Prostori, v katerih se največ zadržujemo, odsevajo naš stil, naš slog in na nek način odražajo našo osebnost. Prostor pa lahko naredimo naš le z majhnimi podrobnostmi, ki odsevajo naše želje in naše interese. To najlažje dosežemo z dekorativnimi predmeti. Prepričani smo, da boste prav tu našli kos, ki vas ponazarja, ki vam bo v navdih in bo prostor spemenil v vaš dom. 

Prikazovanje 1–24 od 166 rezultatov

Meni
Zapri

OGLEDALO

140,00 

Ogledalo, iz prve polovice 20. stoletja.

Simpatično stensko ogledalo, ki je hkrati preprosto a zelo dekorativno, zaradi čudovitih medeninastih detajlov. Odličen kos za popestritev stene ali kopalnice. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 41 x 26 x 4,5 cm Teža: 2,2 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

PLADENJ ZA VIZITKE

54,00 

Pladenj za vizitke iz obdobja art nouveau.

Pladenj je namenjen vizitkam, ki so jih v 19. stoletju uporabljali, kot nekakšno starodobno socialno omrežje. Več o tem si lahko preberete tu: https://spletna-starinarnica.si/socialno-omrezje-viktorijanske-dobe Pladenj, s podobo plesalke bo zagotovo  pritegnil poglede saj je čudovit dekorativen kos, ki ga lahko postavite na svojo mizo v pisarni in ga uporabljate za poslovne kartice ali pa ga postavite v vežo, tam kjer je že nekdaj bilo njegovo mesto. Mere: 15,5 x 13 x 6 cm Teža: 0,4 kg Pladenj za vizitke je dobro ohranjen.
Zapri

PETROLEJKA

220,00 

Petrolejka, izdelana v dunajskem podjetju R. Ditmar Wien, med leti 1890-1900.

Oljna svetilka, z rezervoarjem iz oranžnega stekla, kar je pri to vrstnih petrolejkah izredno redko. Prekrasna za dekoracijo, seveda pa je še vedno uporabna, zato je lahko še dandanes, čudovito svetilo v naših domovih, predvsem ob trenutkih, ko želimo ustvariti, intimno in slavnostno vzdušje. Karl Rudolf Ditmar, ustanovitelj podjetja Ditmar se je rodil 3. maja 1818 v Prenzlau – Brandenburg. Na Dunaj je prišel leta 1839. Na službenem potovanju v Pariz naj bi spoznal še vedno kontroverzno, težko delujočo moderatorsko svetilko. Izboljšanje teh je kmalu postalo njegova glavna skrb. Ditmar je 5. avgusta 1840 ustanovil trgovsko podjetje z oljnimi svetilkami, skodelicami in lakirano pločevino. Nadaljnji korak je bila ustanovitev delavnice za popravilo svetilk, naslednji poskus lastne izdelave. Rudolf je skupaj s svojim bratom Friedrichom, ki ga je povabil na Dunaj, leta 1841 vodil podjetje kot “Gebrüder Ditmar”. V ta namen je bilo izdano “državno dovoljenje za proizvodnjo lakirane pločevine in cinkovega kompozitnega blaga”, ki je ustvarilo pravno podlago za prvo tovarno svetil na Dunaju in v Avstriji. V tem času je bratoma uspelo razviti “dunajsko moderatorsko svetilko”, vzmetno svetilko, ki je zaradi nastavljive zaloge olja hkrati poceni in zanesljiva. Po smrti njegovega brata Friedricha leta 1858 je bil Gebrüder odstranjen iz imena podjetja in je postal: Lampen Fabrik R.Ditmar. Ditmar postane sinonim oljnih svetilk in tako se proizvodnja in njegovi proizvodi začnejo širiti po svetu. Tudi po njegovi smrti leta 1895 podjetje še vedno ohrani njegovo ime in tradicijo. Več o podjetju Ditmar pa si lahko preberete v naši blog objavi: https://spletna-starinarnica.si/ditmar-sinonim-za-petrolejko Petrolejke, so vse od svoje iznajdbe, predstavljale velik pomen v človeških življenjih, ne le da so jih uporabljali za osvetlitev domov, ampak so jih pogosto uporabljali v religioznih obredih, zato še dandanes nosijo veliko simbolno vrednost, na primer v judovstvu goreča oljna svetilka simbolizira osvetlitev poti pravičnim in modrim ter vsem pozitivnim vrednotam. V krščanstvu pa simbolizira večno življenje in samega Boga. Mere: 50 x 14,5 cm Teže: 1,3 kg Petrolejka je odlično ohranjena.
Zapri

