Prostori, v katerih se največ zadržujemo, odsevajo naš stil, naš slog in na nek način odražajo našo osebnost. Prostor pa lahko naredimo naš le z majhnimi podrobnostmi, ki odsevajo naše želje in naše interese. To najlažje dosežemo z dekorativnimi predmeti. Prepričani smo, da boste prav tu našli kos, ki vas ponazarja, ki vam bo v navdih in bo prostor spemenil v vaš dom. 

Prikazovanje 1–24 od 169 rezultatov

Meni
Zapri

ČRNILNIK

320,00 

Črnilnik, izdelan v 1880 letih, v Angliji.

Prefinjen črnilnik, z okrasi iz biserovine in kristalnimi posodicami za črnilo. Kje so časi, ko je bilo še vse napisano s peresom in so bile mize popackane od črnila? Sedaj si lahko svojo mizo popestrite s tem čudovitim črnilnikom, čeprav ga morda ne boste uporabljali, pa vam bo vsakodnevno vzbujal domišljijo in vas popeljal v nek drug čas. Morda pa se ukvarjate s kaligrafijo ali pa le ljubite star način pisanja, potem vam bo gotovo prišel še kako prav in vam bo poleg čudovitega okrasa na mizi, tudi odličen pripomoček pri pisanju. Mere: 24,5 x 21 x 9,5 cm Teža: 0,8 kg Črnilnik je dobro ohranjen.
Zapri

DOPRSNI KIP

540,00 

Doprsni kip, iz 18. stoletja, izdelan pod rokami kiparja Bernardija.

Doprsni kip izdelan iz terakote,  predstavlja starejšo žensko. Kip bo odlična dopolnitev za katerikoli prostor,  saj s takimi detajli, prostor obogatimo in mu dodamo zgodbo.  Zaradi natančne izdelave, ki kaže na vrhunskost mojstra, ki ga je izdelal, pa je to tudi umetniški kos, ki ga boste z veseljem razstavili na vidnem mestu. Mere: 34 x 20 x 19 cm Teža: 4 kg Doprsni kip je dobro ohranjen. Kip je dvojno signiran, tako na samem kipu kot podstavku.
Zapri

OGLEDALO

470,00 

Ogledalo iz sredine prejšnjega stoletja.

Čudovito ogledalo v bogatem, rezljanem in pozlačenem  okvirju. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 106 x 56 x 9 cm Teža: 4 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

STEKLENICE SALVADOR DALI

640,00 

Steklenice, ki jih je za podjetje Rosso Antico, oblikoval Salvador Dali, leta 1970.

Umetnik, pri katerem ne rabimo izgubljati besed, saj je en najbolj poznanih umetnikov prejšnjega stoletja, Salvador Dali, je steklenice oblikoval za italijansko podjetje Rosso Antico, ki proizvaja aperitiv. V tistih letih so želeli svoje, že tako poznano ime, saj je bil v tistih časih Rosso Antico poznan kot princ aperitivov, povzdigniti še višje. Tako so k sodelovanju povabili Dalija, ki je za njih oblikoval te surealistične steklene steklenice, na katerih najdemo tudi njegove slike, ki so tudi podpisane. Podjetje je želelo, da bi bile steklenice zbirateljski kos, zato so jih v manjši količini izdelovali med leti 1970 in 1972, nato pa vse modele za izdelavo dotičnih steklenic in odtise za slike uničili, 30. junija 1972. Tako so te steklenice redek in zaželen zbirateljski kos, tako med oboževalci del Salvadorja Dalija, kot ostalih ljubiteljev umetnosti. Mere: 33,5 x 9 cm Teža: 3 kg Steklenice so odlično ohranjene. Cena za komplet.
Zapri

KOTEL

135,00 

Kotel, iz 19. stoletja.

Bronast kotel, ki je skozi leta pridobil izjemno patino. Zdaj je lahko prav poseben dekorativen kos v vašem gospodinjstvu. Mere: 27 x 17 cm Teža: 3 kg Kotel je odlično ohranjen.
Zapri

TRAMP ART RAZPELO

230,00 

Tramp art razpelo.

Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Več o tramp artu pa lahko izveste tu: https://spletna-starinarnica.si/tramp-art-potepuska-umetnost Mere: 52 x 25 x 9 cm Teža: 1,4 kg Razpelo je odlično ohranjeno.
Zapri

SLON

76,00 

Figura slona, iz 50ih let prejšnjega stoletja.

Zanimiva figura slona, izdelana iz kaširanega papirja ter usnja. Odličen dekorativen kos za vse ljubitelje živali in simbolike. Slona lahko postavite v zakonsko spalnico, saj naj bi simbol slona krepil odnose, povečeval plodnost in preprečeval nezvestobo. Če želite pomagati otroku pri učenju, skulpturo slona postavite na njegovo pisalno mizo, saj naj bi slon okrepil  znanje in pomagal izboljšati raven osredotočenosti. Za uspešnost podjetja pa skulpturo slona postavite ob glavna vrata, njegovo prezenca bo namreč energizirala vaš posel. Čeprav naj bi bili sloni, ki prinašajo srečo tisti z dvignjenim rilcem, je simbolika slona s spuščenim rilcem prav tako srečna, spuščen rilec naj bi namreč predstavljal dolgoživost in sposobnost reševanja izzivov. Mere: 32 x 32 x 15 cm Teža: 700 g Slon je dobro ohranjen.
Zapri

PLADENJ BAROVIER

485,00 

Pladenj izdelan v 40ih letih, izpod rok mojstra oblikovanja muranskega stekla Ercola Barovierja.

Pladenj je bil izdelan v Italiji v steklarni Barovier, ki velja za eno najstarejših še delujočih podjetij. Pod njegov dizajn se je podpisal Ercole Barovier, ki je vso svojo pozornost, usmeril v izjemne detajle. Ogledalo, ki predstavlja dno pladnja, je gravirano in prikazuje romantično pokrajino s parom, rob pladnja je okrašen s steklom v katerem je zlati prah, držala pladnja, pa so medeninasta in pozlačena. Vsak detajl, ki ga pogledamo od blizu, nam prikazuje izjemno natančnost pri delu in so odraz mojstra, ki jim je posvetil svoje življenje. Odličen dodatek za vsak dom. Postavite ga na mizo, kjer bo izjemen dekorativen kos, z njim pa boste tudi postregli s pijačo in prigrizki, ter tako navdušili vaše goste. Mere: 50,5 x 42 x 5 cm Teža: 3,2 kg Pladenj je odlično ohranjen.
Zapri

TRAMP ART OKVIR

340,00 

Tramp art okvir.

Tramp art okvir z nabožno sliko,  ki prikazuje Karmelsko Mati Božjo. Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Mere: 60,5 x 41,5 x 3 cm Teža: 2,6 kg Okvir je odlično ohranjen.
Zapri

DOPRSNI KIP

1.460,00 

Doprsni kip, izdelan leta 1906, izpod rok italijanskega kiparja Emilia Marsilia.

Doprsni kip starejšega moškega, bo zanimiva pridobitev za vaš dom ali vašo ustanovo. Lahko ga obesite na steno ali postavite na polico/mizo. Kip je bil ocenjen s strani rimskega muzeja, kar vam zagotavlja, da boste v svoje prostore z njim umestili vrhunsko umetnost iz prejšnjega stoletja in vam daje odlično priložnost, da si boste lastili delo cenjenega kiparja, čigar dela, si drugače lahko ogledate v muzejih. Emilio Marsili, je bil rojen v Benetkah leta 1841. Na beneški akademiji se je v razredu L. Ferrarija izučil za kiparja, nato pa se je preselil v Pariz, kjer je njegova beneška izobrazba prišla do izraza in postane izredno priljubljen. Po Parizu se preseli v Belgijo, kjer je navdihnjen nad tamkajšnjimi kiparji. A domotožje ga privabi nazaj v Benetke, kjer se še naprej posveča svojemu poklicu. Takrat sodeluje pri preureditvi Palazze Cavalli Franchetti, ustvari doprsni kip Vittoria Emanuela II. za mestno hišo v Pordenonu in izdela relief za pročelje cerkve Pieta v Benetkah, kjer ga najdemo še danes. V tistih letih dobi tudi prva priznanja za svoje delo in to ne samo v rodni Italiji, ampak nagrado prejme tudi na Dunaju in v Parizu, njegova dela pa začnejo odkupovati muzeji.  O njem so govorili, da je » aristokratski umetnik« obdarjen z »instinktivnim občutkom za mero, ki mu omogoča, da je živahen brez nesramnosti in strog brez ostrine«. V kasnejših letih postane poznan predvsem po izdelovanju prestižnih nagrobnih spomenikov, izdelal ga je na primer za kraljico Margherito Savojsko. Umrl je leta 1926 v Benetkah, njegova dela pa so še danes del muzejev, kar ponazarja njegovo močno ustvarjalno energijo, ki je cenjena še danes. Mere: 68 x 65 x 40 cm Teža: 12 kg Doprsni kip je dobro ohranjen in je podpisan.
Zapri

