Prostori, v katerih se največ zadržujemo, odsevajo naš stil, naš slog in na nek način odražajo našo osebnost. Prostor pa lahko naredimo naš le z majhnimi podrobnostmi, ki odsevajo naše želje in naše interese. To najlažje dosežemo z dekorativnimi predmeti. Prepričani smo, da boste prav tu našli kos, ki vas ponazarja, ki vam bo v navdih in bo prostor spemenil v vaš dom. 

Prikazovanje 1–50 od 169 rezultatov

Meni
Zapri

TRAMP ART OKVIR

340,00 

Tramp art okvir.

Tramp art okvir z nabožno sliko,  ki prikazuje Karmelsko Mati Božjo. Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Mere: 60,5 x 41,5 x 3 cm Teža: 2,6 kg Okvir je odlično ohranjen.
Zapri

DOPRSNI KIP

1.460,00 

Doprsni kip, izdelan leta 1906, izpod rok italijanskega kiparja Emilia Marsilia.

Doprsni kip starejšega moškega, bo zanimiva pridobitev za vaš dom ali vašo ustanovo. Lahko ga obesite na steno ali postavite na polico/mizo. Kip je bil ocenjen s strani rimskega muzeja, kar vam zagotavlja, da boste v svoje prostore z njim umestili vrhunsko umetnost iz prejšnjega stoletja in vam daje odlično priložnost, da si boste lastili delo cenjenega kiparja, čigar dela, si drugače lahko ogledate v muzejih. Emilio Marsili, je bil rojen v Benetkah leta 1841. Na beneški akademiji se je v razredu L. Ferrarija izučil za kiparja, nato pa se je preselil v Pariz, kjer je njegova beneška izobrazba prišla do izraza in postane izredno priljubljen. Po Parizu se preseli v Belgijo, kjer je navdihnjen nad tamkajšnjimi kiparji. A domotožje ga privabi nazaj v Benetke, kjer se še naprej posveča svojemu poklicu. Takrat sodeluje pri preureditvi Palazze Cavalli Franchetti, ustvari doprsni kip Vittoria Emanuela II. za mestno hišo v Pordenonu in izdela relief za pročelje cerkve Pieta v Benetkah, kjer ga najdemo še danes. V tistih letih dobi tudi prva priznanja za svoje delo in to ne samo v rodni Italiji, ampak nagrado prejme tudi na Dunaju in v Parizu, njegova dela pa začnejo odkupovati muzeji.  O njem so govorili, da je » aristokratski umetnik« obdarjen z »instinktivnim občutkom za mero, ki mu omogoča, da je živahen brez nesramnosti in strog brez ostrine«. V kasnejših letih postane poznan predvsem po izdelovanju prestižnih nagrobnih spomenikov, izdelal ga je na primer za kraljico Margherito Savojsko. Umrl je leta 1926 v Benetkah, njegova dela pa so še danes del muzejev, kar ponazarja njegovo močno ustvarjalno energijo, ki je cenjena še danes. Mere: 68 x 65 x 40 cm Teža: 12 kg Doprsni kip je dobro ohranjen in je podpisan.
Zapri

OGLEDALO

217,00 

Ogledalo, iz prve polovice 20. stoletja.

Ogledalo v čudovitem medeninastem okvirju. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 71 x 37 x 3 cm Teža: 4,3 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

SVEČNIK

190,00 

Svečnik, iz konca 19. stoletja.

Medeninast svečnik, v baročnem stilu. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 44 x 23 x 19 cm Teža; 2,3 kg Svečnik je odlično ohranjen.
Zapri

LEV

140,00 

Figura leva, iz 50ih let prejšnjega stoletja.

Zanimiva figura leva, izdelana iz kaširanega papirja ter usnja. Odličen dekorativen kos za vse ljubitelje živali in simbolike. Simbolični pomen levov, kot si lahko predstavljamo, je predvsem povezan z močjo. Nosi pa še ostale simbolne pomene kot so na primer: pogum, razkošje, dostojanstvo, pravičnost, modrost… V starodavni Grčiji pa se je simbolni pomen levov vrtel okoli zaščite in na njih so gledali kot na varuhe mrtvih, pa tudi  palač, vrat, svetišč in prestolov. Bili so tudi zaščitniki ognjišča in doma. Mere: 35 x 28 x 11 cm Teža: 700 g Lev je dobro ohranjen.
Zapri

TRAMP ART OGLEDALO

790,00 

Tramp art ogledalo.

Izjemen tramp art okvir z ogledalom. Izdelan je iz lesenih cigaretnih škatel, kar lahko vidimo na ozadju okvirja, kar potrjuje njegovo avtentičnost. Romantičen pridih okvirju daje srce povsem na vrhu okvirja. Zanimiv dodatek za vašo kopalnico, hodnik ali vežo. Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Mere: 64,5 x 45 x 2,5 cm Teža: 2,8 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

DALMATINEC

265,00 

Dalmatinec iz porcelana. Izdelan v Italiji, v 70ih letih.

Realističen kip dalmatinca, izdelan je iz porcelana in je ročno pobarvan. Ti zanimivi črno beli psi so priljubljeni že stoletja, saj so živeli že s starimi Egipčani, priljubljeni so bili tudi v 17. stoletju, kot spremljevalci kočijažev in gasilcev, v modernih časih pa se vsi spomnimo na knjigo in risane filme o njih. Prav gotovo bo to unikaten dodatek za katerikoli prostor ali zanimivo darilo za ljubitelja tovrstnih psov. Mere: 51,5 x 33 x 22 cm Teža: 3,7 kg Dalmatinec je odlično ohranjen.
Zapri

POSODA

78,00 

Posoda, iz 30ih let prejšnjega stoletja.

