Prostori, v katerih se največ zadržujemo, odsevajo naš stil, naš slog in na nek način odražajo našo osebnost. Prostor pa lahko naredimo naš le z majhnimi podrobnostmi, ki odsevajo naše želje in naše interese. To najlažje dosežemo z dekorativnimi predmeti. Prepričani smo, da boste prav tu našli kos, ki vas ponazarja, ki vam bo v navdih in bo prostor spemenil v vaš dom. 

Prikazovanje 1–24 od 179 rezultatov

Meni
Zapri

VELIKA VAZA

630,00 

Velika vaza, izdelana v Italiji v podjetju Tellatin, v 50ih letih prejšnjega stoletja.

Izredno dekorativna velika vaza s podstavkom, z ročno poslikavo rož, je izjemen primer izkušenega mojstrstva. Namreč tako veliki kosi keramike, zahtevajo posebno pozornost pri delu, saj so v začetni fazi ustvarjenja zelo občutljivi. Izjemen kos, ki bo idealen za opremljanje, tako notranjih in zunanjih prostorov doma ali poslovnega okolja in bo obogatil in izboljšal mesta kjer bo razstavljen. Mere: 120 x 40 x 36 cm Teža: 13 kg Vaza s podstavkom je odlično ohranjena.
Zapri

ŠATULJA

490,00 

Šatulja, izdelana cca. 1880.

Izjemna je premajhen pridevnik za to čudovito šatuljo. Izdelana je iz kristala, okrašena z bronastimi pozlačenimi okrasi v obliki girland in z vgravirano podobo slikarske palete, kaže na kvaliteto in mojstrsko izdelavo, namenjeno najbolj petičnim. Prepričani smo, da so se v tej šatulji hranili najbolj dragoceni kosi, ki jih je premogel lastnik, ter tako tudi razkazoval svoje bogastvo in svoj izbrani okus. Tudi sedaj bo ta šatulja gotovo namenjena vašim priljubljenim kosom nakita. Seveda pa njena namembnost ni namenjena zgolj shranjevanju nakita ampak lahko v njej, zaradi vitrini podobne zasnove, shranite dragocenosti, ki si zaslužijo prestižen prikaz. Mere: 19,5 x 9,5 x 8 cm Teža: 750 g Šatulja je odlično ohranjena.
Zapri

ANGELČKA

560,00 

Angelčka, izdelana v 18. stoletju.

Angelčka izrezljana iz lesa. Izredno detajlirano in mojstrsko poslikana, tako lahko občudujemo tudi najmanjše izraze in podrobnosti na obrazih. Levi angel ima pozlačena krila, desni pa je ovit v srebrne oblake. Izredno lep okras, ki je poleg tega tudi poln simbolike. Mere: 30 x 23 x 10 cm Teža: 800 g Angelčka sta dobro ohranjena.
Zapri

POTOVALNO OGLEDALO

77,00 

Potovalno ogledalo iz začetka 20. stoletja.

Zanimivo triptih ogledalo, ki je prav gotovo bilo pomemben del prtljage premožnejših, v začetku 20. stoletja. Ogledalo se za lažje pospravljanje z lahkoto zloži, da pa so se lahko v miru pobrili ali ličili, pa je na njem tudi priročna zanka, za pritrditev na steno.  Danes je lahko to zanimivo ogledalo, okras na steni, ki ga lahko po želji zasukate in tako razkrijete slike na zadnji strani. Mere: 30 x 13 cm (odprto) Teža: 0,3 kg Potovalno ogledalo je dobro ohranjeno.
Zapri

EMPIR SVEČNIK

280,00 

Svečnik iz obdobja empir.

Par svečnikov iz začetka 19. stoletja. Čudovita svečnika, s katerima boste oplemenitili in popestrili vsak prostor. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 23 x 11 x 11 cm Teža: 1 kg Svečnika sta dobro ohranjena. Cena za enega.
Zapri

VAZA

80,00 

Ročno poslikana porcelanasta vaza.

Barvita porcelanasta vaza bo kot nalašč za popestritev prostora. Ročno poslikana z motivi plesalk, je vaza že sama po sebi čudovit umetniški kos, za to smo prepričani, da jo boste na polici, mizi ali pultu razstavili tudi brez šopka rož. Vaza žal ni podpisana, za to je čas nastanka in izvor skoraj nemogoče določiti. Mere: 32 x 13 x 13 cm Teža: 1,3 kg Vaza je odlično ohranjena.
Zapri

OKVIR ZA FOTOGRAFIJO ARGENTOR

240,00 

Okvir za fotografijo, podjetja Argentor, izdelan cca. 1910.