OGLEDALO

217,00 

Ogledalo, iz prve polovice 20. stoletja.

Ogledalo v čudovitem medeninastem okvirju. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 71 x 37 x 3 cm Teža: 4,3 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

LEV

140,00 

Figura leva, iz 50ih let prejšnjega stoletja.

Zanimiva figura leva, izdelana iz kaširanega papirja ter usnja. Odličen dekorativen kos za vse ljubitelje živali in simbolike. Simbolični pomen levov, kot si lahko predstavljamo, je predvsem povezan z močjo. Nosi pa še ostale simbolne pomene kot so na primer: pogum, razkošje, dostojanstvo, pravičnost, modrost… V starodavni Grčiji pa se je simbolni pomen levov vrtel okoli zaščite in na njih so gledali kot na varuhe mrtvih, pa tudi  palač, vrat, svetišč in prestolov. Bili so tudi zaščitniki ognjišča in doma. Mere: 35 x 28 x 11 cm Teža: 700 g Lev je dobro ohranjen.
Zapri

TRAMP ART OGLEDALO

790,00 

Tramp art ogledalo.

Izjemen tramp art okvir z ogledalom. Izdelan je iz lesenih cigaretnih škatel, kar lahko vidimo na ozadju okvirja, kar potrjuje njegovo avtentičnost. Romantičen pridih okvirju daje srce povsem na vrhu okvirja. Zanimiv dodatek za vašo kopalnico, hodnik ali vežo. Tramp art – “potepuška umetnost” je bila priljubljena približno od 1870ih do 1940ih. Nihče pravzaprav ne ve kdaj točno se je začela, toda materiali, iz katerih so ga izdelovali, zlasti lesene škatlice za cigare, so postali standardni okoli 1850-ih. Kajenje cigaret je bilo takrat zelo priljubljeno in po zakonu proizvajalci cigaret niso mogli ponovno uporabiti škatel, zato so predstavljale izvrsten vir materiala. Splošno velja, da se je potepuška umetnost razvila iz ljudske umetniške tradicije rezbarjenja. Škatle za cigare in kosi lesa iz razstavljenih lesenih zabojev so bili rezljani in zloženi skupaj, tako v okvirje za slike, kot dodelane škatle in celo kose pohištva. Slog naj bi prišel iz Nemčije in Skandinavije, a ga lahko najdemo v vseh industrializiranih državah. Ime izhaja iz mita, da so tramp art ustvarili potepuhi in da so svoje izdelke po navadi zamenjali za hrano in prenočišče. Čeprav je v tem mitu nekaj resnice, so bili mnogi, ki so izdelovali potepuško umetnost, spretni mojstri, ki so veliko časa posvetili svojim ustvarjalnim prizadevanjem. Večina tramp arta ni podpisanega in datiranega, kar še povečuje mističnost, ki ga obdaja. Mere: 64,5 x 45 x 2,5 cm Teža: 2,8 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

DALMATINEC

265,00 

Dalmatinec iz porcelana. Izdelan v Italiji, v 70ih letih.

