Prestižni predmeti, ki Vam bodo zaradi svoje natančne in kakovostne izdelave, vzeli dih. Predvsem pa so to brezčasni kosi, mejniki er, zaznamki preteklih mojstrov in priznanih oblikovalcev. Naj Vas prevzamejo in navdihnejo, tudi v vašem domovanju.

Prikazovanje 1–24 od 72 rezultatov

Meni
Zapri

VAZA BACCARAT

1.200,00 

Vaza, izdelana v prestižnem francoskem podjetju Baccarat, v sredini 19. stoletja.

Vnesite luksuz v svoj vsak dan in s to čudovito vazo iz obdobja Napoleona III.,  popestrite vaše prostore. Idealna za osrednji kos na mizi, kjer bo že sama po sebi odličen okras, s cvetličnim aranžmajem, pa bo seveda sploh nekaj posebnega. Vaza je vrhunskega porekla in izdelave, kar lahko vidimo po preciznosti medeninastega pozlačenega podstavka in skrbno izdelanih steklenih vaz, ki so kar v dveh nadstropjih, kar vam daje neskončne možnosti, za ustvarjanje aranžmajev. Podjetje Baccarat, je bilo ustanovljeno leta 1764, ustanovil pa ga je kralj Ludvik XV v kraju Baccarat. Podjetje je bilo ustanovljeno z misijo, da se bo v njem proizvajalo luksuzne in prestižne kose, kar se kmalu tudi izkaže, saj so bili njihovi najpomembnejši kupci kralji kot sta francoski kralj Karl X in Ludvik Filip I., ter predsednik Napoleon III. Njihovi izdelki so s temi prominentnimi imeni, dosegli svetovno slavo in njihove izdelke so kupovali, v Otomanskem cesarstvu, na Portugalskem, v Indiji in celo na Japonskem.  Svoje poslanstvo, izdelavo luksuznih steklenih predmetov, nadaljujejo še danes, njihov asortima pa vsebuje vse od ogledal, vaz, kozarcev, svetil in dekorativnih izdelkov. Mere: 51 x 28 cm Teža: 3,5 kg Vaza je odlično ohranjena.
Zapri

AUGUSTO COLOMBO – CARLUCCIA

980,00 

Portret Carluccie, ki ga je izdelal priznani italijanski slikar Augusto Colombo.

Izjemen portret mlade Carluccie, ki ga je leta 1924 naslikal slikar Augusto Colombo. Portret je v originalnem okvirju, ki je že sam po sebi čudovit, na njem pa je tudi medeninasta ploščica z imenom slikarja. Njegov fantastičen čut za izvedbo portreta, lahko občudujemo, saj imamo fotografijo Carluccie z njeno družino. Ta portret bo odlična pridobitev za vaš dom, saj vam nudi priložnost, da si ne samo lastite umetnino priznanega slikarja, čigar dela so razstavljena v mnogih muzejih, ampak v svoj dom z njim vnesete dušo prejšnjega stoletja. Augusto Colombo (1902-1969) - slikar, ki je pogosto opredeljen kot vodilni predstavnik figurativnega realizma, je svojo slikarsko pot začel v Milanu, v šoli za umetnost in obrt.  Njegov talent je bil prepoznan že zgodaj, saj je že pri 22ih letih osvojil nagrado "Cesare Sarfatti", ta mu je omogočila, da je lahko svoje slikarsko znanje naslednji dve leti poglabljal v Rimu, Firencah in Parizu. V naslednjih letih je s svojih slikami, sodeloval na mnogih razstavah, njegova prva samostojna razstava pa je bila šele leta 1939 na pobudo Società per le Belle Arti e Permanente.  Colombo je pustil pečat svoje osebnosti v slikah, ki združujejo estetsko vrednost z globoko "človeško" vsebino, kar dokazujejo velike kompozicije v Palazzo Marino in baziliki San Babila v Milanu, v Vittorianu. v Rimu, v zbirkah Ospedale Maggiore v Milanu in bolnišnici Sv. Anna v Comu, v Cassa di Risparmio in Avisu v Milanu ter v javnih in zasebnih zbirkah v Švici, Argentini, Mehiki in Panami.Svojo ljubezen do slikanja pa je prenašal tudi na naslednje generacije, leta 1933, je namreč ustanovil lastno šolo za umetnost, v kateri se je izučilo več kot 800 učencev, v 36 letih delovanja šole. Bil je tudi zavzet antifašist, kar je kazal tudi v svojih risbah, v katerih je prikazoval grozote 2. svetovne vojne in politične dogodke svojega časa. Ni pa se v svojem političnem prepričanju zaustavil le pri slikanju, ampak je med vojno, v Comu, postal tudi poveljnik partizanskega urjenja. Po vojni je nadaljeval s svojo slikarsko potjo in se osredotočal predvsem na večje kompozicije, v katerih se je zelo posvečal verskim motivom.  Njegova dela so še danes izredno priznana in jih najdemo v več muzejih tako v Italiji kot v tujini. Ta posebni veliki človek, ni bil le umetnik, ampak tudi učitelj, aktivist in kritik, ki je celo življenje deloval pod svojim motom: "Slikam, da pokažem stvari in ideje v katere verjamem." Mere: 106 x 79 x 4 cm Teža: 3,5 kg Slika je odlično ohranjena.
Zapri

KIP SV. ANDREJA

3.400,00 

Kip sv. Andreja, izdelan v 17. stoletju.