OGLEDALO

780,00 

Ogledalo, izdelano v prvi polovici 20. stoletja

Ogledalo, v lesenem pozlačenem okvirju, ročno poslikan z motivi rož.  Čudovit primer beneškega ogledala, v rokoko stilu. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 137 x 80 cm Teža: 8,5 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

TRAMP ART OKVIR

490,00 

Tramp art okvir, izdelan med leti 1900-1910.

Izjemen lesen okvir za 6 manjših sličič. Vanj lahko uokvirite svojo družino, prednike ali pa v njej pustite originalne fotografije. Lahko pa prepustite svoji domišljiji prosto pot in vanj uokvirite slike ali ogledalca. Fotografije, ki so v njem že od samega začetka, prikazujejo slovensko družino iz začetka 20. stoletja, fotografije so zadaj podpisane, zraven pa je tudi pisemce, kar daje celotnemu okvirju še dodaten čar, ki nas popelje v preteklost. Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Več o tramp artu pa si lahko preberete v naši blog objavi: https://spletna-starinarnica.si/tramp-art-potepuska-umetnost Mere: 67,5 x 42,5 x 5 cm Teža: 2 kg Okvir je odlično ohranjen.
Zapri

NAMIZNO OGLEDALO

155,00 

Namizno ogledalo, iz konca 19. stoletja.

Izredno detajlirano namizno ogledalo iz litega železa,  z originalnim ogledalom. Okvir ogledala, predstavlja listje in cvetove, finese pa zagotavljajo, da je to kos vrhunskega porekla. Redek kos, ki bo zagotovo vzbudil zanimanje vseh ljubiteljev lepega. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 36,5 x 27 x 16 cm Teža: 2,5 kg Namizno ogledalo je odlično ohranjeno,  barva in ogledalo sta originalna.
Zapri

BETONSKA GLAVA

340,00 

Betonska glava.

Betonska glava starejšega moškega, bo ekstravaganten okras za vaš vrt, atrij ali stanovanje. Na glavi lahko opazimo patino, ki je nastala skozi leta izpostavljanja vremenskim vplivom. Mere: 41 x 24 x 18 cm Teža: 18 kg Glava je odlično ohranjena.
Zapri

VAZA BACCARAT

1.200,00 

Vaza, izdelana v prestižnem francoskem podjetju Baccarat, v sredini 19. stoletja.

Vnesite luksuz v svoj vsak dan in s to čudovito vazo iz obdobja Napoleona III.,  popestrite vaše prostore. Idealna za osrednji kos na mizi, kjer bo že sama po sebi odličen okras, s cvetličnim aranžmajem, pa bo seveda sploh nekaj posebnega. Vaza je vrhunskega porekla in izdelave, kar lahko vidimo po preciznosti medeninastega pozlačenega podstavka in skrbno izdelanih steklenih vaz, ki so kar v dveh nadstropjih, kar vam daje neskončne možnosti, za ustvarjanje aranžmajev. Podjetje Baccarat, je bilo ustanovljeno leta 1764, ustanovil pa ga je kralj Ludvik XV v kraju Baccarat. Podjetje je bilo ustanovljeno z misijo, da se bo v njem proizvajalo luksuzne in prestižne kose, kar se kmalu tudi izkaže, saj so bili njihovi najpomembnejši kupci kralji kot sta francoski kralj Karl X in Ludvik Filip I., ter predsednik Napoleon III. Njihovi izdelki so s temi prominentnimi imeni, dosegli svetovno slavo in njihove izdelke so kupovali, v Otomanskem cesarstvu, na Portugalskem, v Indiji in celo na Japonskem.  Svoje poslanstvo, izdelavo luksuznih steklenih predmetov, nadaljujejo še danes, njihov asortima pa vsebuje vse od ogledal, vaz, kozarcev, svetil in dekorativnih izdelkov. Mere: 51 x 28 cm Teža: 3,5 kg Vaza je odlično ohranjena.
Zapri

