Prestižni predmeti, ki Vam bodo zaradi svoje natančne in kakovostne izdelave, vzeli dih. Predvsem pa so to brezčasni kosi, mejniki er, zaznamki preteklih mojstrov in priznanih oblikovalcev. Naj Vas prevzamejo in navdihnejo, tudi v vašem domovanju.

Prikazovanje 1–24 od 79 rezultatov

Meni
Zapri

PIETÀ

2.200,00 

Pietà, bronast kip.

Kip predstavlja prizor Device Marije, ki drži mrtvo telo Jezusa Kristusa po njegovem križanju, preden je bil položen v grob. To delo je izdelano iz brona in je izjemen primer verske umetnosti čeprav je avtor neznan. Ta skulptura odseva globoko čustveno intenzivnost in izkazuje presenetljivo stopnjo detajlov ter realistično upodobitev človeške bolečine in božanske žalosti. Nepodpisan in brez natančno določenega datuma nastanka, ta Pietà še vedno govori univerzalni jezik človeške žalosti in sočutja. Marija, ki drži Jezusa, je upodobljena v trenutku tihe žalosti in meditacije, njen obraz pa izraža mirnost in notranjo moč. Jezusovo telo, čeprav brez življenja, je upodobljeno s pozornostjo do anatomije in izraža mir, ki sledi njegovemu trpljenju. Posebnost tega dela leži v izjemni upodobitvi tkanin, kjer gube na Marijinih oblačilih ustvarjajo dramatičen kontrast z gladkostjo kože figur, kar dodatno poudarja realističnost in hkrati simbolno globino prizora. Kljub temu, da je avtor neznan, ta Pietà služi kot močan spomenik večnim temam, kot so žrtvovanje, materina ljubezen, smrt in upanje na vstajenje, ki presegajo čas in kulturo.  Anonimnost skulpture pa dodaja še eno plast skrivnosti in univerzalnosti k temu globoko ganljivemu delu, ki še naprej navdihuje občudovanje in pietetno razmišljanje pri vseh, ki ga opazujejo. Mere: 85 x 25 x 17 cm Teža: 21 kg Pietà je odlično ohranjena.
Zapri

SET LUČI

1.850,00 

Set luči, v empire revival stilu, s konca 19 stoletja. Izdelane v Franciji.

Ta razkošen set luči je izdelan iz pozlačenega brona, ki je skozi leta dobil čudovito patino, videz pa dopolnjujejo originalne kristalne zastorke. Tako lestenec kot stenski luči, so okrašeni z labodi, ki so lepo dodelani. Izjemen set, ki bo dopolnil vsako sobo, ter ji dodal kanček razkošja in elegance. Mere lesteneca: 48 x 48 x 47 cm Mere stenske luči: 22 x 22 x 21 cm Skupna teža: 48 kg Set luči je odlično ohranjen. Za tri žarnice E27. Luči se prodajajo v setu.
Zapri

GRAND TOUR MEDIČEJSKA LEVA

430,00 

"Grand tour" medičejska leva, izdelana cca. 1870, v Italiji.