Ta sakralna skulptura sv. Andreja, je edinstven kos preteklosti in redka priložnost, da lahko tak kos umestimo v svoja življenja. Izdelan je iz lesa in dobro vidno je da je rezljanje opravil vrhunski mojster svoje obrti. Poteze so natančno izrezljane, izkušenost umetnika pa se predvsem vidi v podrobnostih, kot so zobje in lasje. Kip svetnika je bil po vsej verjetnosti del večje skulpture, skulpture, ki je vsebovala še več svetnikov ali drugih nabožnih podob in je sestavljala del oltarja. Prepričani smo, da bo ta kos navdušil vse, saj skupaj združuje zgodovino, umetnost in vrhunskost mojstra, ki ga je izdelal. Mere: 68 x 62 x 32 cm Teža: 10 kg Kip je dobro ohranjen.
Zapri

OGLEDALO

2.200,00 

Ogledalo iz 19. stoletja.

Pozlačen okvir, z originalnim ogledalom, na katerem je patina in poslikava, ki je zanimiv način "popravila" razpoke, ki je nastala na njem. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 110 x 77 x 12,5 cm Teža: 10 kg Ogledalo je dobro ohranjeno.
Zapri

CVETLIČNI LONEC

1.200,00 

Cvetlični lonec iz 19. stoletja, izdelan v Nemčiji.

Izjemen lončen lonec za rože, izdelan v nemškem kraju Westerwald, ki je svetovno poznano po svoji s soljo glazirani lončenini. Kombinacija kobaltno modre in bele je tradicionalna za njihove izdelke. Prelepo modro barvo, so pridobili z dodajanjem kobaltovega oksida v proces glaziranja. Predstavljeni lonec za rože je več kot vrhunski prikaz, spretnosti, ki so jih gojili leta. Na njem lahko opazimo marsikatero čudovito podrobnost, kot so angeli in orlovi glavi. Njegova preteklost in občudovanje preteklih generacij, lahko opazimo na spretno popravljenem podstavku, ki je bil popravljen s takšno ljubeznijo, da popravka skoraj ne opazimo. Ta cvetlični lonec bo prav gotovo osvojil tudi vašo pozornost, vanj lahko postavite svojo najljubšo rožo, ker pa je že sam po sebi izredno dekorativen, bo povsem primeren za samostojno postavitev v prostoru. Mere: 46 x 37 x 33 cm Teža: 9 kg Cvetlični lonec je dobro ohranjen.
Zapri

MIZICA

950,00 

Mizica izdelana iz bambusa, iz konca 19. stoletja.

Očarljiva mizica iz bambusa, s priročnim predalom in poličkami, bo kot nalašč, da popestri vaš prostor. Zanimive poslikave, ki jih lahko najdemo na njej, ji dodajo še poseben orientalski šarm.  Odlična bo kot stranska mizica v kateremkoli prostoru, saj je možnosti za njeno uporabo in umestitev v prostor ogromno. Ta zanimiva in redka mizica bo prav gotovo všeč vsem, ki si želijo svoj dom opremiti z izjemnimi kosi pohištva. Mere: 124 x 60 x 45 cm Teža: 7 kg Mizica je odlično ohranjena.
Zapri

STEKLENICE SALVADOR DALI

540,00 

Steklenice, ki jih je za podjetje Rosso Antico, oblikoval Salvador Dali, leta 1970.

Umetnik, pri katerem ne rabimo izgubljati besed, saj je en najbolj poznanih umetnikov prejšnjega stoletja, Salvador Dali, je steklenice oblikoval za italijansko podjetje Rosso Antico, ki proizvaja aperitiv. V tistih letih so želeli svoje, že tako poznano ime, saj je bil v tistih časih Rosso Antico poznan kot princ aperitivov, povzdigniti še višje. Tako so k sodelovanju povabili Dalija, ki je za njih oblikoval te surealistične steklene steklenice, na katerih najdemo tudi njegove slike, ki so tudi podpisane. Podjetje je želelo, da bi bile steklenice zbirateljski kos, zato so jih v manjši količini izdelovali med leti 1970 in 1972, nato pa vse modele za izdelavo dotičnih steklenic in odtise za slike uničili, 30. junija 1972. Tako so te steklenice redek in zaželen zbirateljski kos, tako med oboževalci del Salvadorja Dalija, kot ostalih ljubiteljev umetnosti. Mere: 33,5 x 9 cm Teža: 3 kg Steklenice so odlično ohranjene. Cena za komplet.
Zapri

NEOGOTSKA LANTERNA

3.200,00 

Neogotska lanterna, izdelana v prvi polovici 20. stoletja.