Izjemen posrebren okvir, z zlatimi detajli rož in medaljon, ki predstavlja damo. Okvir v katerega boste zagotovo uokvirili fotografijo, ki vam veliko pomeni. Podjetje Argentor je bilo ustanovljeno leta 1863 in je delovalo vse do leta 1970. Podjetje je bilo specializirano za posrebrenje in pozlačevanje kovinskih predmetov po galvanskem postopku. Tovarne so imeli v Berlinu in na Dunaju prav tako pa tudi v Parizu. Podjetje Argentor je bil eden najpomembnejših proizvajalcev kovinskih izdelkov dunajske secesije. Argentor je bil tudi pomemben dobavitelj za avstro-ogrske cesarske hiše. Mere: 25 x 15 x 2 cm Teža: 0,8 kg Okvir je dobro ohranjen.
Zapri

KIP VOJŠČAKA

540,00 

Kip vojščaka, izdelan konec 19. stoletja.

Kip iz kovine, ki predstavlja renesančnega vojščaka. Zanimiv dodatek k zbirki, za vse ljubitelje vojaške zgodovine in zgodovine na splošno. Mere: 59 x 27 x 22 cm Teža: 7,2 kg Kip vojščaka je dobro ohranjen.
Zapri

EMAJLIRAN OBEŠALNIK

75,00 

Emajliran obešalnik, izdelan cca. 1930.

Emajliran obešalnik iz art deco obdobja, je namenjen obešanju kuhinjskih pripomočkov, seveda pa lahko daste domišljiji prosto pot in ga npr. uporabite v kopalnici, kot držalo za mila in brisačko. Uporaben in dekorativen stenski pripomoček. Mere: 48,5 x 31,5 x 12 cm Teža: 2 kg Emajliran obešalnik je dobro ohranjen.
Zapri

POSODA ZA SADJE MORITZ HACKER

260,00 

Posoda za sadje, dunajskega podjetja Moritz Hacker, izdelana okoli leta 1900.

Čudovita secesijska posoda za sadje, s kristalno skledo in posrebrenim podstavkom. Izjemen dodatek za vašo mizo, polico ali pult.  Prepričani smo, da bo ob pogostitvah ob vaši mizi vsem padla v oči. Bo pa ta posoda za sadje tudi odlično darilo, za nekoga s stilom in občutkom za estetiko. Podjetje Moritz Hacker, poimenovano po njegovem lastniku, je podjetje ustanovil leta 1882, ko je na Dunaju prevzel podružnico tovarne kitajskega srebra Conraetz. Leta 1896 je ustanovil podružnico v Budimpešti in leta 1901 podjetje preimenoval "k. & k. dvorna tovarna srebra in kitajskega srebra Moritz Hacker". Leta 1913 v partnerstvo sprejme tudi svoje tri sinove. Po njegovi smrti leta 1932 ni veliko znanega o samem delovanju podjetja, informacije so znane šele po letu 1938 ko ga do leta 1940 vodi začasni upravitelj, med drugo svetovno vojno pa vodstvo prevzame Alwin Wagner. Po drugi svetovni vojni je podjetje Hacker  do 1959 upravljala avstrijska organizacija za zaščito premoženja,  leta 1973 pa podjetje dokončno propade. Samo podjetje je v svojih najboljših časih, nekje v času med leti 1895 in 1915, dobivalo same odlične ocene, tako za dizajn kot za kakovost njihovih kovinskih izdelkov. Posebej priznane in iskane so še danes njihove namizne luči Nautilus. Samo kakovost in natančnost izdelave in dizajna pa lahko občudujemo tudi pri predstavljeni skledi za sadje. Mere: 28,5 x 20,5 Teža: 4,5 kg Skleda za sadje je odlično ohranjena.
Zapri

NAMIZNO OGLEDALO

140,00 

Namizno ogledalo, iz začetka 20. stoletja.

Čudovito namizno ogledalo iz litega železa,  z originalnim ogledalom. Okvir ogledala, predstavlja liste vinske trte ter grozdje. Redek in izjemen kos, ki bo zagotovo vzbudil zanimanje vseh ljubiteljev lepega. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih po navadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 33 x 20 x 11 cm Teža: 2 kg Namizno ogledalo je dobro ohranjeno.
Zapri

SLIKA “DOBRI PASTIR”

155,00 

Slika, olje na platnu, iz leta 1945.