Leva izklesana v zelen serpentinski marmor , ki ga že stoletja pridobivajo blizu Prata, severozahodno od Firenc. Leva predstavljata znane bele marmorne leve, ki od leta 1789 varujejo vhodne stopnice Loggii dei Lanzi na Piazza della Signoria v Firencah. Pred tem so bili postavljeni pred Villo Medici v Rimu, kjer so bili od leta 1598 na zahtevo  Ferdinanda I de Medici, velikega vojvoda Toskane, ki je vilo Medici pridobil leta 1576. Želel si je, da bi leva služila kot veličastni okras za stopnišče vrta vile, Loggia dei Leoni. En od levjega para izvira iz 2. stoletja , drugi pa je bil izdelan in podpisan s strani kiparja Flaminia Vacca. Prav tako kot antični lev je bila kopija izdelana iz marmorja, da je lahko postal par starodavnemu kipu. Prav zaradi tega so ti levi še vedno znani kot medičejski levi. Medičejci so tudi sicer  slavni po tem, da so svoj denar vlagali predvsem v umetnost in razvoj in tako v Firencah ustvarili okolje, v katerem sta umetnost in humanizem cvetela. Bili so namreč meceni Brunelleschija, Botticellija, Leonarda da Vincija, Michelangela, Rafaela, Machiavellija, Galileja in Francesca Redija med mnogimi drugimi v umetnosti in znanosti. Predstavljena leva sta bila izdelana v 19. stoletju, kot spominka, za bogate popotnike, ki so se namenili na tako imenovani "Grand Tour". Grand Tour je bil od 17. do 19. stoletja tradicionalno potovanje po Evropi, pri čemer je bila Italija ključna destinacija. Na takšno pot so se po navadi odpravili mladi moški plemiškega rodu ali višjega razreda, ko so dosegli polnoletnost, da bi se izučili o umetnosti, zgodovini in geografiji. Tako ni prav nič nenavadno, da so si zaželeli spomina na takšno pot in tako so spretni rokodelci, začeli izdelovati čudokrasne in prestižne spominke, da bi zadovoljili petične obiskovalce. Zdaj lahko tudi sami na ogled postavite izjemno izklesana medičejska leva, ki nista le čudovit okras, ampak umetnost, ki bo zanetila marsikatero debato. Mere: 18 x 15 x 7 cm Teža: 1,6 kg Leva sta odlično ohranjena. Cena za enega.
Zapri

BAROČNO OGLEDALCE

445,00 

Baročno ogledalce, iz druge polovice 18. stoletja.

Vrhunsko delo baročnega mojstra, lesen okvirček, ki je izdelan v takšnih detajlih, da nam vzame dih. Si lahko zamislite kakšen mojster je izdelal tak okvirček in koliko ur dela je moralo biti za njim, predvsem pa izkušenj, da je iz lesa ustvaril takšno umetnino? Okvirček je tudi pozlačen, kar je povsem v maniri baročne umetnosti, a je skozi stoletja pridobil na patini in ta dotik časa, samo še dodaja skrivnostnost in očarljivost.  Ogledalce ima na zadnji strani stojalce, tako je lahko okras za damsko mizo ali polico, ima pa dodano tudi zanko, tako ga lahko umestite tudi na steno, kot baročno umetnino, ki se je kar ne boste morali nagledati in načuditi. Mere: 22 x 16 x 4,5 cm Teža: 0,2 kg Baročno ogledalce je odlično ohranjeno.
Zapri

KIPEC BREZMADEŽNE DEVICE MARIJE “CAP I POTA”

840,00 

Kipec brezmadežne device Marije, izdelan v Španiji v 19. stoletju.

Čudovit kipec brezmadežne device Marije, je izjemno delo katalonskih umetnikov iz 19. stoletja. Kipec je lesen in polihromiran. Takšne kipce svetnikov so izdelovali predvsem za procesije in ker je naturalizem bil zelo zaželen za verske podobe od baroka dalje, so jih izdelovali za namen oblačenja, saj le to daje stopnjo realizma, ki jo zgolj z rezbarijo težko dosežemo. Katalonsko ime za takšno vrsto kipcev je "Cap i Pota", kar pomeni glavo in noge, saj so pri takšnih kipcih  glava, noge in roke umetelno izdelane, trup pa ne toliko saj so ga pokrivala oblačila. Dotičen kipec brezmadežne device Marije je bil po vsej verjetnosti namenjen čaščenju doma, kar lahko sklepamo po njegovi velikosti. Sama simbolika kipca pa predstavlja devico Marijo, ki stoji na svetleči krogli - luni ki predstavlja nebeško slavo, z nogo pa stoji na glavi kače, ki simbolizira greh nad katerim prevladuje Marija. Mere: 44 x 16 x 13 cm Teža: 1,5 kg Kipec brezmadežne device Marije, je dobro ohranjen.
Zapri

AMBIENTALNA SAMOSTOJEČA LUČ A. V. MAZZEGA

490,00 

Ambientalna samostoječa luč A.V. Mazzega, izdelana v 70ih letih.