Vrhunska lanterna, v slogu, ki nas vse navdihuje, saj je gotski stil, že od nekdaj med bolj priljubljenimi stili, tako zbirateljev kot občudovalcev starinskih kosov. Ta izjemna lanterna je v preteklosti prav gotovo krasila vhod dvorca ali vile, zdaj pa imate tudi sami priložnost, da v svoj dom ali poslovni prostor vnesete ta vrhunski stil, ki nas že ob pogledu na njo, popelje v čas nazaj. Lanterna je izredno posebna, še posebej zaradi jantarnih stekel, ki bodo poskrbela za mehko in toplo svetlobo, v prostoru kjer bo razstavljena. Prepričani smo, da je to luč, ki ne bo le izjemen dodatek vašemu stanovanju, ampak tudi neprecenljiv kos, ki vas bo spremljal še leta. Mere: 88 x 35 cm Teža: 8 kg Lanterna je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

PLADENJ BAROVIER

445,00 

Pladenj izdelan v 40ih letih, izpod rok mojstra oblikovanja muranskega stekla Ercola Barovierja.

Pladenj je bil izdelan v Italiji v steklarni Barovier, ki velja za eno najstarejših še delujočih podjetij. Pod njegov dizajn se je podpisal Ercole Barovier, ki je vso svojo pozornost, usmeril v izjemne detajle. Ogledalo, ki predstavlja dno pladnja, je gravirano in prikazuje romantično pokrajino s parom, rob pladnja je okrašen s steklom v katerem je zlati prah, držala pladnja, pa so medeninasta in pozlačena. Vsak detajl, ki ga pogledamo od blizu, nam prikazuje izjemno natančnost pri delu in so odraz mojstra, ki jim je posvetil svoje življenje. Odličen dodatek za vsak dom. Postavite ga na mizo, kjer bo izjemen dekorativen kos, z njim pa boste tudi postregli s pijačo in prigrizki, ter tako navdušili vaše goste. Mere: 50,5 x 42 x 5 cm Teža: 3,2 kg Pladenj je odlično ohranjen.
Zapri

DOPRSNI KIP

1.460,00 

Doprsni kip, izdelan leta 1906, izpod rok italijanskega kiparja Emilia Marsilia.

Doprsni kip starejšega moškega, bo zanimiva pridobitev za vaš dom ali vašo ustanovo. Lahko ga obesite na steno ali postavite na polico/mizo. Kip je bil ocenjen s strani rimskega muzeja, kar vam zagotavlja, da boste v svoje prostore z njim umestili vrhunsko umetnost iz prejšnjega stoletja in vam daje odlično priložnost, da si boste lastili delo cenjenega kiparja, čigar dela, si drugače lahko ogledate v muzejih. Emilio Marsili, je bil rojen v Benetkah leta 1841. Na beneški akademiji se je v razredu L. Ferrarija izučil za kiparja, nato pa se je preselil v Pariz, kjer je njegova beneška izobrazba prišla do izraza in postane izredno priljubljen. Po Parizu se preseli v Belgijo, kjer je navdihnjen nad tamkajšnjimi kiparji. A domotožje ga privabi nazaj v Benetke, kjer se še naprej posveča svojemu poklicu. Takrat sodeluje pri preureditvi Palazze Cavalli Franchetti, ustvari doprsni kip Vittoria Emanuela II. za mestno hišo v Pordenonu in izdela relief za pročelje cerkve Pieta v Benetkah, kjer ga najdemo še danes. V tistih letih dobi tudi prva priznanja za svoje delo in to ne samo v rodni Italiji, ampak nagrado prejme tudi na Dunaju in v Parizu, njegova dela pa začnejo odkupovati muzeji.  O njem so govorili, da je » aristokratski umetnik« obdarjen z »instinktivnim občutkom za mero, ki mu omogoča, da je živahen brez nesramnosti in strog brez ostrine«. V kasnejših letih postane poznan predvsem po izdelovanju prestižnih nagrobnih spomenikov, izdelal ga je na primer za kraljico Margherito Savojsko. Umrl je leta 1926 v Benetkah, njegova dela pa so še danes del muzejev, kar ponazarja njegovo močno ustvarjalno energijo, ki je cenjena še danes. Mere: 68 x 65 x 40 cm Teža: 12 kg Doprsni kip je dobro ohranjen in je podpisan.
Zapri

STROPNA LUČ FONTANA ARTE

1.450,00 

Stropna luč, izdelana v italijanskem podjetju Fontana Arte, v 40ih letih.