Kristalna posoda s podstavkom bo odličen dodatek na vaši mizi ob pogostitvah in obiskih, kjer bo vsem padel v oči.  Uporabite ga kot zanimiv dodatek vaše mize, lahko pa je tudi odlično darilo, za nekoga z okusom. Mere: 22,5 x 16 x 11 cm Teža: 0,6 kg Posoda je odlično ohranjena.
Zapri

PLADENJ BAROVIER

440,00 

Pladenj izdelan v 40ih letih, izpod rok mojstra oblikovanja muranskega stekla Ercola Barovierja.

Pladenj je bil izdelan v Italiji v steklarni Barovier, ki velja za eno najstarejših še delujočih podjetij. Pod njegov dizajn se je podpisal Ercole Barovier, ki je vso svojo pozornost, usmeril v izjemne detajle. Ogledalo, ki predstavlja dno pladnja, je gravirano in prikazuje romantično pokrajino s parom, rob pladnja je okrašen s steklom v prozorni ter temno modri barvi, držala pladnja, pa so medeninasta in pozlačena. Vsak detajl, ki ga pogledamo od blizu, nam prikazuje izjemno natančnost pri delu in so odraz mojstra, ki jim je posvetil svoje življenje. Odličen dodatek za vsak dom. Postavite ga na mizo, kjer bo izjemen dekorativen kos, z njim pa boste tudi postregli s pijačo in prigrizki, ter tako navdušili vaše goste. Mere: 45 x 28 x 4 cm Teža: 2,2 kg Pladenj je odlično ohranjen.
Zapri

OGLEDALO

270,00 

Ogledalo, iz prve polovice 20. stoletja.

Ogledalo, v zanimivem medeninastem okvirju. Čudovit dodatek za vašo vežo, hodnik ali kopalnico. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 84 x 41.5 x 3 cm Teža: 4,2 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

SVETLOBNI ZNAK LAŠKO PIVO

430,00 

Svetlobni znak Laško pivo, iz 60ih let prejšnjega stoletja.

Obojestranski svetlobni znak, izjemno redek reklamni napis legendarnega Laškega piva. Izjemen kot nostalgičen dekor v vašem domu ali pa bo svoje mesto ponovno našel v gostinstvu ali trgovini. Nostalgičen kos, za vse prave pivoljubce, zato tudi čudovito darilo za nekoga, ki zbira pivovarske kose ali pa je le velik ljubitelj, tega najbolj priljubljenega alkoholnega napitka. Mere: znak: 75 x 33 x 15 cm  veriga: 50cm Teža: 5,5 kg Znak je obnovljen, ter na novo ožičen. Deluje na neonsko žarnico.
pladenj
Zapri

PLADENJ

76,00 

Pladenj, izdelan na začetku 20. stoletja, v podjetju Argentor.

Čudovit pladenj, ki bo odlična popestritev vaše jedilne mize ali kuhinjskega pulta. Idealen za sadje ali sladkarije. Podjetje Argentor je bilo ustanovljeno leta 1863 in je delovalo vse do leta 1970. Podjetje je bilo specializirano za posrebrenje in pozlačevanje kovinskih predmetov po galvanskem postopku. Tovarne so imeli v Berlinu in na Dunaju prav tako pa tudi v Parizu. Podjetje Argentor je bil eden najpomembnejših proizvajalcev kovinskih izdelkov dunajske secesije. Argentor je bil tudi pomemben dobavitelj za avstro-ogrske cesarske hiše. Mere: 29,5 x 29,5 x 5 cm Teža: 0,5 kg Pladenj je dobro ohranjen.  
Zapri

VRČEK ZA ŽGANJE

190,00 

Vrček za žganje, izdelan leta 1905, za WMF.

Kdo še ni slišal za legendarno podjetje WMF? Prav gotovo ima vsak doma, vsaj en kos izmed njihovih priznanih in izredno kakovostnih izdelkov, kar potrjuje dejstvo, da kovinske izdelke izdelujejo že od leta 1853. Vrček, ki je bil izdelan že davnega leta 1905 in ga je oblikoval nemški oblikovalec in arhitekt Albin Müller, je značilnih art nouveau oblik. Tako bo vrček odlična dopolnitev zbirke, zbiratelja art nouvea, še bolj pa se bo podal v jedilnico, kjer boste svojim gostom, natočili aperitiv v stilu. Mere: 16,5 x 10 x 7,5 cm Teža: 200 g Vrček je dobro ohranjen. Je zelo patiniran, kar pa le doda dodaten čar.
košarica za kruh
Zapri

KOŠARICA ZA KRUH

134,00 

Košarica za kruh, iz začetka 1900.

Košarica za kruh iz pod rok dunajskega mojstra JL Herrmanna, ki je deloval na začetku 20.stoletja. Julius Herrmann, lastnik Herrmann AG, je bil eden od vodilnih proizvajalcev srebra in kovinskih izdelkov na Dunaju, njegove izdelke pa so kupovali za cesarski in kraljevi dvor. Cesarski pridih Dunaja iz začetka stoletja prenesite tudi v svojo jedilnico. Postrezite si kruh kot na dunajskem dvoru in si s tem polepšajte vsak obed. Mere: 31,5 x 19,5 x 6 cm Teža: 400 g Košarica je dobro ohranjena, zelo patinirana, kar ji daje dodaten čar.
namizno ogledalo
Zapri

NAMIZNO OGLEDALO

140,00 

Namizno ogledalo, iz začetka 1900.