Realističen kip dalmatinca, izdelan je iz porcelana in je ročno pobarvan. Ti zanimivi črno beli psi so priljubljeni že stoletja, saj so živeli že s starimi Egipčani, priljubljeni so bili tudi v 17. stoletju, kot spremljevalci kočijažev in gasilcev, v modernih časih pa se vsi spomnimo na knjigo in risane filme o njih. Prav gotovo bo to unikaten dodatek za katerikoli prostor ali zanimivo darilo za ljubitelja tovrstnih psov. Mere: 51,5 x 33 x 22 cm Teža: 3,7 kg Dalmatinec je odlično ohranjen.

POSODA

78,00 

Posoda, iz 30ih let prejšnjega stoletja.

Kristalna posoda s podstavkom bo odličen dodatek na vaši mizi ob pogostitvah in obiskih, kjer bo vsem padel v oči.  Uporabite ga kot zanimiv dodatek vaše mize, lahko pa je tudi odlično darilo, za nekoga z okusom. Mere: 22,5 x 16 x 11 cm Teža: 0,6 kg Posoda je odlično ohranjena.
Zapri

PLADENJ BAROVIER

440,00 

Pladenj izdelan v 40ih letih, izpod rok mojstra oblikovanja muranskega stekla Ercola Barovierja.

Pladenj je bil izdelan v Italiji v steklarni Barovier, ki velja za eno najstarejših še delujočih podjetij. Pod njegov dizajn se je podpisal Ercole Barovier, ki je vso svojo pozornost, usmeril v izjemne detajle. Ogledalo, ki predstavlja dno pladnja, je gravirano in prikazuje romantično pokrajino s parom, rob pladnja je okrašen s steklom v prozorni ter temno modri barvi, držala pladnja, pa so medeninasta in pozlačena. Vsak detajl, ki ga pogledamo od blizu, nam prikazuje izjemno natančnost pri delu in so odraz mojstra, ki jim je posvetil svoje življenje. Odličen dodatek za vsak dom. Postavite ga na mizo, kjer bo izjemen dekorativen kos, z njim pa boste tudi postregli s pijačo in prigrizki, ter tako navdušili vaše goste. Mere: 45 x 28 x 4 cm Teža: 2,2 kg Pladenj je odlično ohranjen.
Zapri

OGLEDALO

270,00 

Ogledalo, iz prve polovice 20. stoletja.

Ogledalo, v zanimivem medeninastem okvirju. Čudovit dodatek za vašo vežo, hodnik ali kopalnico. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 84 x 41.5 x 3 cm Teža: 4,2 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

SVETLOBNI ZNAK LAŠKO PIVO

430,00 

Svetlobni znak Laško pivo, iz 60ih let prejšnjega stoletja.

Obojestranski svetlobni znak, izjemno redek reklamni napis legendarnega Laškega piva. Izjemen kot nostalgičen dekor v vašem domu ali pa bo svoje mesto ponovno našel v gostinstvu ali trgovini. Nostalgičen kos, za vse prave pivoljubce, zato tudi čudovito darilo za nekoga, ki zbira pivovarske kose ali pa je le velik ljubitelj, tega najbolj priljubljenega alkoholnega napitka. Mere: znak: 75 x 33 x 15 cm  veriga: 50cm Teža: 5,5 kg Znak je obnovljen, ter na novo ožičen. Deluje na neonsko žarnico.
pladenj
Zapri

PLADENJ

76,00 

Pladenj, izdelan na začetku 20. stoletja, v podjetju Argentor.

Čudovit pladenj, ki bo odlična popestritev vaše jedilne mize ali kuhinjskega pulta. Idealen za sadje ali sladkarije. Podjetje Argentor je bilo ustanovljeno leta 1863 in je delovalo vse do leta 1970. Podjetje je bilo specializirano za posrebrenje in pozlačevanje kovinskih predmetov po galvanskem postopku. Tovarne so imeli v Berlinu in na Dunaju prav tako pa tudi v Parizu. Podjetje Argentor je bil eden najpomembnejših proizvajalcev kovinskih izdelkov dunajske secesije. Argentor je bil tudi pomemben dobavitelj za avstro-ogrske cesarske hiše. Mere: 29,5 x 29,5 x 5 cm Teža: 0,5 kg Pladenj je dobro ohranjen.  
Zapri

VRČEK ZA ŽGANJE

190,00 

Vrček za žganje, izdelan leta 1905, za WMF.