Barvita luč, zanimive oblike, je najbrž plod dela oblikovalca Pietra Chiesa, ki je v tistih letih deloval v Fontana Arte. Luč bo popestrila katerikoli prostor in ga obogatila. Izdelana je iz dveh steklenih kupol, na eni lahko občudujemo barvito poslikavo, dodani pa so ji tudi čudoviti visoko kvalitetni medeninasti detajli, kar nam priča o izjemni kakovosti tega izdelka. Podjetje Fontana Arte, se je razvilo iz podjetja, ki ga je ustanovil Luigi Fontana leta 1881, kjer so proizvajali plošče iz stekla. Velik uspeh je dosegel v gradbenem sektorju in tako postal eden največjih proizvajalcev stekla v Italiji. Na začetku 1930ih pa Fontana želi ambiciozno prodreti na trg umetniškega stekla in dekorja, zato najame priznanega italijanskega oblikovalca Gia Pontija, da bi mu pri tem pomagal. Tako leta 1933 nastane Fontana Arte, ki se istega leta združi s podjetjem Pietra Chiesa – Bottega di Pietro Chiesa. Tako postaneta Gio Ponti in Pietro Chiesa umetniška direktorja podjetja. Hitro so postali priznano in cenjeno podjetje, saj so izdelali veliko prefinjenih steklenih izdelkov, kot so vitraži, razsvetljava, ogledala in celo pohištvo iz stekla. V povojih letih, ko je bilo gospodarstvo v razsulu, so še vedno izdelovali prestižne kose, a predvsem za hotele in pisarne. Leta 1954 pa umetniško direkcijo prevzame Max Ingrand, kar za podjetje odpre vrata v novo dobo. Z njegovimi kreacijami se dokažejo in si ponovno prislužijo prestižen ugled. Fontana Arte gre nato čez kar nekaj faz tako dobrih kot slabih, a podjetje vseeno preživi do dandanes. Leta 1998 je Fontana Arte celo prejela nagrado ADI Compasso d’Oro za pomemben prispevek k italijanski zapuščini oblikovanja. Danes pa se še vedno ukvarjajo z oblikovanjem in k ustvarjanju povabijo mnoge arhitekte in oblikovalce 21. stoletja. Njihova pomembna dela pa si lahko ogledate tudi v pomembnih muzejih kot je na primer Muzej moderne umetnosti v New Yorku, kjer njihova dela najdete v stalni zbirki. Mere: 73 x 45 cm Teža: 3,7 kg Luč je odlično ohranjena. Za dve žarnici E14.
Zapri

TRAMP ART OGLEDALO

590,00 

Tramp art ogledalo.

Izjemen tramp art okvir z ogledalom. Izdelan je iz lesenih cigaretnih škatel, kar lahko vidimo na ozadju okvirja, kar potrjuje njegovo avtentičnost. Romantičen pridih okvirju daje srce povsem na vrhu okvirja. Zanimiv dodatek za vašo kopalnico, hodnik ali vežo. Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Mere: 64,5 x 45 x 2,5 cm Teža: 2,8 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

NASLONJAČ

790,00 

Naslonjač, izdelan v Španiji, cca 1890-1950.

Naslonjač, izdelan iz masivnega izrezljanega lesa in pravega usnja, v stilu španskega kolonialnega pohištva. Izjemno kvaliteten in udoben naslonjač, bo odlična pridobitev za vaš dom. Lahko ga uporabite ob jedilni mizi, kjer bo prestol za glavo družine ali pa ga umestite v dnevno sobo, kjer smo prepričani, da se bodo vsi grebli, da bi lahko sedeli na njem. Primeren tudi za ob kamin ali pa vaš najljubši kotiček, kjer boste od zdaj še rajši posedali. Vsekakor naslonjač, ki bo vedno opažen, zaradi svoje izjemne kakovosti pa skorajda neuničljiv. Mere: 111 x 64 x 60 cm Teža: 7 kg Naslonjač je odlično ohranjen.
miza
Zapri

MIZA

580,00 

Miza, izdelana v 18. stoletju.

Miza z izjemno dolgo zgodovino, kar lahko občutimo ko se dotaknemo njene površine in vidimo v majhnih detajlih, ki jih lahko dobi le predmet, ki že stoletja služi svojemu namenu. Obogatite svoj dom. z mizo, ki ne prinaša le uporabnosti, ampak seboj nosi tudi zgodbo. Prav takšne mize so namreč uporabljali v tavernah, delavnicah, svoje mesto pa so našle tudi v bogatejših kmečkih hišah. Njena posebnost je, da je plošča pritrjena z lesenimi zatiči, kar pomeni da jo lahko enostavno razstavimo. Njene preproste linije pa omogočajo da jo lahko umestimo v vsak stil, lahko je to vaša sanjska jedilna miza, otok v kuhinji ali pa stranska miza v kakšni drugi sobi. Prepričani smo, da bo s svojo očarljivostjo navdahnila vsakogar. Mere: 115 x 83 x 77 cm Teža: 12,5 kg Miza je odlično ohranjena.
Zapri

SLON

935,00 

Slon, velika lesena skulptura iz prve polovice 20. stoletja.