Namizno ogledalo, ki bo čudovit brezčasen kos na vaši lepotilni mizici ali polici. Ogledalo iz obdobja art nouveau, je izredno dekorativno, zaradi patiniranega zrcala, pa še posebej očarljivo. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta Mere: 40,5 x 20 x 11,5 cm Teža: 1,5 kg Ogledalo je odlično ohranjeno, zrcalo je patinirano.
Zapri

FRIZIJSKA URA

540,00 
Frizijska ura, iz začetka 1800. Frizijska ura oziroma stoeltjesklok - kar v prevodu pomeni stolna ura. Origalno ime se nanaša na platformo, podobno stolu, na kateri stoji ura. Takšne ure so začeli v Friziji izdelovati že na začetku 1700.  Niso pa bile priljubljene le na Nizozemskem, kjer so jih po navadi obešali v hodnike, da so lahko vsi slišali njeno zvonjenje, temveč so bile izredno priljubljene tudi v Severni Afriki in Indoneziji. Do leta 1857 so bile pomemben izvozni element, potem pa njihova priljubljenost začne upadati. Ura je značilno bogato okrašena, z medeninastimi detajli,  z ročno poslikavo številčnice in z morskima deklicama ob strani. Izjemen okras za vaše domovanje, ki ne bo le običajna dekorativa, ampak tudi predmet s pomenom. Mere: 38 x 22 x 17 cm Teža: 6 kg Ura je dobro ohranjena, vendar ne teče pravilno, zato primerna za nastavitev pri urarju, lahko pa jo imate zgolj za okras.
Zapri

ART NOUVEAU PLADENJ

135,00 

Art nouveau pladenj, iz začetka 1900.

Pladenj, ki je značilnih manir art nouveau obdobja, bo odlična dopolnitev vaše mize. Na njem lahko hranite sadje ali pa na eleganten način prezentirate, skrbno pripravljene jedi, tako boste svojemu trudu v kuhinji dodali še piko na i. Seveda pa z njim lahko postrežete tudi kavo in zagotavljamo vam, da ne bo ostal neopažen. Idealen kos za popestritev kuhinje ali jedilnice, prav tako pa zaželjen zbirateljski kos. Mere: 37 x 21 x  3,5 cm Teža: 0,6 kg Pladenj je dobro ohranjen.
Zapri

SLON

935,00 

Slon, velika lesena skulptura iz prve polovice 20. stoletja.

Kip slona, bo zaradi svoje velikosti in čudovitih podrobnosti, izjemen dodatek vsakemu domovanju. Tudi zaradi simbolike, ki jo nosijo sloni, bi morala biti v vsakem domu vsaj ena podoba slona. Namreč slon že od nekdaj predstavlja prinašalca modrosti, sreče in pozitivne energije, po hinduizmu pa slon simbolizira integriteto in moč. Po vastu shastra (tradicionalni indijski arhitekturni sistem) se skulpturo slona postavi ob vhodna vrata če želite vaš dom obvarovati negativnih energij in vanj vnesti srečo. Lahko ga postavite v zakonsko spalnico, saj naj bi simbol slona krepil odnose, povečeval plodnost in preprečeval nezvestobo, če želite pomagati otroku pri učenju, skulpturo slona postavite na njegovo pisalno mizo, saj naj bi slon okrepil  znanje in pomagal izboljšati raven osredotočenosti. Za uspešnost podjetja pa skulpturo slona postavite ob glavna vrata, njegovo prezenca bo namreč energizirala vaš posel. Čeprav naj bi bili sloni, ki prinašajo srečo tisti z dvignjenim rilcem, je simbolika slona s spuščenim rilcem prav tako srečna, spuščen rilec naj bi namreč predstavljal dolgoživost in sposobnost reševanja izzivov. Črna barva slona pa predstavlja blagostanje in uspeh. Tako je ta čudovita skulptura slona, ročno izdelana iz eksotičnega trdega lesa, lahko popolno darilo za vas in vaš dom. Mere: 47 x 35,5 x 22 cm Teža: 11 kg Slon je odlično ohranjen.
Zapri

SERVIRNI VOZIČEK BREMSHEY

280,00 

Servirni voziček Bremshey Dinett, iz 50. let prejšnjega stoletja, izdelan v mestu Solingen v Nemčiji.

