Pohištvo, glavni element naših domovanj. Prav je, da smo pri izbiri pohištva izbirčni, saj bo predstavljalo naš stil in okus, predvsem pa dalo domu dušo. Na teh straneh, zase najdite tisti pravi kos, ki ga boste z veseljem umestili v svoj dom.

Prikazovanje 1–24 od 54 rezultatov

Meni
Zapri

MIZA

630,00 

Miza, izdelana v 18. stoletju.

Miza z izjemno dolgo zgodovino, kar lahko občutimo ko se dotaknemo njene površine in vidimo v majhnih detajlih, ki jih lahko dobi le predmet, ki že stoletja služi svojemu namenu. Dotična miza ima po vsej ploskvi mize, očitne znake uporabe, ki smo jih obdržali z namenom, da še naprej govori o svoji preteklosti in njenih preteklih lastnikih. Obogatite svoj dom z mizo, ki ne prinaša le uporabnosti, ampak seboj nosi tudi zgodbo. Prav takšne mize so namreč uporabljali v tavernah, delavnicah, svoje mesto pa so našle tudi v bogatejših kmečkih hišah.  Njene preproste linije pa omogočajo da jo lahko umestimo v vsak stil, lahko je to vaša sanjska jedilna miza, otok v kuhinji ali pa stranska miza v kakšni drugi sobi. Prepričani smo, da bo s svojo očarljivostjo navdahnila vsakogar. Mere: 122 x 89 x 83 cm Teža: 15 kg Miza je odlično ohranjena.
Zapri

NOČNA OMARICA

390,00 

Nočna omarica, izdelana v Nemčiji, v 30ih letih prejšnjega stoletja.

Kovinska nočna omarica, je bila v prvi polovici prejšnjega stoletja uporabljena v bolnišnicah, zdaj pa lahko njen industrijski slog popestri vašo spalnico, kopalnico ali kateri drug prostor, kjer potrebujete dodatno shrambo. Patina, ki je nastala na barvi tekom let, ji doda še dodaten šarm, kovinska konstrukcija pa zagotavlja, da bo ta omarica del vaših življenjskih prostorov še mnogo let. Zanimiv in uporaben industrijski dodatek za vaš dom. Mere: 77 x 41 x 41 cm Teža: 17 kg Nočna omarica je dobro ohranjena.
Zapri

GUGALNIK

280,00 

Gugalnik, izdelan v 80ih letih.

Gugalnik, ki je bil izdelan v Varaždinski tovarni stolov Florijan Bobić. Gugalnik je narejen po Thonetovi licenci, po modelu gugalnika, ki so ga v Thonetovi tovarni izdelovali v 30ih letih prejšnjega stoletja.  Zanimiv in udoben dodatek za vaš dom. Mere: 105 x 95 x 57 cm Teža: 5 kg Gugalnik je odlično ohranjen.
Zapri

CHIAVARI OPÉRA STOL

360,00 

Chiavari Opéra stol, iz sredine prejšnjega stoletja.

Ta eleganten neoklasični stol Chiavari Opéra je izdelan iz polirane medenine. Zasloveli so, ko so jih leta 1953 uporabili na poroki Johna in Jackie Kennedy. Medeninast okvir ima veliko težo in podrobnosti, ki je znak kakovosti, značiln za italijansko obrt. Sprednje vretenaste noge imajo obliko balustrade, ki se na dnu konča s konico, ki je značilen za to obdobje. Zadnje noge potekajo neprekinjeno navzgor, kar zagotavlja trdnost stola. To je odličen stol za toaletno mizo ali pa ga uporabite za stranski stol, da bo navduševal s svojo eleganco. Stoli Chiavari so dobili ime po italijanskem mestu, od koder izvirajo. To mestece na severu Italije je te stole začelo proizvajati na začetku 19. stoletja. Leta 1807 je Gaetano Descalzi oblikoval lahek, eleganten, a trden stol iz češnjevega lesa, znan kot “Chiavarine”. Zasnova je temeljila na stolu Ludvika XV s stranskim naslonjalom, vendar brez oblazinjenja. Sprva so bili te stoli namenjeni jedilnicami, po veliki prepoznavnosti po Kennedyjevi poroki, pa so postali priljubljeni stoli v plesnih dvoranah in kot razkošni stranski stoli v domovih. Mere: 90 x 43 x 42 cm Teža: 6 kg Stol je dobro ohranjen.
Zapri