Kip slona, bo zaradi svoje velikosti in čudovitih podrobnosti, izjemen dodatek vsakemu domovanju. Tudi zaradi simbolike, ki jo nosijo sloni, bi morala biti v vsakem domu vsaj ena podoba slona. Namreč slon že od nekdaj predstavlja prinašalca modrosti, sreče in pozitivne energije, po hinduizmu pa slon simbolizira integriteto in moč. Po vastu shastra (tradicionalni indijski arhitekturni sistem) se skulpturo slona postavi ob vhodna vrata če želite vaš dom obvarovati negativnih energij in vanj vnesti srečo. Lahko ga postavite v zakonsko spalnico, saj naj bi simbol slona krepil odnose, povečeval plodnost in preprečeval nezvestobo, če želite pomagati otroku pri učenju, skulpturo slona postavite na njegovo pisalno mizo, saj naj bi slon okrepil  znanje in pomagal izboljšati raven osredotočenosti. Za uspešnost podjetja pa skulpturo slona postavite ob glavna vrata, njegovo prezenca bo namreč energizirala vaš posel. Čeprav naj bi bili sloni, ki prinašajo srečo tisti z dvignjenim rilcem, je simbolika slona s spuščenim rilcem prav tako srečna, spuščen rilec naj bi namreč predstavljal dolgoživost in sposobnost reševanja izzivov. Črna barva slona pa predstavlja blagostanje in uspeh. Tako je ta čudovita skulptura slona, ročno izdelana iz eksotičnega trdega lesa, lahko popolno darilo za vas in vaš dom. Mere: 47 x 35,5 x 22 cm Teža: 11 kg Slon je odlično ohranjen.
Zapri

STOL

1.450,00 

Stol, izdelan v Angliji med leti 1750 in 1850.

Stol, tipičen primerek iz konca 18. in začetka 19. stoletja. Stol ima pod sedalom, predal, v katerega lahko shranjujemo raznorazne stvari. Zaradi svoje masivnosti, ga je izredno težko spregledati, zato bo odličen kos za poudarjanje in obogatitev prostora. Sam stol pa ima še druge čudovite podrobnosti, ki jih ima lahko samo tako star kos. To so na primer leseni zatiči, ki so v tistih časih velikokrat nadomeščali železne žeblje, ki so bili dragi, saj so bili ročno kovani. Naslednja podrobnost je odlično patiniran les, pri katerem že z otipom zaznamo, njegovo bogato preteklost. Najbolj pa nas pritegne zaradi same oblike, saj stol ni natančno oblikovan in ima zato veliko asimetričnih podrobnosti, kar samemu stolu prida razigrano naivnost in potrdi da je bil izdelan povsem ročno, brez pomoči mehaniziranih naprav. Zanimiva pa je tudi zgodba, ki se stola s predalom drži, teh je namreč celo več. Ena od njih je ta, da so si take stole izdelovali na kmetijah v Angliji in to za tistega, ki je sodeloval pri kotitvi ovčk. Ta naj bi na tem stolu sedel in čakal na kotitev, v predalu pod sedalom, pa bi imel spravljeno biblijo in viski, da sta ga držala pri močeh. Take stole naj bi tipično izdelovali tesarji, ki pa niso bili navajeni izdelovati pohištva, kar razloži nesimetrično obliko. Druga zgodba pa je ta da so take stole imeli v bogatejših gospodinjstvih, rekli pa so jim solni prestoli in točno to so tudi bili, saj so v predalu hranili sol, ki je bila v tistih časih prestižna začimba. Na tem stolu, bi ob jedi sedela glava družine ali pa eminenten gost, ki je prišel k družini, saj je sedenje nad soljo, predstavljalo svojevrstno čast. Tako je to pravi prestol zgodovine, ki nam lahko pove več zgodb o preteklosti in nas s svojo mogočnostjo navda z navdihom. Mere: 97 x 57 x 50 cm Teža: 18 kg Stol je odlično ohranjen.
Zapri

NAMIZNA LUČ IZ MURANSKEGA STEKLA

360,00 

Namizna luč, iz muranskega stekla, izdelana v 1970ih.