Servirni voziček Bremshey, model Dinett je ikona pohištva iz sredine prejšnjega stoletja, sedaj pa imate odlično priložnost da postane del vašega domovanja. Servirni vozički podjetja Bremshey, so bili znani po izjemni kvaliteti in uporabnosti. Ker je bil to izjemno inovativen in unikaten voziček, se njegovi izdelovalci niso bali da bi jim kdo ukradel njihovo idejo, zato zgodnejši modeli nimajo oznake podjetja, ko si ga kupil si dobil le pečat podjetja, na spodnji strani pa je bila nalepka, ki je opozarjala na prednosti vozička. Na nalepki so obljubljali naslednje koristne lastnosti vozička: "Neobčutljiv na vodo, sadne sokove, alkoholne pijače in kuhinjske kisline; toplotno odporen in skoraj nezlomljiv. Ohrani sijajen videz tudi po letih uporabe. Samo sperite s hladno ali toplo vodo." Zaradi starosti  dotičnega vozička, lahko vse njegove kvalitete potrdimo, saj je kljub svoji starosti voziček kot nov, nekaj sledi uporabe se pozna le na medeninastih delih vozička, ki pa mu dodajajo čar. Ni pa pri tem vozičku njegova prednost le kvaliteta, ampak tudi njegova vsestranskost, ki ga dela izjemno uporabnega. Voziček se namreč lahko ob neuporabi popolnoma zloži, kar omogoča enostavno pospravljanje, lahko pa ga zložimo le delno da dobimo zanimiv poličnik na koleščkih. Kot prikazujejo že na reklamnih oglasih iz 50ih in 60ih let, je to nujen dodatek na zabavah, na katerih lahko z njim čedno ponudimo jedačo in pijačo, lahko ga postavimo v kot kjer bomo ponudili koktejle, uporaben pa bo tudi v vsakdanjem življenju, kot zanimiva stranska mizica ali zanimiv poličnik za rože. Mere: odprt: 79 x 66 x 41 cm / zložen: 79 x 66 x 6,5 cm Teža: 6,7 kg Servirni voziček je odlično ohranjen, nekaj znakov uporabe je le na medeninastih delih.
Zapri

FRANCOSKO OGLEDALO

410,00 

Francosko ogledalo, iz druge polovice 19. stoletja.

Zanimivo ogledalo, ki ima ogledalca tudi pri straneh glavnega ogledala in zelo lep cizeliran medeninast okvir. Ogledalo ima vrhunsko patino, ki ustvari unikatno sliko – sliko, ki jo je narisal čas. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 52 x 27 x 5 cm Teža: 2,5 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

KANDELABER

540,00 

Kandelaber, iz konca 19. stoletja.

Par svečnikov, ki so izjemni že zaradi svoje velikosti in polnosti simbolike in okrasov, med njimi tudi angelov in gargojlov. Čudovita za dopolnitev vsake zbirke in tudi popoln kos za okrasitev doma. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 41 x 30 x 15,5 cm Teža: 1 kg Svečnika sta dobro ohranjena. Cena za enega.
neonski znak
Zapri

NEONSKI ZNAK

4.400,00 

Neonski znak "Apollo11", iz začetka 70ih let.

Redek neonski znak, z originalnimi še delujočimi neonkami. Si želite v svojem domu nekaj izjemnega, nekaj izven tega sveta, potem je to idealni dekorativni kos za vas. Izjemno bi se podal v vsak dom ali ustanovo, kjer si želite kosa, ki bo izstopal. Zaradi svoje velikosti in neonskih luči v treh barvah bo prepričal vsakega in ga pustil odprtih ust. Zaradi vsem poznane zgodbe o prvi posadki na luni, pa tudi zbirateljski kos in opomnik, na čas, ki bo gotovo eden od dogodkov zgodovine, ki bo ostal v kolektivnem spominu celotnega človeštva in nepozaben trenutek v svetovni kulturi. Apollo 11 je bila prva vesoljska odprava s človeško posadko, ki je pristala na Luni. Leta 1969, ko se je zgodil pristanek, je bilo milijone ljudi prilepljenih na televizijski zaslon, namreč pristanek na luni je že leta prej vznemirjal ljudi. Ljudje so bili prestrašeni, saj niso vedeli kaj lahko doleti prve kozmonavte, bodo srečali nezemljane, jih bodo ubili škodljivi radioaktivni žarki? Bilo je več vprašanj, kot odgovorov, a ljudje so bili še vedno bolj kot prestrašeni, radovedni in navdušeni, da lahko človeštvo pristane na luni in celo potuje po vesolju.  Uspešen pristanek in nato povratek na Zemljo, je navdušil človeštvo in še leta navdihoval in buril človeško domišljijo. To je bilo in bo za vedno zgodba o tem, kaj je mogoče doseči z znanostjo, tehniko in voljo do nemogočega, zato ni prav nič nenavadno, da so ljudje v tistem obdobju misijo Apollo 11 skorajda častili in izdelovali izdelke z mislijo na vesolje. Prve neonske luči se pojavijo že leta 1890, a jih uporabljajo izključno za delovne namene, na primer rudarji v Franciji so imeli lučke na neonke. Neonke kot jih poznamo danes pa se pojavijo leta 1910. ko jih iznajde francoski inovator Georges Claude. Prvi znak iz neonk izdela leta 1915 za pariški frizerski salon. Leta 1923, motorno podjetje Packard Motors odkupi dva neonska znaka, za oglaševanje v Los Angelesu in tako neonski znaki prvič pridejo do Amerike, kjer vzcveti njihova priljubljenost. Ker je imel Claude patent registriran je imel v 20ih letih prejšnjega stoletja monopol na neonskimi lučmi, šele po preteku patenta in razkritju skrivnosti izdelave teh sijočih luči, so tudi drugi imeli možnost, da jih začnejo izdelovati. Takrat se začne njihov razcvet saj jih v 30ih lahko najdemo v Moulin Rouge v Parizu, na Las Vegas Stripu in na  New Yorškem Times Square. V naslednjih desetletjih bo neon zagotovil živahno svetlobo, ki bo običajne stavbe spremenil v neprekinjen oglaševalski pano za vse vrste podjetij. Neonske luči so uporabljali celo v politične namene. V komunističnih državah, so stavbe okrasili z njimi, da so prebivalci mest imeli glamurozen občutek velikih mest zahoda. Ker pa je bila izdelava neonk precej zamudna in zapletena, saj so jih morali ročno pihati in oblikovati, ter nato vanje ujeti plin, hkrati pa  začnejo izgubljati svoj futuristični čar, zato začne v 60ih letih njihova priljubljenost upadati in neonke zamenjajo modernejši in cenejši svetlobni produkti. Danes so priljubljen okras za dom, le redko kje jih še uporabljajo za reklamne namene kot v njenih zgodnjih časih. Mere: 156 x 34,5 x 9 cm Teža: 16 kg Neonski znak je odlično ohranjen. Neonke so originalne in delujoče.
deviški pas
Zapri

DEVIŠKI PAS

580,00 

Deviški pas.