SET STOLOV 4x

180,00 

Set 4ih stolov, iz začetka 20. stoletja.

Čudovit set lesenih stolov, z mrežico na sedalu, ki se bodo odlično podali h katerikoli mizi. Mere: 93 x 46 x 44 cm Teža: 4,8 kg Stoli so obnovljeni, mrežice na sedalih pa so nove. Cena za enega. Možen samo oseben prevzem.
Zapri

BIDERMAJER SAMOSTOJEČE OGLEDALO

890,00 

Samostoječe ogledalo, izdelano v prvi polovici 19. stoletja.

To prefinjeno samostoječe ogledalo iz obdobja bidermajerja, se bo podalo v vsak prostor, v že stilizirane kot tudi minimalistične, saj so njegove poteze sofisticirane, kar zagotavlja da se bo pomešal v vsak slog. Ogledalo bo izredno uporabno tako za domovanje, kjer ga lahko uporabite v spalnici, hodniku ali veži, lahko pa ga bi uporabili tudi v butiku z oblačili. Ogledalo ima možnost nagiba, prav tako pa se pod samim ogledalom skriva tudi uporabna polička, ki jo lahko uporabite za odlaganje pripomočkov. Mere: 186 x 100 x 45 cm Teža: 20 kg Samostoječe ogledalo je odlično ohranjeno.
Zapri

MIZICA REX

190,00 

Mizica Rex, iz sredine prejšnjega stoletja.

Legendarna mizica Rex, ki sodi v kolekcijo najbolj poznanih izdelkov oblikovalca Nika Kralja. Odlična kot stranska ali klubska mizica, ker je zložljiva jo z lahkoto pospravimo, ko je ne potrebujemo in tako prihranimo prostor. Ta pohištvena ikona bo popestrila katerikoli prostor. Mere: 64 x 61 x 51 cm Teža: 5,5 kg Mizica je odlično ohranjena.
Zapri

MIZICA

950,00 

Mizica izdelana iz bambusa, iz konca 19. stoletja.

Očarljiva mizica iz bambusa, s priročnim predalom in poličkami, bo kot nalašč, da popestri vaš prostor. Zanimive poslikave, ki jih lahko najdemo na njej, ji dodajo še poseben orientalski šarm.  Odlična bo kot stranska mizica v kateremkoli prostoru, saj je možnosti za njeno uporabo in umestitev v prostor ogromno. Ta zanimiva in redka mizica bo prav gotovo všeč vsem, ki si želijo svoj dom opremiti z izjemnimi kosi pohištva. Mere: 124 x 60 x 45 cm Teža: 7 kg Mizica je odlično ohranjena.
Zapri

PLIA STOL

165,00 

Plia stol, izdelan konec 60ih let. Za podjetje Anonima Castelli, ga je oblikoval Giancarlo Piretti.