Reprodukcija slike Dobri pastir, španskega baročnega slikarja Bartoloméja Estebana Murilla, ki je sliko pastirja naredil leta 1660. Reprodukcija se osredotoča samo na portret pastirja. Slika je podpisana R. Bepo.  Mere: 33 x 27 x 4 cm Teža: 1 kg Slika je odlično ohranjena.
Zapri

SLON

290,00 

Slon, lesena skulptura izdelana cca. 1910.

Kip slona, bo zaradi čudovitih podrobnosti, izjemen dodatek vsakemu domovanju. Tudi zaradi simbolike, ki jo nosijo sloni, bi morala biti v vsakem domu vsaj ena podoba slona. Namreč slon že od nekdaj predstavlja prinašalca modrosti, sreče in pozitivne energije, po hinduizmu pa slon simbolizira integriteto in moč. Po vastu shastra (tradicionalni indijski arhitekturni sistem) se skulpturo slona postavi ob vhodna vrata, če želite vaš dom obvarovati negativnih energij in vanj vnesti srečo. Lahko ga postavite v zakonsko spalnico, saj naj bi simbol slona krepil odnose, povečeval plodnost in preprečeval nezvestobo. Če želite pomagati otroku pri učenju, skulpturo slona postavite na njegovo pisalno mizo, saj naj bi slon okrepil  znanje in pomagal izboljšati raven osredotočenosti. Za uspešnost podjetja pa skulpturo slona postavite ob glavna vrata, njegovo prezenca bo namreč energenizirala vaš posel. Prav sloni z dvignjenim rilcem, pa so po tradiciji tisti, ki prinašajo srečo. Črna barva slona pa predstavlja blagostanje in uspeh. Tako je ta čudovita skulptura slona, ročno izdelana iz eksotičnega trdega lesa, lahko popolno darilo za vas in vaš dom. Mere: 35 x 35 x 17 cm Teža: 3,5 kg Slon je odlično ohranjen. Cena za enega.
Zapri

ŠATULJA

380,00 

Šatulja, izdelana konec 19. stoletja, na Madžarskem.

Čudovita pozlačena šatulja iz brona, predstavlja resnično mojstrovino rokodelstva.  Na njeni površini so izjemno natančni reliefi, ki prikazujejo živahne prizore srednjeveških ljudi, ujetih med plesom, pitjem in veseljačenjem. Vsak detajl je skrbno oblikovan, od drobnih izrazov na obrazih do drobnih gibov rok in nog, kar daje vtis življenja in dinamike. Patina, ki jo je šatulja pridobila skozi leta, pa ji doda še dodaten čar. Ta izjemen kos umetnosti ne predstavlja le šatulje kot uporabnega kosa, v katerem lahko hranite nakit in druge drobne dragocenosti, temveč je tudi okno v preteklost. Njena izjemna estetika bo zagotovo pritegnila pozornost vsakega opazovalca ter prinesla občudovanje in spoštovanje. Ne le dragocen okras, ampak tudi čudovit spomin na preteklost, ki bo s svojo prisotnostjo obogatila vsak prostor, kjer bo postavljena. Mere: 25,5 x 9,5 x 7 cm Teža: 0,6 kg Šatulja je odlično ohranjena.
Zapri

OKVIR ZA FOTOGRAFIJO

175,00 

Okvir za fotografijo, izdelan konec 19. stoletja, v Franciji.

Eleganten, ter izvrstno izdelan, par bronastih okvirjev. Zadaj sta okvirja zaprta s tanko bakreno ploščo. Oporna nogica na hrbtni strani pa je ravno tako prefinjeno izdelana in okrašena, kar priča o visoki kvaliteti tega predmeta. Posebnost para je, da sta namenjena levi in desni strani npr. za postavitev na nočno omarico zakoncev. Čudovit dekorativni kos, poleg tega pa odličen način kako prikazati vam najljubše fotografije oziroma portrete. Odlična pa bi bila tudi kot darilo za mladoporočenca, obletnico ali rojstni dan. Mere: 32,5 x 19 x 4 cm Teža: 1,6 kg Okvir je odlično ohranjen. Cena za enega.
Zapri

OGLEDALO

130,00 

Ogledalo iz prve polovice 20. stoletja.

Ogledalo v empire revival stilu. Bogato okrašen z viticami, rožami in pentljo ter pozlačen. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih po navadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 60 x 36,5 x 6 cm Teža: 3,6 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

KOVINSKA GLAVA

180,00 

Kovinska glava.