Kdo še ni slišal za deviški pas? Napravo, ki naj bi že v srednjem veku, pomagala možem in očetom, da so njihove žene in hčerke ostale nedotaknjene in "čiste". To naj bi bil kovinski pas, ki ga je ženska zategnila okoli pasu, moški pa bi ga zaklenil z ogromno ključavnico. Tako je bil srednjeveški moški brez skrbi , da bi njegova izbranka imela spolne odnose s kom drugim, kljub njihovi več letni odsotnosti v vojnah. Kako barbarsko in nehigienično kajne? Vsaj to je zgodba, ki se pripoveduje že več sto let. Preprosta, šokantna in na neki ravni zabavna, saj prikazuje pretekle ljudi kot izjemno zaostale, nas pa za razsvetljene in boljše. Vsekakor pa to ni resnična zgodba za deviškim pasom. Resnica je, da ni nobenega fizičnega dokaza, da bi deviški pas v tistih časih obstajal vsaj v fizični obliki, je pa nekajkrat omenjen v literaturi in na slikah, čeprav bolj v alegoričnem in satiričnem smislu. Najzgodnejši dokaz o deviškem pasu se najde v knjigi vojaškega inženirja von Eichstadta iz leta 1405, ki je v svoji knjigi opisoval katapulte, oklepe in mučilne naprave, med njimi pa najdemo tudi skico deviškega pasu. Zgodovinarji so prepričani da je bila to zgolj ena od šaljivih domislic, ki jih je vnesel v knjigo, kot na primer še naprava s katero se narediš nevidnega in pogonska naprava na prdce, kar še utrdi dejstvo, da deviških pasov v srednjem veku niso uporabljali. Primerki deviških pasov, ki jih najdemo danes naj bi bili izdelani v 19. stoletju. Ko je industrializacija zajela Evropo, so postali materiali, kot sta železo in jeklo, bolj dostopni in kmalu so kovači, ugotovili, da obstaja prav posebna smer s katero bi lahko zaslužili. Namreč puritanske množice tistega časa, so bile pripravljene dati veliko denarja, da so si lahko v muzejih in na razstavah, ogledovali mučilne naprave srednjega veka, s čimer so zadovoljili svojo potrebo po lastni presoji srednjeveškega barbarstva. Tako so kovači v tistem času izdelali kar nekaj mučilnih naprav, med njimi tudi deviške pasove in jih prodali muzejem in zbirkam. Zanimivo je da najbrž v preteklosti deviški pas ni bil nikoli v splošni uporabi, a se uporaba deviških pasov razširja prav v današnjih časih, v BDSM in fetiš skupnostih. Tako je deviški pas urbana legenda srednjega veka, ki je preživela do danes. Zdaj pa je to lahko zanimiv dodatek v vsaki zgodovinski zbirki ali pa čudokrasen okras, s katerim boste razvnemali debate. Vsekakor eden tistih kosov, ki govorijo svojo zgodbo in nam razvnemajo domišljijo. Mere: 55 x 35 x 25 cm Teža: 4 kg Deviški pas je odlično ohranjen.
svečnik
Zapri

ART DECO SVEČNIK

270,00 

Art deco svečnik, izdelan v Franciji.

Svečnik iz obdobja art deco, tipičnih oblik za to obdobje, izdelan iz medenine, stekla in lesa. Izjemen dodatek na polici ali mizi, s katerim boste pokazali stil. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 24 x 16 x 9 cm Teža: 700 g Svečnik je odlično ohranjen.
samostoječa obešalnik
Zapri

SAMOSTOJEČI OBEŠALNIK

420,00 

Samostoječi obešalnik, iz sredine prejšnjega stoletja.

Izjemno medeninasto stojalo, z zanimivimi detajli, bo prav gotovo eden uporabnejših dekorativnih predmetov v vašem domovanju. Zaradi fines in odlične izdelave, bo bogato krasil vaše domovanje. Primeren tako za dom kot poslovni prostor, trgovino ali bar. Mere:  178 x 43 x 43 cm Teža: 10 kg Obešalnik je odlično ohranjen.
namizni zvonček
Zapri

NAMIZNI ZVONČEK

83,00 

Namizni zvonček, iz konca 19. stoletja.

Zanimiv namizni zvonček, ki zazvoni, če zavrtimo vrhnji gumb. Po vsej verjetnosti je bil uporabljen v ustanovah, kot na primer v hotelu ali trgovini, da je stranka pritegnila pozornost. Še danes bi bil to izjemen dodatek na pultu recepcije ali butika. Namizni zvončki, so bili v zgodovini uporabljeni predvsem v aristokratskih hišah, kjer so ob dolgih obedih z njim klicali služkinjo, da jim je postregla z novo jedjo ali pijačo, ta navada je bila predvsem razširjena v Ameriki, med tem ko je bila v Evropi navada da so služkinje stale ob mizi in tako lahko poskrbele za vsako željo. Namizni zvončki postanejo splošno razširjeni v Evropi šele v 19. stoletju, ko se pojavi potreba po njih v ustanovah kot so hoteli, restavracije in trgovine. Mere:  13 x 8 x 8 cm Teža: 350g Zvonček je odlično ohranjen in še vedno delujoč.
posodica za kaviar
Zapri

POSODICA ZA KAVIAR

580,00 

Posodica za kaviar, iz začetka 20. stoletja, izdelana v Angliji.