Izredno zanimive in dekorativne namizne luči, delikatno izdelane iz muranskega stekla. Lučke so v celoti iz muranskega stekla, kar pomeni da oddajo čudovito ambientalno svetlobo.  Ker sta v paru, bosta izjemen dodatek na nočnih omaricah ob zakonski postelji, lahko pa sta svetlobni umetniški dekor, ki bo popestril katerokoli sobo. Mere: 19,5 x 18,5 x 7 cm Teža: 1100 g Lučki sta odlično ohranjeni. Za žarnico E14. Cena za eno.
Zapri

KANDELABER

440,00 

Kandelaber, iz konca 19. stoletja.

Par svečnikov, ki so izjemni že zaradi svoje velikosti in polnosti simbolike in okrasov, med njimi tudi angelov in gargojlov. Čudovita za dopolnitev vsake zbirke in tudi popoln kos za okrasitev doma. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 41 x 30 x 15,5 cm Teža: 1 kg Svečnika sta dobro ohranjena. Cena za enega.
Zapri

STROPNA LUČ

690,00 

Stropna luč, iz prve polovice 20. stoletja.

Izredna stropna luč, vrhunsko izrezljana in pozlačena. Ima motive krilatih levov, ki so sicer znani motiv Beneške republike, zato je velika verjetnost da je ta luč, razsvetljevala katero od palač v Benetkah. Zdaj bo razkošno oplemenitila vaše domovanje in mu dodala karakter, izvrstna luč, ki se bo podala v katerikoli prostor. Krilati lev simbolno predstavlja svetega evangelista Marka, zavetnika Benetk. To je simbol, ki daje takojšen in edinstven znak identitete in moči. Nima uradnega ali političnega pomena, ampak le ljudski in verski izvor. Zgodba oziroma legenda, zaradi katere je to njegov simbol, pa govori o potovanju svetega Marka v Egipt, natančno v Aleksandrijo, tja je plul z ladjo in neke nevihtne noči, si je zavetje poiskal v beneški laguni, kjer so tedaj bile le ribiške koče. V eni izmed njih je prenočil in tisto noč je sanjal o krilatem levu, ki mu v latinščini sporoči: Mir s tabo, Marko, moj evangelist. Tu bo počivalo tvoje telo. Naslednje jutro je o svojih sanjah povedal ribičem, nato pa odplul naprej proti Egiptu, kjer je želel spreobrniti nevernike in ustvariti eno  najpomembnejših središč krščanstva tistih časov. Zanesljivega podatka ni, a se zdi, da je nato umrl v Aleksandriji. V Benetkah pa se je zgodba o njegovih sanjah prenašala iz roda v rod in Benečani so čutili dolžnost, da njegove posmrtne ostanke prenesejo v Benetke. Leta 828 so njegovi posmrtni ostanki ukradeni iz strani dveh beneških trgovcev in prenešeni v Benetke, kjer dož upraviči njuno dejanje in kot prvi posvetijo baziliko svetemu Marku. Od tedaj naprej je krilati lev glavni beneški simbol, ta se pojavi na vseh pomembnih dokumentih in pečatih, prav tako pa z njim okrasijo hiše na glavnih trgih, v vseh mestih, ki so bila pod okriljem starodavne republike Serenissime. Mere: 92 x 38 x 38 cm Teža: 6 kg Stropna luč je odlično ohranjena. Za štiri žarnice E14.
posmrtna maska
Zapri

POSMRTNA MASKA MENIHA

1.350,00 

Izdelovanje posmrtnih mask je ena najstarejših kiparskih tehnik, služijo kot spomin na umrle ali kot zgled za izdelovanje portretov. Izdelujejo jih tako, da obraz pokojnega odtisnejo v vosku ali mavcu, običajno nekaj ur po smrti.

Dotična posmrtna maska je originalna in je prvi odlitek, kar dokazujejo biološki ostanki na maski , moški pa je žal neznan, zaradi kute, ki je dodelana pri maski pa se zdi da je bil moški menih. Nenavaden dodatek v kateri koli sobi, ki s sabo nosi ogromen simbolni pomen -Memento mori. Posmrtne maske so gotovo ena bolj zanimivih tradicij človeštva in način kako so ljudje ohranjali spomin na umrle. Najbolj znane posmrtne maske prav gotovo prihajajo iz Egipta, te so bile pokopane skupaj z umrlimi. Prav tako so znane staro rimljanske maske izdelane iz voska, te so uporabili kot model za vklesovanje v nagrobnik. Podobna tradicija se nadaljuje še stoletja, dokler konec srednjega veka ne pride do sprememb v samem izdelovanju, ko jih začnejo izdelovati iz mavca. Takrat maske začnejo uporabljati na pogrebnih obredih, nato pa so jih hranili v knjižnicah, muzejih in univerzah. Posmrtne maske niso izdelovali samo za kraljevske člane in plemstvo, temveč tudi za ugledne ljudi – pesnike, filozofe in dramatike. Tako kot v starem Rimu so se tudi te posmrtne maske pogosto uporabljale za portrete, skulpture, doprsne kipe ali gravure, ki prikazujejo pokojnika. Mere: 31 x 20 x 14,5 cm Teža:  2,1 kg Maska je odlično ohranjena. Ima železen kavelj s katerim se pritrdi na steno.
neonski znak
Zapri

NEONSKI ZNAK

3.900,00 

Neonski znak "Apollo11", iz začetka 70ih let.