Zanimiv in unikaten kip deklice, izdelan iz aluminija. Avtor in njena namembnost žal nista znani. Mere: 24 x 18 x 18 cm Teža: 8,1 kg Kovinska glava je dobro ohranjena.
Zapri

VAZA JEAN GARNIER

270,00 

Vaza, francoskega oblikovalca Jean Garniera, izdelana konec 19. stoletja.

Izjemna kovinska vaza izdelana v obdobju art nouveau, na kar kaže tudi njen celoten dizajn, ki je povsem v manirah obdobja.  Vaza je zaradi podob vil in vodnih nimf, nadvse očarljiva in čarobna, patina, ki jo je pridobila čez leta pa jo dela še posebej mistično.  Vaza ima tri panele,  ki predstavljajo tri različna pravljična bitja. Vaza je tudi podpisana. Zanimiv dekor za vaš dom, s katerim boste v prostor vnesli slog tega čudovitega dizajnerskega obdobja. Jean Garnier je bil francoski kipar 19. stoletja, znan predvsem po svojih bronastih figurah in dekorativnih posodah. V svojem delu je pogosto upodabljal alegorične in zgodovinske motive, kot so klovni Pierrot, Joana Orleanska in Salammbo, poleg tega pa tudi ljudske like, kot so glasbeniki, plesalci ali kmetje. Garnier je ustvaril tudi vaze in vrčke, ki so se zlivali s figuralnimi oblikami, pri čemer so se liki zdeli, da izstopajo iz površine posode - tako kot pri predstavljeni vazi. Rodil se je leta 1853 v Mouzeuilu, Francija, kjer je kasneje razstavljal na Salonu umetnikov Francije in leta 1892 prejel častno omembo. Umetnik je umrl leta 1910 v Parizu, Francija. Mere: 30,5 x 15 cm Teža: 0,4 kg Vazi sta odlično ohranjeni. Cena za eno.
Zapri

STENSKA KOŠARICA

83,00 

Stenska košarica, izdelana na začetku 20. stoletja, v Nemčiji.

Emajlirana stenska košarica na kateri je nemški napis "topflappen" kar v prevodu pomeni podstavek za lonce, kar namiguje, da so vanj shranjevali ravno to . So pa takšne emajlirane košarice izdelovali tudi za namen shranjevanja zelenjave, predvsem čebule in česna. Sedaj je lahko odličen vintage dodatek za vašo kuhinjo in kopalnico. Lahko jo uporabite v prvoten namen ali pa daste domišljiji prosto pot. Priročen in dekorativen kos za vaš dom. Mere: 26 x 23 x 11,5 cm Teža: 0,8 kg Stenska košarica je odlično ohranjena.
Zapri

NAMIZNO OGLEDALO

190,00 

Namizno ogledalo, izdelano v 40ih letih prejšnjega stoletja, v Franciji.

Medeninasto ogledalo na katerem je ogromno simpatičnih detajlov. Na njem namreč lahko opazimo kupide, cvetje in  zaljubljenca, v katera je uperil svojo puščico kupid. Na stojalu ogledala je tudi priročna vdolbinica, v katero lahko položimo nakit ali druge drobnarije. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih po navadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 41, 5 x 25,5 x 11 cm Teža: 2,4 kg Namizno ogledalo je odlično ohranjeno. Ogledalo v medeninastem okvirju je originalno in patinirano.
Zapri

PIETÀ

2.200,00 

Pietà, bronast kip.

Kip predstavlja prizor Device Marije, ki drži mrtvo telo Jezusa Kristusa po njegovem križanju, preden je bil položen v grob. To delo je izdelano iz brona in je izjemen primer verske umetnosti čeprav je avtor neznan. Ta skulptura odseva globoko čustveno intenzivnost in izkazuje presenetljivo stopnjo detajlov ter realistično upodobitev človeške bolečine in božanske žalosti. Nepodpisan in brez natančno določenega datuma nastanka, ta Pietà še vedno govori univerzalni jezik človeške žalosti in sočutja. Marija, ki drži Jezusa, je upodobljena v trenutku tihe žalosti in meditacije, njen obraz pa izraža mirnost in notranjo moč. Jezusovo telo, čeprav brez življenja, je upodobljeno s pozornostjo do anatomije in izraža mir, ki sledi njegovemu trpljenju. Posebnost tega dela leži v izjemni upodobitvi tkanin, kjer gube na Marijinih oblačilih ustvarjajo dramatičen kontrast z gladkostjo kože figur, kar dodatno poudarja realističnost in hkrati simbolno globino prizora. Kljub temu, da je avtor neznan, ta Pietà služi kot močan spomenik večnim temam, kot so žrtvovanje, materina ljubezen, smrt in upanje na vstajenje, ki presegajo čas in kulturo.  Anonimnost skulpture pa dodaja še eno plast skrivnosti in univerzalnosti k temu globoko ganljivemu delu, ki še naprej navdihuje občudovanje in pietetno razmišljanje pri vseh, ki ga opazujejo. Mere: 85 x 25 x 17 cm Teža: 21 kg Pietà je odlično ohranjena.
Zapri

TRAMP ART OGLEDALO

420,00 

Tramp art ogledalo.