Postrezite kaviar na ekstravaganten način, v tej zanimivi posodici, s porcelanasto poslikano kupolo, ki jo elegantno zavrtimo, da v njej razkrijemo eno najprestižnejših jedi na svetu. Pripravite boemsko zabavo in navdušite svoje goste ali pa si ob posebni priložnosti sami privoščite razvajanje in si po kraljevsko postrezite. Posodica bo prav gotovo pika na i pri vsakem razkošnem pogrinjku. Kaviar ni od nekdaj veljal za prestižno jed, čeprav ga človeštvo uživa že vsaj 2000 let, a takrat se ni tretiral kot gurmanska poslastica. Do tega pride šele v srednjem veku, ko so kaviar uporabljali kot mesni nadomestek in da bi podaljšali njegov rok uporabnosti so ga začeli vlagati v sol. S tem pridobijo delikateso, ki postane priljubljena med tedanjo aristokracijo, še posebej v Rusiji. Med oktobrsko revolucijo leta 1917 pa veliko rusov pobegne v Francijo in z njimi pride v Evropo tudi njihova priljubljena delikatesa, francozom je ta uvožena delikatesa tako všeč da jo prepoznajo za prestižno in glamurozno jed, ki jo moramo poplakniti s šampanjcem.  Takrat postane kaviar izredno priljubljeno luksuzno živilo, a mu njegova priljubljenost ne naredi usluge, saj to pripelje do tega da skoraj iztrebijo najboljšo ribo za kaviar - belugo. Na srečo njeno izumrtje preprečijo v sredini 50ih, ko uspešno trgu predstavijo gojen kaviar. Tako lahko še danes uživamo v tej izvrstni in prestižni jedi. Mere: 17 x 17 x 14 cm Teža: 480 g Posodica za kaviar je dobro ohranjena. Nekaj razpok je na laku porcelana, kar pa ne kvari njenega videza ali uporabnosti.
ogledalo
Zapri

OGLEDALO

420,00 

Ogledalo, iz konca 19. stoletja.

Par izjemnih ovalnih ogledal, v pozlačenem okvirčku. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 29,5 x 23 x 2,5 cm Teža: 650 g Ogledala sta odlično ohranjena. Na enemu je ogledalo izjemno patinirano, kar mu le doda čar. Cena za enega.
Zapri

ART NOUVEAU SVEČNIK

395,00 

Art nouveau svečnik, iz konca 19. stoletja.

Izjemen svečnik iz medenine in oniksa. Impresivna obdelava medenine, nakazuje na vrhunsko izdelavo tega svečnika, k bo prav gotovo, izjemen dodatek mize ali pa police. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 16 x 8 cm Teža: 450 g Svečnik je odlično ohranjen.
lev
Zapri

LEV

680,00 

Lev, iz prve polovice 20. stoletja.

Izjemen kip leva, na čudovito izdelanem lesenem podstavku. Dekorativen kos, z močnim simbolnim pomenom, bo odličen dodatek v vsakem domu. Z njim boste pokazali slog in oplemenitili kateri koli prostor. Simbolični pomen levov, kot si lahko predstavljamo, je predvsem povezan z močjo. Nosi pa še ostale simbolne pomene kot so na primer: pogum, razkošje, dostojanstvo, pravičnost, modrost, divjino… V starodavni Grčiji pa se je simbolni pomen levov vrtel okoli zaščite in na njih so gledali kot na varuhe mrtvih, pa tudi na varuhe palač, vrat, svetišč in prestolov. Bili so tudi zaščitniki ognjišča in doma. Naj bo to torej tudi vaš zaščitnik domovanja ali posla. Mere: 36 x 25 x 13,5 cm Teža: 3 kg Kip leva je odlično ohranjen.
Zapri

VAZA PIERO FORNASETTI

440,00 

Vaza, Piera Fornasettija, iz 60ih let prejšnjega stoletja.

Pozlačena porcelanasta vaza, ki predstavlja glavo Mavra, priznanega italijanskega umetnika Piera Fornasettija. Čudokrasen, eleganten in izredno dekorativen dodatek, ki ga boste ponosno razstavili v svojem domovanju, kjer bo nase vlekel vse poglede. Res izjemen kos, ki bo dodal piko na i kateremukoli prostoru. Na njenem dnu najdemo napis Galerie Schöninger München, kar pomeni da je bila nekoč v njihovi lasti. Piero Fornasetti (1913-1988) je bil vsestranski italijanski umetnik, ki ga težko umestimo v katerokoli obdobje, saj je deloval po lastnih načelih in se ni opiral na norme in dizajne svojega časa. Ukvarjal se je z različnimi estetskimi disciplinami, vključno s slikanjem, risanjem, grafičnim oblikovanjem in oblikovanjem izdelkov. Njegovo ustvarjanje je doseglo vrhunec v petdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je na pobudo Gia Pontija v Milanu odprl svoj atelje, kjer je oblikoval in izdeloval vsakdanje predmete, obogatene s takšno dekoracijo, ki bi umetnost vnašala v domove običajnih ljudi. Kot umetnik, ki je bil pred svojim časom in se uveljavil kot pomembna osebnost sodobne kulture, ima Piero Fornasetti zaslugo, da je s svojim delom prispeval k prenovi okusa in ustvarjanju edinstvenega in takoj prepoznavnega stila. Mere: 26 x 25 x 24 cm Teža: 1800 g Vaza je odlično ohranjena.
črnilnik
Zapri

ČRNILNIK

740,00 

Črnilnik, iz začetka 20. stoletja, izdelan v Franciji.