Redek neonski znak, z originalnimi še delujočimi neonkami. Si želite v svojem domu nekaj izjemnega, nekaj izven tega sveta, potem je to idealni dekorativni kos za vas. Izjemno bi se podal v vsak dom ali ustanovo, kjer si želite kosa, ki bo izstopal. Zaradi svoje velikosti in neonskih luči v treh barvah bo prepričal vsakega in ga pustil odprtih ust. Zaradi vsem poznane zgodbe o prvi posadki na luni, pa tudi zbirateljski kos in opomnik, na čas, ki bo gotovo eden od dogodkov zgodovine, ki bo ostal v kolektivnem spominu celotnega človeštva in nepozaben trenutek v svetovni kulturi. Apollo 11 je bila prva vesoljska odprava s človeško posadko, ki je pristala na Luni. Leta 1969, ko se je zgodil pristanek, je bilo milijone ljudi prilepljenih na televizijski zaslon, namreč pristanek na luni je že leta prej vznemirjal ljudi. Ljudje so bili prestrašeni, saj niso vedeli kaj lahko doleti prve kozmonavte, bodo srečali nezemljane, jih bodo ubili škodljivi radioaktivni žarki? Bilo je več vprašanj, kot odgovorov, a ljudje so bili še vedno bolj kot prestrašeni, radovedni in navdušeni, da lahko človeštvo pristane na luni in celo potuje po vesolju.  Uspešen pristanek in nato povratek na Zemljo, je navdušil človeštvo in še leta navdihoval in buril človeško domišljijo. To je bilo in bo za vedno zgodba o tem, kaj je mogoče doseči z znanostjo, tehniko in voljo do nemogočega, zato ni prav nič nenavadno, da so ljudje v tistem obdobju misijo Apollo 11 skorajda častili in izdelovali izdelke z mislijo na vesolje. Prve neonske luči se pojavijo že leta 1890, a jih uporabljajo izključno za delovne namene, na primer rudarji v Franciji so imeli lučke na neonke. Neonke kot jih poznamo danes pa se pojavijo leta 1910. ko jih iznajde francoski inovator Georges Claude. Prvi znak iz neonk izdela leta 1915 za pariški frizerski salon. Leta 1923, motorno podjetje Packard Motors odkupi dva neonska znaka, za oglaševanje v Los Angelesu in tako neonski znaki prvič pridejo do Amerike, kjer vzcveti njihova priljubljenost. Ker je imel Claude patent registriran je imel v 20ih letih prejšnjega stoletja monopol na neonskimi lučmi, šele po preteku patenta in razkritju skrivnosti izdelave teh sijočih luči, so tudi drugi imeli možnost, da jih začnejo izdelovati. Takrat se začne njihov razcvet saj jih v 30ih lahko najdemo v Moulin Rouge v Parizu, na Las Vegas Stripu in na  New Yorškem Times Square. V naslednjih desetletjih bo neon zagotovil živahno svetlobo, ki bo običajne stavbe spremenil v neprekinjen oglaševalski pano za vse vrste podjetij. Neonske luči so uporabljali celo v politične namene. V komunističnih državah, so stavbe okrasili z njimi, da so prebivalci mest imeli glamurozen občutek velikih mest zahoda. Ker pa je bila izdelava neonk precej zamudna in zapletena, saj so jih morali ročno pihati in oblikovati, ter nato vanje ujeti plin, hkrati pa  začnejo izgubljati svoj futuristični čar, zato začne v 60ih letih njihova priljubljenost upadati in neonke zamenjajo modernejši in cenejši svetlobni produkti. Danes so priljubljen okras za dom, le redko kje jih še uporabljajo za reklamne namene kot v njenih zgodnjih časih. Mere: 156 x 34,5 x 9 cm Teža: 16 kg Neonski znak je odlično ohranjen. Neonke so originalne in delujoče.
Zapri

DEVIŠKI PAS

580,00 

Deviški pas.