Samostoječa luč izdelana v priznanem italijanskem podjetju A. V. Mazzega. Kvaliteta te  vintage luči se pokaže v čisto vsakem njenem delu. Steklene zastorke so izdelane iz muranskega stekla, podstavek je iz traventinskega marmorja, krom pa je klub pol stoletja še vedno brez poškodb. Zdaj lahko zasije v vašem domu ali poslovnem prostoru, saj je odlična luč za prostore kjer si želite nekaj dodatne popestritve in svetlobe, saj oddaja čudovito ambientalno svetlobo. Mere: 136 x 37 x 30 cm Teža: 10,5 kg Samostoječa luč je odlično ohranjena. Za tri žarnice E14.
Zapri

HOLLYWOOD REGENCY REŽISERSKI STOL

1.100,00 

Hollywood regency režiserski stol, izdelan v Italiji v 80ih letih.

Glamurozen režiserski stol iz sijoče medenine in belim naslonjalom, ki doda globok kontrast,  je luksuzen in udoben dodatek za vaš dom. Njegova kakovost se neizpodbitno kaže v vsakem koščku tega čudovitega stola. Hollywood regency slog, ki je sicer značilen za zlato dobo Hollywoda, lahko s tem stolom vnesete v vaše domovanje ali pa poslovni prostor in s tem v prostor vnesete blišč in glamuroznost. Mere:  87 x 62 x 45,5 cm Teža: 10 kg Režiserski stol je odlično ohranjen.
Zapri

BRIVSKI STOL

670,00 

Brivski stol izdelan v Ameriki, leta 1890.

Brivski stol, na katerem so vidni čudoviti spomini njegove preteklosti. Patina, ki je nastala na lesu, nam namreč kaže, da je na njem z gotovostjo sedelo ogromno gospodov z željo po urejeni bradi. Stol je vrtljiv in ima delujoč vzglavnik. Zaradi svojega zanimivega videza je lahko ekscentričen kos za vaš dom, lahko pa svoje mesto ponovno najde v obrti, v brivnici ali frizerskem salonu. Mere: 100 x 70 x 62 cm Teža: 16 kg Brivski stol je odlično ohranjen.
Zapri

KIP PSA NEMŠKE DOGE

1.250,00 

Kip psa nemške doge iz porcelana, v naravni velikosti. Izdelan v Italiji, sredi 20. stoletja.

Nemške doge poznane pod vzdevkom nežni velikani, so ena največjih pasem psov na svetu. Zaradi svojega umirjenega karakterja in veličastnega videza, so izjemno priljubljena pasma. Nekoč so bili ti psi, lovci na divje svinje - od takrat izhaja tudi navada pristriga njihovih uhljev, saj so menili, da jih s tem obvarujejo pred poškodbami. Danes ta navada k sreči izumira, saj so predvsem družinski psi. Nič čudnega ni, da je ta zanimiva in lepa pasma velikokrat upodobljena na umetninah pa tudi na filmskem platnu, najbolj poznan filmski predstavnik je gotovo Scooby-Doo. Dotični kip psa je v naravni velikosti, prav tako so njegove poteze narejene izjemno realistično, kar zagotavlja, da ta izjemna skulptura ne bo ostala neopažena. Mere: 96 x 65 x 33 cm Teža: 18,5 kg Kip psa je odlično ohranjen.
Zapri

VAZA BACCARAT

1.200,00 

Vaza, izdelana v prestižnem francoskem podjetju Baccarat, v sredini 19. stoletja.