Razkošen črnilnik iz obdobja art nouveau, z izjemnimi podrobnostmi in vzorci listja ter cvetja. Črnilnik ima še vedno originalne steklene posodice, ki so nepoškodovane. Kje so časi, ko je bilo še vse napisano s peresom in so bile mize popackane od črnila? Sedaj si lahko svojo mizo popestrite s tem čudovitim črnilnikom, čeprav ga morda ne boste uporabljali, pa vam bo vsakodnevno vzbujal domišljijo in vas popeljal v nek drug čas. Morda pa se ukvarjate s kaligrafijo ali pa le ljubite star način pisanja, potem vam bo gotovo prišel še kako prav in vam bo poleg čudovitega okrasa na mizi, tudi odličen pripomoček pri pisanju. Mere: 31,5 x 19 x 9 cm Teža: 1300 g Črnilnik je odlično ohranjen.
svečnik
Zapri

SVEČNIK

48,00 

Svečnik, iz začetka 20. stoletja.

Zanimiv medeninast svečnik, v obliki zmaja, čigar rep je zavit, s čimer nastane zanka za nošenje. Izjemen dodatek vsakemu prostoru. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 18,5 x 18 x 9,5 cm Teža: 600 g Svečnik je odlično ohranjen.
Zapri

DEGE MASKA

1.400,00 

Dege maska.

Afriška maska, črne opice "Dege", ljudstva Dogon. Dogoni so ljudstvo v državi Mali. Maske, ki jih izdeluje to afriško pleme, so različnih slogov, pri oblikovanju pa uporabljajo različne geometrijske oblike, odvisno od živali, ki naj bi jih maska predstavljala. Večina mask ima velike oči in stilizirane značilnosti, pogosto pa so tudi pobarvane oziroma obarvane z različnimi snovmi. Dogoni maske uporabljajo že od davnih časov, predvsem pri Dami, ki je spominska slovesnost za umrle, da jih spremijo v kraljestvo prednikov in s tem naj bi vzpostavili red v vesolju. Na teh slovesnostih je nujna velika udeležba, zato je spremljevalcev umrlega tudi nekaj sto. Maske pa se pojavijo tudi pri "baga-bundo" obredih, te obrede izvajajo pred pokopom moškega Dogona, kjer pa je udeležba manjša. Navdih za izgled mask iščejo v živalih, na svojem območju. Pogoste upodobitve na maskah so predvsem: antilope, zajci, levi, hijene, krave, ptice in opice. Dotična maska predstavlja črno opico Dege. Dogoni pa sicer uporabljajo tri vrste opičjih mask, ki pa se razlikujejo samo po barvah in ne po oblikah. Dege predstavlja črno opico, bela opica se imenuje Omono, rdeča opica pa Ko. Mere: 33,5 x 18,5 x 16 cm Teža: 1 kg Maska je odlično ohranjena.
svečnik
Zapri

SVEČNIK

650,00 

Svečnik, iz 1870ih.

Izjemna svečnika, bogato patinirana in razkošno okrašena. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 35 x 15 cm Teža: 1,5 kg Svečnika sta dobro ohranjena. Cena za enega.
ogledalo
Zapri

OGLEDALO

410,00 

Ogledalo, iz 20. stoletja.

Ogledalo, na katerem se je naredila izjemna patina. V izjemnem lesenem okvirju, bo čudovit detajl na vsaki steni. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 70 x 48,5 x 6,5 cm Teža: 1,8 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

TRAMP ART OKVIR

420,00 

Tramp art okvir.

Izjemen lesen okvir, odličen primer tramp arta. Vanj lahko uokvirite ogledalo, sliko ali fotografijo. Tramp art - "potepuška umetnost" je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Mere: 65 x 55 x 4,5 cm (za sliko ali ogledalo 42 x 32,5 cm) Teža: 1,7 kg Okvir je odlično ohranjen.
Zapri

NAMIZNO OGLEDALO

260,00 

Namizno ogledalo, iz 19. stoletja.

Prefinjeno ogledalo, ki ga lahko postavimo v kopalnico kot dodatno ogledalo, na mizico za ličenje ali pa kot ljubek dodatek v veži oziroma kateremkoli prostoru. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 38,5 x 25,5 cm Teža: 1200 g Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

SVEČNIK

37,00 

Svečnik, iz 20. stoletja.

Medeninast svečnik, za dve sveči, s figuro keruba. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 19,5 x 18,5 x 6,5 cm Teža: 420 g Svečnik je odlično ohranjen.
grb
Zapri

GRB

270,00 

Grb, iz začetka 20. stoletja.

Kovan grb s sabljami in podobo orla, bo gotovo našel posebno mesto na vaših stenah. Zaradi močne porjavelosti, je dobil čudovito patino, s čimer se še poudari njegova močna prezenca, ki jo prinese v prostor. Mere: 77 x 72 cm Teža: 4,5 kg Grb je dobro ohranjen.
Zapri

BRUTALISTIČNI SVEČNIK

320,00 

Brutalistični svečnik iz 60ih let, prejšnjega stoletja.