Kdo še ni slišal za legendarno podjetje WMF? Prav gotovo ima vsak doma, vsaj en kos izmed njihovih priznanih in izredno kakovostnih izdelkov, kar potrjuje dejstvo, da kovinske izdelke izdelujejo že od leta 1853. Vrček, ki je bil izdelan že davnega leta 1905 in ga je oblikoval nemški oblikovalec in arhitekt Albin Müller, je značilnih art nouveau oblik. Tako bo vrček odlična dopolnitev zbirke, zbiratelja art nouvea, še bolj pa se bo podal v jedilnico, kjer boste svojim gostom, natočili aperitiv v stilu. Mere: 16,5 x 10 x 7,5 cm Teža: 200 g Vrček je dobro ohranjen. Je zelo patiniran, kar pa le doda dodaten čar.
košarica za kruh
Zapri

KOŠARICA ZA KRUH

134,00 

Košarica za kruh, iz začetka 1900.

Košarica za kruh iz pod rok dunajskega mojstra JL Herrmanna, ki je deloval na začetku 20.stoletja. Julius Herrmann, lastnik Herrmann AG, je bil eden od vodilnih proizvajalcev srebra in kovinskih izdelkov na Dunaju, njegove izdelke pa so kupovali za cesarski in kraljevi dvor. Cesarski pridih Dunaja iz začetka stoletja prenesite tudi v svojo jedilnico. Postrezite si kruh kot na dunajskem dvoru in si s tem polepšajte vsak obed. Mere: 31,5 x 19,5 x 6 cm Teža: 400 g Košarica je dobro ohranjena, zelo patinirana, kar ji daje dodaten čar.
namizno ogledalo
Zapri

NAMIZNO OGLEDALO

140,00 

Namizno ogledalo, iz začetka 1900.

Namizno ogledalo, ki bo čudovit brezčasen kos na vaši lepotilni mizici ali polici. Ogledalo iz obdobja art nouveau, je izredno dekorativno, zaradi patiniranega zrcala, pa še posebej očarljivo. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta Mere: 40,5 x 20 x 11,5 cm Teža: 1,5 kg Ogledalo je odlično ohranjeno, zrcalo je patinirano.
Zapri

FRIZIJSKA URA

540,00 
Frizijska ura, iz začetka 1800. Frizijska ura oziroma stoeltjesklok - kar v prevodu pomeni stolna ura. Origalno ime se nanaša na platformo, podobno stolu, na kateri stoji ura. Takšne ure so začeli v Friziji izdelovati že na začetku 1700.  Niso pa bile priljubljene le na Nizozemskem, kjer so jih po navadi obešali v hodnike, da so lahko vsi slišali njeno zvonjenje, temveč so bile izredno priljubljene tudi v Severni Afriki in Indoneziji. Do leta 1857 so bile pomemben izvozni element, potem pa njihova priljubljenost začne upadati. Ura je značilno bogato okrašena, z medeninastimi detajli,  z ročno poslikavo številčnice in z morskima deklicama ob strani. Izjemen okras za vaše domovanje, ki ne bo le običajna dekorativa, ampak tudi predmet s pomenom. Mere: 38 x 22 x 17 cm Teža: 6 kg Ura je dobro ohranjena, vendar ne teče pravilno, zato primerna za nastavitev pri urarju, lahko pa jo imate zgolj za okras.
Zapri

ART NOUVEAU PLADENJ

135,00 

Art nouveau pladenj, iz začetka 1900.

Pladenj, ki je značilnih manir art nouveau obdobja, bo odlična dopolnitev vaše mize. Na njem lahko hranite sadje ali pa na eleganten način prezentirate, skrbno pripravljene jedi, tako boste svojemu trudu v kuhinji dodali še piko na i. Seveda pa z njim lahko postrežete tudi kavo in zagotavljamo vam, da ne bo ostal neopažen. Idealen kos za popestritev kuhinje ali jedilnice, prav tako pa zaželjen zbirateljski kos. Mere: 37 x 21 x  3,5 cm Teža: 0,6 kg Pladenj je dobro ohranjen.