Vnesite luksuz v svoj vsak dan in s to čudovito vazo iz obdobja Napoleona III.,  popestrite vaše prostore. Idealna za osrednji kos na mizi, kjer bo že sama po sebi odličen okras, s cvetličnim aranžmajem, pa bo seveda sploh nekaj posebnega. Vaza je vrhunskega porekla in izdelave, kar lahko vidimo po preciznosti medeninastega pozlačenega podstavka in skrbno izdelanih steklenih vaz, ki so kar v dveh nadstropjih, kar vam daje neskončne možnosti, za ustvarjanje aranžmajev. Podjetje Baccarat, je bilo ustanovljeno leta 1764, ustanovil pa ga je kralj Ludvik XV v kraju Baccarat. Podjetje je bilo ustanovljeno z misijo, da se bo v njem proizvajalo luksuzne in prestižne kose, kar se kmalu tudi izkaže, saj so bili njihovi najpomembnejši kupci kralji kot sta francoski kralj Karl X in Ludvik Filip I., ter predsednik Napoleon III. Njihovi izdelki so s temi prominentnimi imeni, dosegli svetovno slavo in njihove izdelke so kupovali, v Otomanskem cesarstvu, na Portugalskem, v Indiji in celo na Japonskem.  Svoje poslanstvo, izdelavo luksuznih steklenih predmetov, nadaljujejo še danes, njihov asortima pa vsebuje vse od ogledal, vaz, kozarcev, svetil in dekorativnih izdelkov. Mere: 51 x 28 cm Teža: 3,5 kg Vaza je odlično ohranjena.
Zapri

AUGUSTO COLOMBO – CARLUCCIA

980,00 

Portret Carluccie, ki ga je izdelal priznani italijanski slikar Augusto Colombo.

Izjemen portret mlade Carluccie, ki ga je leta 1924 naslikal slikar Augusto Colombo. Portret je v originalnem okvirju, ki je že sam po sebi čudovit, na njem pa je tudi medeninasta ploščica z imenom slikarja. Njegov fantastičen čut za izvedbo portreta, lahko občudujemo, saj imamo fotografijo Carluccie z njeno družino. Ta portret bo odlična pridobitev za vaš dom, saj vam nudi priložnost, da si ne samo lastite umetnino priznanega slikarja, čigar dela so razstavljena v mnogih muzejih, ampak v svoj dom z njim vnesete dušo prejšnjega stoletja. Augusto Colombo (1902-1969) - slikar, ki je pogosto opredeljen kot vodilni predstavnik figurativnega realizma, je svojo slikarsko pot začel v Milanu, v šoli za umetnost in obrt.  Njegov talent je bil prepoznan že zgodaj, saj je že pri 22ih letih osvojil nagrado "Cesare Sarfatti", ta mu je omogočila, da je lahko svoje slikarsko znanje naslednji dve leti poglabljal v Rimu, Firencah in Parizu. V naslednjih letih je s svojih slikami, sodeloval na mnogih razstavah, njegova prva samostojna razstava pa je bila šele leta 1939 na pobudo Società per le Belle Arti e Permanente.  Colombo je pustil pečat svoje osebnosti v slikah, ki združujejo estetsko vrednost z globoko "človeško" vsebino, kar dokazujejo velike kompozicije v Palazzo Marino in baziliki San Babila v Milanu, v Vittorianu. v Rimu, v zbirkah Ospedale Maggiore v Milanu in bolnišnici Sv. Anna v Comu, v Cassa di Risparmio in Avisu v Milanu ter v javnih in zasebnih zbirkah v Švici, Argentini, Mehiki in Panami.Svojo ljubezen do slikanja pa je prenašal tudi na naslednje generacije, leta 1933, je namreč ustanovil lastno šolo za umetnost, v kateri se je izučilo več kot 800 učencev, v 36 letih delovanja šole. Bil je tudi zavzet antifašist, kar je kazal tudi v svojih risbah, v katerih je prikazoval grozote 2. svetovne vojne in politične dogodke svojega časa. Ni pa se v svojem političnem prepričanju zaustavil le pri slikanju, ampak je med vojno, v Comu, postal tudi poveljnik partizanskega urjenja. Po vojni je nadaljeval s svojo slikarsko potjo in se osredotočal predvsem na večje kompozicije, v katerih se je zelo posvečal verskim motivom.  Njegova dela so še danes izredno priznana in jih najdemo v več muzejih tako v Italiji kot v tujini. Ta posebni veliki človek, ni bil le umetnik, ampak tudi učitelj, aktivist in kritik, ki je celo življenje deloval pod svojim motom: "Slikam, da pokažem stvari in ideje v katere verjamem." Mere: 106 x 79 x 4 cm Teža: 3,5 kg Slika je odlično ohranjena.
Zapri

KIP SV. ANDREJA

3.400,00 

Kip sv. Andreja, izdelan v 17. stoletju.