Masiven svečnik, odličen predstavnik obdobja brutalizma, bo odličen dodatek na mizi ali pa polici, saj bo poglede privabljal tudi brez sveče, saj to ni le navaden svečnik, ampak prava umetniška skulptura, ki ne bo ostala neopažena. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 19 x 10,5 cm Teža: 850 g Svečnik je odlično ohranjen.
Zapri

SAMOSTOJEČE OGLEDALO

1.850,00 

Samostoječe ogledalo, iz druge polovice 20. stoletja.

Samostoječe ogledalo, na masivnem medeninastem stojalu, s hrbtom oblečenim v prelepo tkanino, bo izjemen dodatek v veži, kopalnici ali spalnici, da se lahko vedno pogledate od glave pa do pet. Izjemno bi se podal tudi v butik z oblačili ali modni atelje. Zaradi možnosti nastavljanja njegovega nagiba, je izredno vsestranski in zaradi izjemnih detajlov tudi odličen dekorativen kos. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih po navadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 166 x 56 x 48 cm Teža: 18 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
svečnik
Zapri

SVEČNIK

37,00 

Svečnik, iz 20. stoletja.

Zanimiv svečnik z ogledalci in steklenimi pisanimi kroglicami za nogice. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 20 x 12 cm Teža: 200 g Svečnika sta odlično ohranjena. Cena za enega.
Zapri

KROPILNIK

420,00 

Kropilnik, iz 18. stoletja.

Izjemen kropilnik s podobo angela, močno patiniran, kar mu doda še večji čar, saj prav vidimo kje so verniki gladili angela. Nekoč je bil ta kropilnik del cerkve ali kapele, zdaj pa je to lahko izredno zanimiv okras na steni ali pa se seveda uporabi za njegov prvoten namen. Mere: 20 x 15 x 13 cm Teža: 1,2 kg Kropilnik je dobro ohranjen.
svečnik
Zapri

SVEČNIK

340,00 

Svečnik, iz konca 19. stoletja.

Par svečnikov za štiri sveče, kakršne so po navadi imeli na kaminih, zdaj pa bodo bogat okras na vaši mizi ali polici, seveda pa jih še vedno lahko uporabite kot kaminske svečnike. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 35 x 18 cm Teža: 1,1 kg Svečnika sta odlično ohranjena. Cena za enega.
Zapri

OGLEDALO

425,00 

Ogledalo, iz 18. stoletja, izdelano v Franciji.

Manjše ogledalo v rokoko stilu, v lesenem okvirju. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere:  39 x 32 x 4 cm Teža: 900 g Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

SVEČNIK

33,00 

Svečnik iz 1830ih let.

Medeninasti svečniki iz obdobja bidermajer izdelani v 19. stoletju, v Avstriji.. Ravna, jasna oblika - tipičen atribut za zgodnje bidermeierjevo obdobje - je zagotovilo da se bodo ti svečniki odlično podali v kakršenkoli ambient. Čudovita več kot 190 let stara patina daje tem svečnikom, še dodaten čar. Mere: največji višine 22 cm in najmanjši višine 15 cm Teža: največji 210 g in najmanjši 120 g Svečniki so odlično ohranjeni. Cena za enega.
Zapri

RETRO POSODA

88,00 

Retro porcelanasta posoda, izdelana v 90ih letih.

Poslikana porcelanasta posoda v medeninastem podstavku z ročajem, bo odlična kot osrednji kos na vaši mizi, v kateri boste hranili bonbone ali piškote, lahko pa jo uporabite kot posodo za prigrizke. Izdelana je v slogu, ki spominja na  art nouveau zato bo prav gotovo nase vlekla mnogo pogledov. Mere: 36 x 27 x 12 cm Teža:  1700 g Posoda je odlično ohranjena.
Zapri

SECESIJSKA POSODA Z VAZO

336,00 

Secesijska posoda z vazo, iz konca 19. stoletja

Ta izjemna  medeninasta posoda s kristalno vazo, bo odlična za osrednji kos vaše mize. Idealna za pripravo aranžmajev, z rožami in sadjem, seveda pa je vse prepuščeno vaši domišljiji. Z njo boste prav gotovo navdušili goste, saj boste lahko pripravili izjemen pogrinjek. Mere: 50 x 22 cm Teža:  2 kg Posoda z vazo je odlično ohranjena.
Zapri

SVEČNIK ZA DVORJENJE

19,00 

Svečnik za dvorjenje.

Legenda govori da so med 17. in 18. stoletjem te vrste svečnika uporabljali očetje, ko so k hčerkam v letih za poroko, hodili snubci. S tem je zaljubljencema postavil mejo. Ko je sveča zgorela do vrha svečnika, je bil čas, da je snubec takoj odšel. Vendar pa je oče lahko spreminjal višino sveče, glede na to kako je bil naklonjen do snubca. Lahko je svečo takoj ugasnil ali pa dodal novo svečo, odvisno od tega kaj se mu je zdelo potrebno.  Tako je sveča snubcu služila kot tih, a jasen opomin kdaj mora končati zmenek. S tem naj bi tudi hčer naučili spoštovati sodbo svojih staršev, snubca pa naučila, naj se odzove na očetovo presojo. Zanimiv primer svečnika, ki ne služi le kot okrasni kos, ampak s sabo nosi tudi zgodbo in povezavo do preteklosti. Mere: 14,5 x 12 cm Teža: 100 g Svečnik je dobro ohranjen.