okvir z ogledalom.  Ogledalo je originalno in lepo patinirano. Zanimiv dodatek za vašo kopalnico, hodnik ali vežo. Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Več o tej zanimivi umetnosti pa si lahko preberete tu: https://spletna-starinarnica.si/tramp-art-potepuska-umetnost Mere: 52 x 37,5 x 3 cm Teža: 2,5 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

MILNIK

38,00 

Milnik, iz začetka 1900.

Zanimiva emajlirana posodica za milo v čudoviti modri barvi, s kljukico na katero lahko obesimo krpico, gobico... Lahko jo uporabite za njen prvoten namen ali pa jo uporabite za stenski svečnik ali pa kot držalo za drobnarije. Mere: 25 x 18 x 11 cm Teža: 250 g Milnik je dobro ohranjen. Ima sicer kar nekaj patine, kar pa mu le doda na pristnosti in očarljivosti.
Zapri

GRAND TOUR MEDIČEJSKA LEVA

430,00 

"Grand tour" medičejska leva, izdelana cca. 1870, v Italiji.

Leva izklesana v zelen serpentinski marmor , ki ga že stoletja pridobivajo blizu Prata, severozahodno od Firenc. Leva predstavljata znane bele marmorne leve, ki od leta 1789 varujejo vhodne stopnice Loggii dei Lanzi na Piazza della Signoria v Firencah. Pred tem so bili postavljeni pred Villo Medici v Rimu, kjer so bili od leta 1598 na zahtevo  Ferdinanda I de Medici, velikega vojvoda Toskane, ki je vilo Medici pridobil leta 1576. Želel si je, da bi leva služila kot veličastni okras za stopnišče vrta vile, Loggia dei Leoni. En od levjega para izvira iz 2. stoletja , drugi pa je bil izdelan in podpisan s strani kiparja Flaminia Vacca. Prav tako kot antični lev je bila kopija izdelana iz marmorja, da je lahko postal par starodavnemu kipu. Prav zaradi tega so ti levi še vedno znani kot medičejski levi. Medičejci so tudi sicer  slavni po tem, da so svoj denar vlagali predvsem v umetnost in razvoj in tako v Firencah ustvarili okolje, v katerem sta umetnost in humanizem cvetela. Bili so namreč meceni Brunelleschija, Botticellija, Leonarda da Vincija, Michelangela, Rafaela, Machiavellija, Galileja in Francesca Redija med mnogimi drugimi v umetnosti in znanosti. Predstavljena leva sta bila izdelana v 19. stoletju, kot spominka, za bogate popotnike, ki so se namenili na tako imenovani "Grand Tour". Grand Tour je bil od 17. do 19. stoletja tradicionalno potovanje po Evropi, pri čemer je bila Italija ključna destinacija. Na takšno pot so se po navadi odpravili mladi moški plemiškega rodu ali višjega razreda, ko so dosegli polnoletnost, da bi se izučili o umetnosti, zgodovini in geografiji. Tako ni prav nič nenavadno, da so si zaželeli spomina na takšno pot in tako so spretni rokodelci, začeli izdelovati čudokrasne in prestižne spominke, da bi zadovoljili petične obiskovalce. Zdaj lahko tudi sami na ogled postavite izjemno izklesana medičejska leva, ki nista le čudovit okras, ampak umetnost, ki bo zanetila marsikatero debato. Mere: 18 x 15 x 7 cm Teža: 1,6 kg Leva sta odlično ohranjena. Cena za enega.
Zapri

NAMIZNA LUČ

170,00 

Namizna luč, iz sredine 20. stoletja.

Zanimiva luč, ki je odličen primer bauhaus dizajna, ki je hkrati uporaben in dekorativen. Bež in zlata barva,  luči dodata ravno prav sofisticiranosti, brezčasen videz pa obljublja, da se bo skladala z vsakim ambientom. Mere: 33 x 27 x 27 cm Teža: 0,8 kg Namizna luč je odlično ohranjena. Za dve žarnici E14.
Zapri

STOL ALI KLEČALNIK

285,00 

Stol ali klečalnik, izdelan v 30ih letih prejšnjega stoletja.