Izjemen tramp art okvir z ogledalom.  Ogledalo je originalno in lepo patinirano. Zanimiv dodatek za vašo kopalnico, hodnik ali vežo. Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Več o tej zanimivi umetnosti pa si lahko preberete tu: https://spletna-starinarnica.si/tramp-art-potepuska-umetnost Mere: 52 x 37,5 x 3 cm Teža: 2,5 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

GRAND TOUR MEDIČEJSKA LEVA

430,00 

"Grand tour" medičejska leva, izdelana cca. 1870, v Italiji.

Leva izklesana v zelen serpentinski marmor , ki ga že stoletja pridobivajo blizu Prata, severozahodno od Firenc. Leva predstavljata znane bele marmorne leve, ki od leta 1789 varujejo vhodne stopnice Loggii dei Lanzi na Piazza della Signoria v Firencah. Pred tem so bili postavljeni pred Villo Medici v Rimu, kjer so bili od leta 1598 na zahtevo  Ferdinanda I de Medici, velikega vojvoda Toskane, ki je vilo Medici pridobil leta 1576. Želel si je, da bi leva služila kot veličastni okras za stopnišče vrta vile, Loggia dei Leoni. En od levjega para izvira iz 2. stoletja , drugi pa je bil izdelan in podpisan s strani kiparja Flaminia Vacca. Prav tako kot antični lev je bila kopija izdelana iz marmorja, da je lahko postal par starodavnemu kipu. Prav zaradi tega so ti levi še vedno znani kot medičejski levi. Medičejci so tudi sicer  slavni po tem, da so svoj denar vlagali predvsem v umetnost in razvoj in tako v Firencah ustvarili okolje, v katerem sta umetnost in humanizem cvetela. Bili so namreč meceni Brunelleschija, Botticellija, Leonarda da Vincija, Michelangela, Rafaela, Machiavellija, Galileja in Francesca Redija med mnogimi drugimi v umetnosti in znanosti. Predstavljena leva sta bila izdelana v 19. stoletju, kot spominka, za bogate popotnike, ki so se namenili na tako imenovani "Grand Tour". Grand Tour je bil od 17. do 19. stoletja tradicionalno potovanje po Evropi, pri čemer je bila Italija ključna destinacija. Na takšno pot so se po navadi odpravili mladi moški plemiškega rodu ali višjega razreda, ko so dosegli polnoletnost, da bi se izučili o umetnosti, zgodovini in geografiji. Tako ni prav nič nenavadno, da so si zaželeli spomina na takšno pot in tako so spretni rokodelci, začeli izdelovati čudokrasne in prestižne spominke, da bi zadovoljili petične obiskovalce. Zdaj lahko tudi sami na ogled postavite izjemno izklesana medičejska leva, ki nista le čudovit okras, ampak umetnost, ki bo zanetila marsikatero debato. Mere: 18 x 15 x 7 cm Teža: 1,6 kg Leva sta odlično ohranjena. Cena za enega.
Zapri

BAROČNO OGLEDALCE

445,00 

Baročno ogledalce, iz druge polovice 18. stoletja.

Vrhunsko delo baročnega mojstra, lesen okvirček, ki je izdelan v takšnih detajlih, da nam vzame dih. Si lahko zamislite kakšen mojster je izdelal tak okvirček in koliko ur dela je moralo biti za njim, predvsem pa izkušenj, da je iz lesa ustvaril takšno umetnino? Okvirček je tudi pozlačen, kar je povsem v maniri baročne umetnosti, a je skozi stoletja pridobil na patini in ta dotik časa, samo še dodaja skrivnostnost in očarljivost.  Ogledalce ima na zadnji strani stojalce, tako je lahko okras za damsko mizo ali polico, ima pa dodano tudi zanko, tako ga lahko umestite tudi na steno, kot baročno umetnino, ki se je kar ne boste morali nagledati in načuditi. Mere: 22 x 16 x 4,5 cm Teža: 0,2 kg Baročno ogledalce je odlično ohranjeno.