Ta sakralna skulptura sv. Andreja, je edinstven kos preteklosti in redka priložnost, da lahko tak kos umestimo v svoja življenja. Izdelan je iz lesa in dobro vidno je da je rezljanje opravil vrhunski mojster svoje obrti. Poteze so natančno izrezljane, izkušenost umetnika pa se predvsem vidi v podrobnostih, kot so zobje in lasje. Kip svetnika je bil po vsej verjetnosti del večje skulpture, skulpture, ki je vsebovala še več svetnikov ali drugih nabožnih podob in je sestavljala del oltarja. Prepričani smo, da bo ta kos navdušil vse, saj skupaj združuje zgodovino, umetnost in vrhunskost mojstra, ki ga je izdelal. Mere: 68 x 62 x 32 cm Teža: 10 kg Kip je dobro ohranjen.
Zapri

OGLEDALO

2.200,00 

Ogledalo iz 19. stoletja.

Pozlačen okvir, z originalnim ogledalom, na katerem je patina in poslikava, ki je zanimiv način "popravila" razpoke, ki je nastala na njem. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 110 x 77 x 12,5 cm Teža: 10 kg Ogledalo je dobro ohranjeno.
Zapri

CVETLIČNI LONEC

1.200,00 

Cvetlični lonec iz 19. stoletja, izdelan v Nemčiji.

Izjemen lončen lonec za rože, izdelan v nemškem kraju Westerwald, ki je svetovno poznano po svoji s soljo glazirani lončenini. Kombinacija kobaltno modre in bele je tradicionalna za njihove izdelke. Prelepo modro barvo, so pridobili z dodajanjem kobaltovega oksida v proces glaziranja. Predstavljeni lonec za rože je več kot vrhunski prikaz, spretnosti, ki so jih gojili leta. Na njem lahko opazimo marsikatero čudovito podrobnost, kot so angeli in orlovi glavi. Njegova preteklost in občudovanje preteklih generacij, lahko opazimo na spretno popravljenem podstavku, ki je bil popravljen s takšno ljubeznijo, da popravka skoraj ne opazimo. Ta cvetlični lonec bo prav gotovo osvojil tudi vašo pozornost, vanj lahko postavite svojo najljubšo rožo, ker pa je že sam po sebi izredno dekorativen, bo povsem primeren za samostojno postavitev v prostoru. Mere: 46 x 37 x 33 cm Teža: 9 kg Cvetlični lonec je dobro ohranjen.
Zapri

MIZICA

950,00 

Mizica izdelana iz bambusa, iz konca 19. stoletja.

Očarljiva mizica iz bambusa, s priročnim predalom in poličkami, bo kot nalašč, da popestri vaš prostor. Zanimive poslikave, ki jih lahko najdemo na njej, ji dodajo še poseben orientalski šarm.  Odlična bo kot stranska mizica v kateremkoli prostoru, saj je možnosti za njeno uporabo in umestitev v prostor ogromno. Ta zanimiva in redka mizica bo prav gotovo všeč vsem, ki si želijo svoj dom opremiti z izjemnimi kosi pohištva. Mere: 124 x 60 x 45 cm Teža: 7 kg Mizica je odlično ohranjena.
Zapri

STEKLENICE SALVADOR DALI

540,00 

Steklenice, ki jih je za podjetje Rosso Antico, oblikoval Salvador Dali, leta 1970.