Stol oziroma klečalnik, izdelan za baziliko sv. Antona v Padovi, v podjetju Caloi.  To je priznana znamka, ki pa na splošno ne prodaja svojih produktov širši javnosti, ampak opremlja s svojimi stoli predvsem gledališke in kino dvorane, stadione, konferenčne dvorane in nenazadnje tudi cerkve in to že od leta 1922. Tako ste lahko prepričani, da je dotični stol, izjemne kakovosti in ima visoko uporabno funkcionalnost.
V celoti je izdelan iz lesa in je vrhunsko dizajniran, kar veliko pove o spretnosti tistih, ki so te kose natančno izdelali, saj se njihova predanost kaže  v vsakem koščku.  Dekorativni odtis na sedalu nas še posebej pritegne, saj daje stolu še dodatno očarljivost in kaže na posebno pozornost izdelovalca, na detajle. Posebni pa so ti stoli seveda zaradi njihove dvostranske uporabe. Ko dvignete sedalo, se namreč stol spremeni v klečalnik, ki vas kar vabi k trenutku globokega premisleka in molitve. Ko sedite na tem stolu, se ne morete izogniti občutku, da ste prestavljeni v drug čas, drugo dimenzijo, saj izžarevajo starodavni čar, ki presega meje časa in prostora. Umestitev teh stolov v dom, tako ni le izbira oblikovanja, je tudi objem bogate duhovne dediščine. Prostoru namreč doda občutek svetosti in spoštovanja. To niso le stoli za sedenje, temveč portal v svet, kjer se umetnost in duhovnost stikata, v vaš dom pa bodo poleg funkcionalnosti  vnesli nepogrešljiv italijanski cerkveni čar.
Mere: 84 x 45 x 44 cm
Teža: 5 kg
Stoli so odlično ohranjeni. Cena za enega.
Zapri

SEGUSO LANTERNA

360,00 

Lanterna, z otoka Murano, izdelana v steklarni Seguso, v 60ih letih prejšnjega stoletja.

Čarobna lanterna, ki bo v vaš dom vnesla Benetke. Lanterna je čudovito dodelana, kar kaže na kakovost izdelave natančnega ročnega dela in spretnih manipulacij. Ker je naravnih oblik se bo podala skoraj v vsak prostor. Namenjena je tako praktičnemu kot dekorativnemu namenu, najbolje pa bo do izraza prišla v majhnih sobicah, kot na primer veža, hodnik, zimski vrt.. vsekakor tam  kjer bomo lahko v njeni lepoti uživali neposredno in dovolili, da se njena čarobna svetloba razlije po stenah, saj oddaja nežno, rahlo lomljeno svetlobo in ne močne difuzne, ki lahko uniči ambient prostora. Proizvodnja steklenih luči v “kletkah” se je začela deloma zaradi naraščajočih razstav dekorativne umetnosti, kot je bil Milanski trienale v medvojnih letih. Drug verjeten vpliv je bilo gibanje za tradicionalno umetnost, znano kot “Vrnitev v red”, oživitev klasicizma po vsej Evropi kot odziv na mehanična uničenja, ki jih je povzročila prva svetovna vojna. Po finančni krizi leta 1929, je Murano utrpel kar nekaj zaprtij ključnih steklarstev in tako so se da bi preživeli, mnogi med njimi združili v skupine, med njimi tudi Artistica Soffiera e Vetreria – Barovier, Seguso & Ferro (umetniški steklopiharji in steklarji). V skupini so bili Luigi Ferro, Napoleone Barovier in Antonio Seguso ter Segusova sinova Ernesto in Archemide. Nato se je leta 1934, podjetju kot umetniški svetovalec, pridružil Flavio Poli. To je prineslo obdobje eksperimentiranja z barvnim steklom in novimi tehnikami, kar je pripeljalo do mednarodnega uspeha. Leta 1937 je podjetje Polija sprejelo kot polnopravnega partnerja in se preimenovalo v Seguso Vetri D’Arte, kar ostaja do danes. In prav iz prvega sodelovanja Polija s Segusom, 1934-40, se rodijo steklene luči v “kletki”. Te luči so še danes sinonim beneške spretnosti pihanja stekla. Mere: 73 x 22 cm Teža: 3 kg Lanterna je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

BAROČNO OGLEDALCE

445,00 

Baročno ogledalce, iz druge polovice 18. stoletja.

Vrhunsko delo baročnega mojstra, lesen okvirček, ki je izdelan v takšnih detajlih, da nam vzame dih. Si lahko zamislite kakšen mojster je izdelal tak okvirček in koliko ur dela je moralo biti za njim, predvsem pa izkušenj, da je iz lesa ustvaril takšno umetnino? Okvirček je tudi pozlačen, kar je povsem v maniri baročne umetnosti, a je skozi stoletja pridobil na patini in ta dotik časa, samo še dodaja skrivnostnost in očarljivost.  Ogledalce ima na zadnji strani stojalce, tako je lahko okras za damsko mizo ali polico, ima pa dodano tudi zanko, tako ga lahko umestite tudi na steno, kot baročno umetnino, ki se je kar ne boste morali nagledati in načuditi. Mere: 22 x 16 x 4,5 cm Teža: 0,2 kg Baročno ogledalce je odlično ohranjeno.