AUGUSTO COLOMBO – CARLUCCIA

980,00 

Portret Carluccie, ki ga je izdelal priznani italijanski slikar Augusto Colombo.

Izjemen portret mlade Carluccie, ki ga je leta 1924 naslikal slikar Augusto Colombo. Portret je v originalnem okvirju, ki je že sam po sebi čudovit, na njem pa je tudi medeninasta ploščica z imenom slikarja. Njegov fantastičen čut za izvedbo portreta, lahko občudujemo, saj imamo fotografijo Carluccie z njeno družino. Ta portret bo odlična pridobitev za vaš dom, saj vam nudi priložnost, da si ne samo lastite umetnino priznanega slikarja, čigar dela so razstavljena v mnogih muzejih, ampak v svoj dom z njim vnesete dušo prejšnjega stoletja. Augusto Colombo (1902-1969) - slikar, ki je pogosto opredeljen kot vodilni predstavnik figurativnega realizma, je svojo slikarsko pot začel v Milanu, v šoli za umetnost in obrt.  Njegov talent je bil prepoznan že zgodaj, saj je že pri 22ih letih osvojil nagrado "Cesare Sarfatti", ta mu je omogočila, da je lahko svoje slikarsko znanje naslednji dve leti poglabljal v Rimu, Firencah in Parizu. V naslednjih letih je s svojih slikami, sodeloval na mnogih razstavah, njegova prva samostojna razstava pa je bila šele leta 1939 na pobudo Società per le Belle Arti e Permanente.  Colombo je pustil pečat svoje osebnosti v slikah, ki združujejo estetsko vrednost z globoko "človeško" vsebino, kar dokazujejo velike kompozicije v Palazzo Marino in baziliki San Babila v Milanu, v Vittorianu. v Rimu, v zbirkah Ospedale Maggiore v Milanu in bolnišnici Sv. Anna v Comu, v Cassa di Risparmio in Avisu v Milanu ter v javnih in zasebnih zbirkah v Švici, Argentini, Mehiki in Panami.Svojo ljubezen do slikanja pa je prenašal tudi na naslednje generacije, leta 1933, je namreč ustanovil lastno šolo za umetnost, v kateri se je izučilo več kot 800 učencev, v 36 letih delovanja šole. Bil je tudi zavzet antifašist, kar je kazal tudi v svojih risbah, v katerih je prikazoval grozote 2. svetovne vojne in politične dogodke svojega časa. Ni pa se v svojem političnem prepričanju zaustavil le pri slikanju, ampak je med vojno, v Comu, postal tudi poveljnik partizanskega urjenja. Po vojni je nadaljeval s svojo slikarsko potjo in se osredotočal predvsem na večje kompozicije, v katerih se je zelo posvečal verskim motivom.  Njegova dela so še danes izredno priznana in jih najdemo v več muzejih tako v Italiji kot v tujini. Ta posebni veliki človek, ni bil le umetnik, ampak tudi učitelj, aktivist in kritik, ki je celo življenje deloval pod svojim motom: "Slikam, da pokažem stvari in ideje v katere verjamem." Mere: 106 x 79 x 4 cm Teža: 3,5 kg Slika je odlično ohranjena.
Zapri

KIP SV. ANDREJA

3.400,00 

Kip sv. Andreja, izdelan v 17. stoletju.