Umetnik, pri katerem ne rabimo izgubljati besed, saj je en najbolj poznanih umetnikov prejšnjega stoletja, Salvador Dali, je steklenice oblikoval za italijansko podjetje Rosso Antico, ki proizvaja aperitiv. V tistih letih so želeli svoje, že tako poznano ime, saj je bil v tistih časih Rosso Antico poznan kot princ aperitivov, povzdigniti še višje. Tako so k sodelovanju povabili Dalija, ki je za njih oblikoval te surealistične steklene steklenice, na katerih najdemo tudi njegove slike, ki so tudi podpisane. Podjetje je želelo, da bi bile steklenice zbirateljski kos, zato so jih v manjši količini izdelovali med leti 1970 in 1972, nato pa vse modele za izdelavo dotičnih steklenic in odtise za slike uničili, 30. junija 1972. Tako so te steklenice redek in zaželen zbirateljski kos, tako med oboževalci del Salvadorja Dalija, kot ostalih ljubiteljev umetnosti. Mere: 33,5 x 9 cm Teža: 3 kg Steklenice so odlično ohranjene. Cena za komplet.
Zapri

NEOGOTSKA LANTERNA

3.200,00 

Neogotska lanterna, izdelana v prvi polovici 20. stoletja.

Vrhunska lanterna, v slogu, ki nas vse navdihuje, saj je gotski stil, že od nekdaj med bolj priljubljenimi stili, tako zbirateljev kot občudovalcev starinskih kosov. Ta izjemna lanterna je v preteklosti prav gotovo krasila vhod dvorca ali vile, zdaj pa imate tudi sami priložnost, da v svoj dom ali poslovni prostor vnesete ta vrhunski stil, ki nas že ob pogledu na njo, popelje v čas nazaj. Lanterna je izredno posebna, še posebej zaradi jantarnih stekel, ki bodo poskrbela za mehko in toplo svetlobo, v prostoru kjer bo razstavljena. Prepričani smo, da je to luč, ki ne bo le izjemen dodatek vašemu stanovanju, ampak tudi neprecenljiv kos, ki vas bo spremljal še leta. Mere: 88 x 35 cm Teža: 8 kg Lanterna je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

PLADENJ BAROVIER

445,00 

Pladenj izdelan v 40ih letih, izpod rok mojstra oblikovanja muranskega stekla Ercola Barovierja.

Pladenj je bil izdelan v Italiji v steklarni Barovier, ki velja za eno najstarejših še delujočih podjetij. Pod njegov dizajn se je podpisal Ercole Barovier, ki je vso svojo pozornost, usmeril v izjemne detajle. Ogledalo, ki predstavlja dno pladnja, je gravirano in prikazuje romantično pokrajino s parom, rob pladnja je okrašen s steklom v katerem je zlati prah, držala pladnja, pa so medeninasta in pozlačena. Vsak detajl, ki ga pogledamo od blizu, nam prikazuje izjemno natančnost pri delu in so odraz mojstra, ki jim je posvetil svoje življenje. Odličen dodatek za vsak dom. Postavite ga na mizo, kjer bo izjemen dekorativen kos, z njim pa boste tudi postregli s pijačo in prigrizki, ter tako navdušili vaše goste. Mere: 50,5 x 42 x 5 cm Teža: 3,2 kg Pladenj je odlično ohranjen.
Zapri

DOPRSNI KIP

1.460,00 

Doprsni kip, izdelan leta 1906, izpod rok italijanskega kiparja Emilia Marsilia.