Kdo še ni slišal za deviški pas? Napravo, ki naj bi že v srednjem veku, pomagala možem in očetom, da so njihove žene in hčerke ostale nedotaknjene in "čiste". To naj bi bil kovinski pas, ki ga je ženska zategnila okoli pasu, moški pa bi ga zaklenil z ogromno ključavnico. Tako je bil srednjeveški moški brez skrbi , da bi njegova izbranka imela spolne odnose s kom drugim, kljub njihovi več letni odsotnosti v vojnah. Kako barbarsko in nehigienično kajne? Vsaj to je zgodba, ki se pripoveduje že več sto let. Preprosta, šokantna in na neki ravni zabavna, saj prikazuje pretekle ljudi kot izjemno zaostale, nas pa za razsvetljene in boljše. Vsekakor pa to ni resnična zgodba za deviškim pasom. Resnica je, da ni nobenega fizičnega dokaza, da bi deviški pas v tistih časih obstajal vsaj v fizični obliki, je pa nekajkrat omenjen v literaturi in na slikah, čeprav bolj v alegoričnem in satiričnem smislu. Najzgodnejši dokaz o deviškem pasu se najde v knjigi vojaškega inženirja von Eichstadta iz leta 1405, ki je v svoji knjigi opisoval katapulte, oklepe in mučilne naprave, med njimi pa najdemo tudi skico deviškega pasu. Zgodovinarji so prepričani da je bila to zgolj ena od šaljivih domislic, ki jih je vnesel v knjigo, kot na primer še naprava s katero se narediš nevidnega in pogonska naprava na prdce, kar še utrdi dejstvo, da deviških pasov v srednjem veku niso uporabljali. Primerki deviških pasov, ki jih najdemo danes naj bi bili izdelani v 19. stoletju. Ko je industrializacija zajela Evropo, so postali materiali, kot sta železo in jeklo, bolj dostopni in kmalu so kovači, ugotovili, da obstaja prav posebna smer s katero bi lahko zaslužili. Namreč puritanske množice tistega časa, so bile pripravljene dati veliko denarja, da so si lahko v muzejih in na razstavah, ogledovali mučilne naprave srednjega veka, s čimer so zadovoljili svojo potrebo po lastni presoji srednjeveškega barbarstva. Tako so kovači v tistem času izdelali kar nekaj mučilnih naprav, med njimi tudi deviške pasove in jih prodali muzejem in zbirkam. Zanimivo je da najbrž v preteklosti deviški pas ni bil nikoli v splošni uporabi, a se uporaba deviških pasov razširja prav v današnjih časih, v BDSM in fetiš skupnostih. Tako je deviški pas urbana legenda srednjega veka, ki je preživela do danes. Zdaj pa je to lahko zanimiv dodatek v vsaki zgodovinski zbirki ali pa čudokrasen okras, s katerim boste razvnemali debate. Vsekakor eden tistih kosov, ki govorijo svojo zgodbo in nam razvnemajo domišljijo. Mere: 55 x 35 x 25 cm Teža: 4 kg Deviški pas je odlično ohranjen.
Zapri

LEPOTILNA MIZA

2.650,00 

Lepotilna miza, izdelana cca 1900 v Franciji.

Elegantna francoska miza, z ogledalom in dvema lučkama, bogato furnirana, s furnirjem iz grče, ki dodaja tej sijajni mizi povsem nov nivo razkošja. Poleg tega je bogato okrašena z medeninastimi dodatki okoli luči, ki ponazarjajo trtine liste in lepo zaokrožijo ogledalo. Miza je še posebej primerna, za vse dame, ki dajo nekaj na svoj videz, saj je miza izdelana za lepotičenje, pri tem pa pomaga ogromno ogledalo in lučke, ki pomagajo da je svetlobe dovolj, da se res lahko natančno uredimo. Ima tudi priročen predal, v katerega lahko pospravimo vse pripomočke, ki jih pri lepotičenju uporabljamo. Lepotilne mizice so bile na prelomu stoletja izredno popularne in so bile nepogrešljivi del vsake spalnice, kasneje se je lepotičenje premaknilo v kopalnice, zato takšnih miz sedaj skoraj ne srečamo več, le v večjih luksuznih salonih pohištva še najdejo svoje mesto. Naj bo ta nepogrešljiv pozabljen kos za dame, sedaj izjemen dodatek vaši spalnici ali pa jo uporabite kot izjemno pisalno mizo v drugih prostorih vašega doma, da boste lahko privoščili pogled na to izjemno mizo tudi drugim. Mere: 126 x 101 x 56 cm Teža: 18 kg Miza je odlično ohranjena, za dve žarnici B15.
Zapri

STENSKA LUČ

1.100,00 

Stenska luč, izdelana v Franciji, v 20. stoletju.

Izredno redka stenska luč v empir stilu, z levjo glavo, ki je izredno lepo dodelana, zato je to izredno razkošna luč, ki bo obogatila steno.  Z njo pa ne boste dodali le stila v prostor, ampak tudi simboliko. Mere: 17,5 x 13,5 x 10 cm Teža: 750 g Stenska luč je odlično ohranjena. Za dve žarnici E14.