Ta sakralna skulptura sv. Andreja, je edinstven kos preteklosti in redka priložnost, da lahko tak kos umestimo v svoja življenja. Izdelan je iz lesa in dobro vidno je da je rezljanje opravil vrhunski mojster svoje obrti. Poteze so natančno izrezljane, izkušenost umetnika pa se predvsem vidi v podrobnostih, kot so zobje in lasje. Kip svetnika je bil po vsej verjetnosti del večje skulpture, skulpture, ki je vsebovala še več svetnikov ali drugih nabožnih podob in je sestavljala del oltarja. Prepričani smo, da bo ta kos navdušil vse, saj skupaj združuje zgodovino, umetnost in vrhunskost mojstra, ki ga je izdelal. Mere: 68 x 62 x 32 cm Teža: 10 kg Kip je dobro ohranjen.
Zapri

OGLEDALO

388,00 

Ogledalo, izdelano v 60ih letih prejšnjega stoletja.

Manjše ogledalo, s prefinjenimi vzorci v rokoku stilu, s podobo angela in leva, bo kot nalašč za okrasitev in popestritev prazne stene. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 64 x 33 x 4,5 cm Teža: 1 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

OGLEDALO

2.200,00 

Ogledalo iz 19. stoletja.

Pozlačen okvir, z originalnim ogledalom, na katerem je patina in poslikava, ki je zanimiv način "popravila" razpoke, ki je nastala na njem. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 110 x 77 x 12,5 cm Teža: 10 kg Ogledalo je dobro ohranjeno.
Zapri

CVETLIČNI LONEC

1.200,00 

Cvetlični lonec iz 19. stoletja, izdelan v Nemčiji.

Izjemen lončen lonec za rože, izdelan v nemškem kraju Westerwald, ki je svetovno poznano po svoji s soljo glazirani lončenini. Kombinacija kobaltno modre in bele je tradicionalna za njihove izdelke. Prelepo modro barvo, so pridobili z dodajanjem kobaltovega oksida v proces glaziranja. Predstavljeni lonec za rože je več kot vrhunski prikaz, spretnosti, ki so jih gojili leta. Na njem lahko opazimo marsikatero čudovito podrobnost, kot so angeli in orlovi glavi. Njegova preteklost in občudovanje preteklih generacij, lahko opazimo na spretno popravljenem podstavku, ki je bil popravljen s takšno ljubeznijo, da popravka skoraj ne opazimo. Ta cvetlični lonec bo prav gotovo osvojil tudi vašo pozornost, vanj lahko postavite svojo najljubšo rožo, ker pa je že sam po sebi izredno dekorativen, bo povsem primeren za samostojno postavitev v prostoru. Mere: 46 x 37 x 33 cm Teža: 9 kg Cvetlični lonec je dobro ohranjen.
Zapri

DOPRSNI KIP

470,00 

Doprsni kip, iz 18. stoletja, izdelan pod rokami kiparja Bernardija.

Doprsni kip izdelan iz terakote,  predstavlja starejšo žensko. Kip bo odlična dopolnitev za katerikoli prostor,  saj s takimi detajli, prostor obogatimo in mu dodamo zgodbo.  Zaradi natančne izdelave, ki kaže na vrhunskost mojstra, ki ga je izdelal, pa je to tudi umetniški kos, ki ga boste z veseljem razstavili na vidnem mestu. Mere: 34 x 20 x 19 cm Teža: 4 kg Doprsni kip je dobro ohranjen. Kip je dvojno signiran, tako na samem kipu kot podstavku.
Zapri

OGLEDALO

370,00 

Ogledalo iz sredine prejšnjega stoletja.