Doprsni kip starejšega moškega, bo zanimiva pridobitev za vaš dom ali vašo ustanovo. Lahko ga obesite na steno ali postavite na polico/mizo. Kip je bil ocenjen s strani rimskega muzeja, kar vam zagotavlja, da boste v svoje prostore z njim umestili vrhunsko umetnost iz prejšnjega stoletja in vam daje odlično priložnost, da si boste lastili delo cenjenega kiparja, čigar dela, si drugače lahko ogledate v muzejih. Emilio Marsili, je bil rojen v Benetkah leta 1841. Na beneški akademiji se je v razredu L. Ferrarija izučil za kiparja, nato pa se je preselil v Pariz, kjer je njegova beneška izobrazba prišla do izraza in postane izredno priljubljen. Po Parizu se preseli v Belgijo, kjer je navdihnjen nad tamkajšnjimi kiparji. A domotožje ga privabi nazaj v Benetke, kjer se še naprej posveča svojemu poklicu. Takrat sodeluje pri preureditvi Palazze Cavalli Franchetti, ustvari doprsni kip Vittoria Emanuela II. za mestno hišo v Pordenonu in izdela relief za pročelje cerkve Pieta v Benetkah, kjer ga najdemo še danes. V tistih letih dobi tudi prva priznanja za svoje delo in to ne samo v rodni Italiji, ampak nagrado prejme tudi na Dunaju in v Parizu, njegova dela pa začnejo odkupovati muzeji.  O njem so govorili, da je » aristokratski umetnik« obdarjen z »instinktivnim občutkom za mero, ki mu omogoča, da je živahen brez nesramnosti in strog brez ostrine«. V kasnejših letih postane poznan predvsem po izdelovanju prestižnih nagrobnih spomenikov, izdelal ga je na primer za kraljico Margherito Savojsko. Umrl je leta 1926 v Benetkah, njegova dela pa so še danes del muzejev, kar ponazarja njegovo močno ustvarjalno energijo, ki je cenjena še danes. Mere: 68 x 65 x 40 cm Teža: 12 kg Doprsni kip je dobro ohranjen in je podpisan.
Zapri

STROPNA LUČ FONTANA ARTE

1.450,00 

Stropna luč, izdelana v italijanskem podjetju Fontana Arte, v 40ih letih.

Barvita luč, zanimive oblike, je najbrž plod dela oblikovalca Pietra Chiesa, ki je v tistih letih deloval v Fontana Arte. Luč bo popestrila katerikoli prostor in ga obogatila. Izdelana je iz dveh steklenih kupol, na eni lahko občudujemo barvito poslikavo, dodani pa so ji tudi čudoviti visoko kvalitetni medeninasti detajli, kar nam priča o izjemni kakovosti tega izdelka. Podjetje Fontana Arte, se je razvilo iz podjetja, ki ga je ustanovil Luigi Fontana leta 1881, kjer so proizvajali plošče iz stekla. Velik uspeh je dosegel v gradbenem sektorju in tako postal eden največjih proizvajalcev stekla v Italiji. Na začetku 1930ih pa Fontana želi ambiciozno prodreti na trg umetniškega stekla in dekorja, zato najame priznanega italijanskega oblikovalca Gia Pontija, da bi mu pri tem pomagal. Tako leta 1933 nastane Fontana Arte, ki se istega leta združi s podjetjem Pietra Chiesa – Bottega di Pietro Chiesa. Tako postaneta Gio Ponti in Pietro Chiesa umetniška direktorja podjetja. Hitro so postali priznano in cenjeno podjetje, saj so izdelali veliko prefinjenih steklenih izdelkov, kot so vitraži, razsvetljava, ogledala in celo pohištvo iz stekla. V povojih letih, ko je bilo gospodarstvo v razsulu, so še vedno izdelovali prestižne kose, a predvsem za hotele in pisarne. Leta 1954 pa umetniško direkcijo prevzame Max Ingrand, kar za podjetje odpre vrata v novo dobo. Z njegovimi kreacijami se dokažejo in si ponovno prislužijo prestižen ugled. Fontana Arte gre nato čez kar nekaj faz tako dobrih kot slabih, a podjetje vseeno preživi do dandanes. Leta 1998 je Fontana Arte celo prejela nagrado ADI Compasso d’Oro za pomemben prispevek k italijanski zapuščini oblikovanja. Danes pa se še vedno ukvarjajo z oblikovanjem in k ustvarjanju povabijo mnoge arhitekte in oblikovalce 21. stoletja. Njihova pomembna dela pa si lahko ogledate tudi v pomembnih muzejih kot je na primer Muzej moderne umetnosti v New Yorku, kjer njihova dela najdete v stalni zbirki. Mere: 73 x 45 cm Teža: 3,7 kg Luč je odlično ohranjena. Za dve žarnici E14.
Zapri

TRAMP ART OGLEDALO

590,00 

Tramp art ogledalo.