Čudovito ogledalo v bogatem, rezljanem in pozlačenem  okvirju. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 106 x 56 x 9 cm Teža: 4 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

STEKLENICE SALVADOR DALI

540,00 

Steklenice, ki jih je za podjetje Rosso Antico, oblikoval Salvador Dali, leta 1970.

Umetnik, pri katerem ne rabimo izgubljati besed, saj je en najbolj poznanih umetnikov prejšnjega stoletja, Salvador Dali, je steklenice oblikoval za italijansko podjetje Rosso Antico, ki proizvaja aperitiv. V tistih letih so želeli svoje, že tako poznano ime, saj je bil v tistih časih Rosso Antico poznan kot princ aperitivov, povzdigniti še višje. Tako so k sodelovanju povabili Dalija, ki je za njih oblikoval te surealistične steklene steklenice, na katerih najdemo tudi njegove slike, ki so tudi podpisane. Podjetje je želelo, da bi bile steklenice zbirateljski kos, zato so jih v manjši količini izdelovali med leti 1970 in 1972, nato pa vse modele za izdelavo dotičnih steklenic in odtise za slike uničili, 30. junija 1972. Tako so te steklenice redek in zaželen zbirateljski kos, tako med oboževalci del Salvadorja Dalija, kot ostalih ljubiteljev umetnosti. Mere: 33,5 x 9 cm Teža: 3 kg Steklenice so odlično ohranjene. Cena za komplet.
Zapri

KOTEL

124,00 

Kotel, iz 19. stoletja.

Bronast kotel, ki je skozi leta pridobil izjemno patino. Zdaj je lahko prav poseben dekorativen kos v vašem gospodinjstvu. Mere: 27 x 17 cm Teža: 3 kg Kotel je odlično ohranjen.
Zapri

TRAMP ART RAZPELO

230,00 

Tramp art razpelo.

Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Več o tramp artu pa lahko izveste tu: https://spletna-starinarnica.si/tramp-art-potepuska-umetnost Mere: 52 x 25 x 9 cm Teža: 1,4 kg Razpelo je odlično ohranjeno.
Zapri

SLON

76,00 

Figura slona, iz 50ih let prejšnjega stoletja.

Zanimiva figura slona, izdelana iz kaširanega papirja ter usnja. Odličen dekorativen kos za vse ljubitelje živali in simbolike. Slona lahko postavite v zakonsko spalnico, saj naj bi simbol slona krepil odnose, povečeval plodnost in preprečeval nezvestobo. Če želite pomagati otroku pri učenju, skulpturo slona postavite na njegovo pisalno mizo, saj naj bi slon okrepil  znanje in pomagal izboljšati raven osredotočenosti. Za uspešnost podjetja pa skulpturo slona postavite ob glavna vrata, njegovo prezenca bo namreč energizirala vaš posel. Čeprav naj bi bili sloni, ki prinašajo srečo tisti z dvignjenim rilcem, je simbolika slona s spuščenim rilcem prav tako srečna, spuščen rilec naj bi namreč predstavljal dolgoživost in sposobnost reševanja izzivov. Mere: 32 x 32 x 15 cm Teža: 700 g Slon je dobro ohranjen.
Zapri

PLADENJ BAROVIER

445,00 

Pladenj izdelan v 40ih letih, izpod rok mojstra oblikovanja muranskega stekla Ercola Barovierja.

Pladenj je bil izdelan v Italiji v steklarni Barovier, ki velja za eno najstarejših še delujočih podjetij. Pod njegov dizajn se je podpisal Ercole Barovier, ki je vso svojo pozornost, usmeril v izjemne detajle. Ogledalo, ki predstavlja dno pladnja, je gravirano in prikazuje romantično pokrajino s parom, rob pladnja je okrašen s steklom v katerem je zlati prah, držala pladnja, pa so medeninasta in pozlačena. Vsak detajl, ki ga pogledamo od blizu, nam prikazuje izjemno natančnost pri delu in so odraz mojstra, ki jim je posvetil svoje življenje. Odličen dodatek za vsak dom. Postavite ga na mizo, kjer bo izjemen dekorativen kos, z njim pa boste tudi postregli s pijačo in prigrizki, ter tako navdušili vaše goste. Mere: 50,5 x 42 x 5 cm Teža: 3,2 kg Pladenj je odlično ohranjen.
Zapri

TRAMP ART OKVIR

340,00 

Tramp art okvir.

Tramp art okvir z nabožno sliko,  ki prikazuje Karmelsko Mati Božjo. Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Mere: 60,5 x 41,5 x 3 cm Teža: 2,6 kg Okvir je odlično ohranjen.
Zapri

DOPRSNI KIP

1.460,00 

Doprsni kip, izdelan leta 1906, izpod rok italijanskega kiparja Emilia Marsilia.

Doprsni kip starejšega moškega, bo zanimiva pridobitev za vaš dom ali vašo ustanovo. Lahko ga obesite na steno ali postavite na polico/mizo. Kip je bil ocenjen s strani rimskega muzeja, kar vam zagotavlja, da boste v svoje prostore z njim umestili vrhunsko umetnost iz prejšnjega stoletja in vam daje odlično priložnost, da si boste lastili delo cenjenega kiparja, čigar dela, si drugače lahko ogledate v muzejih. Emilio Marsili, je bil rojen v Benetkah leta 1841. Na beneški akademiji se je v razredu L. Ferrarija izučil za kiparja, nato pa se je preselil v Pariz, kjer je njegova beneška izobrazba prišla do izraza in postane izredno priljubljen. Po Parizu se preseli v Belgijo, kjer je navdihnjen nad tamkajšnjimi kiparji. A domotožje ga privabi nazaj v Benetke, kjer se še naprej posveča svojemu poklicu. Takrat sodeluje pri preureditvi Palazze Cavalli Franchetti, ustvari doprsni kip Vittoria Emanuela II. za mestno hišo v Pordenonu in izdela relief za pročelje cerkve Pieta v Benetkah, kjer ga najdemo še danes. V tistih letih dobi tudi prva priznanja za svoje delo in to ne samo v rodni Italiji, ampak nagrado prejme tudi na Dunaju in v Parizu, njegova dela pa začnejo odkupovati muzeji.  O njem so govorili, da je » aristokratski umetnik« obdarjen z »instinktivnim občutkom za mero, ki mu omogoča, da je živahen brez nesramnosti in strog brez ostrine«. V kasnejših letih postane poznan predvsem po izdelovanju prestižnih nagrobnih spomenikov, izdelal ga je na primer za kraljico Margherito Savojsko. Umrl je leta 1926 v Benetkah, njegova dela pa so še danes del muzejev, kar ponazarja njegovo močno ustvarjalno energijo, ki je cenjena še danes. Mere: 68 x 65 x 40 cm Teža: 12 kg Doprsni kip je dobro ohranjen in je podpisan.
Zapri

OGLEDALO

217,00 

Ogledalo, iz prve polovice 20. stoletja.

Ogledalo v čudovitem medeninastem okvirju. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 71 x 37 x 3 cm Teža: 4,3 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

LEV

95,00 

Figura leva, iz 50ih let prejšnjega stoletja.

Zanimiva figura leva, izdelana iz kaširanega papirja ter usnja. Odličen dekorativen kos za vse ljubitelje živali in simbolike. Simbolični pomen levov, kot si lahko predstavljamo, je predvsem povezan z močjo. Nosi pa še ostale simbolne pomene kot so na primer: pogum, razkošje, dostojanstvo, pravičnost, modrost… V starodavni Grčiji pa se je simbolni pomen levov vrtel okoli zaščite in na njih so gledali kot na varuhe mrtvih, pa tudi  palač, vrat, svetišč in prestolov. Bili so tudi zaščitniki ognjišča in doma. Mere: 35 x 28 x 11 cm Teža: 700 g Lev je dobro ohranjen.