Izjemen tramp art okvir z ogledalom. Izdelan je iz lesenih cigaretnih škatel, kar lahko vidimo na ozadju okvirja, kar potrjuje njegovo avtentičnost. Romantičen pridih okvirju daje srce povsem na vrhu okvirja. Zanimiv dodatek za vašo kopalnico, hodnik ali vežo. Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Mere: 64,5 x 45 x 2,5 cm Teža: 2,8 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

NASLONJAČ

790,00 

Naslonjač, izdelan v Španiji, cca 1890-1950.

Naslonjač, izdelan iz masivnega izrezljanega lesa in pravega usnja, v stilu španskega kolonialnega pohištva. Izjemno kvaliteten in udoben naslonjač, bo odlična pridobitev za vaš dom. Lahko ga uporabite ob jedilni mizi, kjer bo prestol za glavo družine ali pa ga umestite v dnevno sobo, kjer smo prepričani, da se bodo vsi grebli, da bi lahko sedeli na njem. Primeren tudi za ob kamin ali pa vaš najljubši kotiček, kjer boste od zdaj še rajši posedali. Vsekakor naslonjač, ki bo vedno opažen, zaradi svoje izjemne kakovosti pa skorajda neuničljiv. Mere: 111 x 64 x 60 cm Teža: 7 kg Naslonjač je odlično ohranjen.
miza
Zapri

MIZA

580,00 

Miza, izdelana v 18. stoletju.

Miza z izjemno dolgo zgodovino, kar lahko občutimo ko se dotaknemo njene površine in vidimo v majhnih detajlih, ki jih lahko dobi le predmet, ki že stoletja služi svojemu namenu. Obogatite svoj dom. z mizo, ki ne prinaša le uporabnosti, ampak seboj nosi tudi zgodbo. Prav takšne mize so namreč uporabljali v tavernah, delavnicah, svoje mesto pa so našle tudi v bogatejših kmečkih hišah. Njena posebnost je, da je plošča pritrjena z lesenimi zatiči, kar pomeni da jo lahko enostavno razstavimo. Njene preproste linije pa omogočajo da jo lahko umestimo v vsak stil, lahko je to vaša sanjska jedilna miza, otok v kuhinji ali pa stranska miza v kakšni drugi sobi. Prepričani smo, da bo s svojo očarljivostjo navdahnila vsakogar. Mere: 115 x 83 x 77 cm Teža: 12,5 kg Miza je odlično ohranjena.
Zapri

SLON

935,00 

Slon, velika lesena skulptura iz prve polovice 20. stoletja.

Kip slona, bo zaradi svoje velikosti in čudovitih podrobnosti, izjemen dodatek vsakemu domovanju. Tudi zaradi simbolike, ki jo nosijo sloni, bi morala biti v vsakem domu vsaj ena podoba slona. Namreč slon že od nekdaj predstavlja prinašalca modrosti, sreče in pozitivne energije, po hinduizmu pa slon simbolizira integriteto in moč. Po vastu shastra (tradicionalni indijski arhitekturni sistem) se skulpturo slona postavi ob vhodna vrata če želite vaš dom obvarovati negativnih energij in vanj vnesti srečo. Lahko ga postavite v zakonsko spalnico, saj naj bi simbol slona krepil odnose, povečeval plodnost in preprečeval nezvestobo, če želite pomagati otroku pri učenju, skulpturo slona postavite na njegovo pisalno mizo, saj naj bi slon okrepil  znanje in pomagal izboljšati raven osredotočenosti. Za uspešnost podjetja pa skulpturo slona postavite ob glavna vrata, njegovo prezenca bo namreč energizirala vaš posel. Čeprav naj bi bili sloni, ki prinašajo srečo tisti z dvignjenim rilcem, je simbolika slona s spuščenim rilcem prav tako srečna, spuščen rilec naj bi namreč predstavljal dolgoživost in sposobnost reševanja izzivov. Črna barva slona pa predstavlja blagostanje in uspeh. Tako je ta čudovita skulptura slona, ročno izdelana iz eksotičnega trdega lesa, lahko popolno darilo za vas in vaš dom. Mere: 47 x 35,5 x 22 cm Teža: 11 kg Slon je odlično ohranjen.