Kultni zložljivi stol Plia, je bil prvič predstavljen na sejmu pohištva v Milanu, leta 1967  in je takoj požel ogromno navdušenje javnosti. Njegov revolucionarni način zlaganja je ponudil povsem nov koncept zložljivih stolov. Prednosti tega izjemnega stola so predvsem lahkotnost in prilagodljivost, ter možnost, da ga uporabljamo tako zunaj kot notri. Zložljivi mehanizem je bil za tiste čase povsem nov in izjemno inovativen. Stol namreč sloni na enem od kovinskih diskov, ki povezuje, hrbet, sedež in noge, tako ga je mogoče zložiti v kompaktno ploščato obliko, debelo le pet centimetrov. O tem inovativnem konceptu, se je razgovoril tudi sam dizajner Piretti, ki mu je slavo prinesel ravno stol Plia in mu dal vzdevek "Thonet 20. stoletja". O svojem konceptu je povedal to: "Če pogledate običajen zložljiv stol iz profila, boste videli, da ima tri zglobe. Našel sem način za skrčenje trikotnega mehanizma v en sam zglob, ki je bil videti tako eleganten in lep, da sem želel, da bi bil popolnoma viden." Stole pa lahko tudi zlagamo enega na drugega ali pa ga zloženega obesimo na stensko kljuko, izdelano posebej za ta namen. Revolucionaren pa ni bil samo nov način zlaganja, ampak tudi uporaba plastike, ki je v tistih časih šele iskala svoje mesto v pohištveni industriji, tako stol Plia, ki kombinira kovinsko ogrodje z plastičnim sedežem in naslonjalom postane simbol dizajna 70ih let.  Stol Plia, je delno povezan tudi z našimi kraji saj je leta 1971 na Bienalu v Ljubljani prejel nagrado BIO5, še eno nagrado pa prejme v Nemčiji leta 1973. Njegova ikoničnost se izkazuje tudi s tem, da je del razstav muzejev moderne umetnosti npr. v legendarnem New Yorškem  muzeju moderne umetnosti (MoMA). Tako je stol Plia idealen sedež za vsako gospodinjstvo, zaradi svojega sodobnega videza in materiala, se odlično prilega sodobnim interjerjem, vključno s stanovanji in terasami, kavarnami, poslovnimi prostori... Ker je stol zložljiv in v svoji zložljivi formi izjemno majhen je idealen kot pomožni stol za vsak dom, saj ga boste z lahkoto shranili do naslednje uporabe. A prepričani smo, da bo ta kultni stol našel svoj prostor kot vsakodnevni stol, saj bo s svojo barvitostjo in nezamenljivim dizajnom v prostor vnesel prav poseben čar. Mere: 75 x 50 x 47 cm Teža: 5,5 kg Stoli so odlično ohranjeni. Cena za enega.
Zapri

VIKTORIJANSKA MIZA

460,00 

Viktorijanska miza.

Miza, z zanimivo oblikovanimi nogami in lepo ovalno furnirano ploščo, bo kot nalašč za dodajanje starinskega šarma v vaš dom. Mere: 109 x 73 x 67 cm Teža: 7 kg Miza je odlično ohranjena.
Zapri

STOL

285,00 

Medeninast stol, izdelan v sredini prejšnjega stoletja, v Chiavariju.

Si želite v svoj prostor vnesti eleganco? Potem sta ta stola kot nalašč. Medeninasta, z rdečo žametno prevleko, kričita po razkošju in glamurju. Prepričani smo da bosta, v kateremkoli prostoru dodala pečat, ki bo težko ostal neopažen. Mere: 94 x 42 x 40 cm Teža: 3,5 kg Stola sta odlično ohranjena.
Zapri

NASLONJAČ

790,00 

Naslonjač, izdelan v Španiji, cca 1890-1950.

Naslonjač, izdelan iz masivnega izrezljanega lesa in pravega usnja, v stilu španskega kolonialnega pohištva. Izjemno kvaliteten in udoben naslonjač, bo odlična pridobitev za vaš dom. Lahko ga uporabite ob jedilni mizi, kjer bo prestol za glavo družine ali pa ga umestite v dnevno sobo, kjer smo prepričani, da se bodo vsi grebli, da bi lahko sedeli na njem. Primeren tudi za ob kamin ali pa vaš najljubši kotiček, kjer boste od zdaj še rajši posedali. Vsekakor naslonjač, ki bo vedno opažen, zaradi svoje izjemne kakovosti pa skorajda neuničljiv. Mere: 111 x 64 x 60 cm Teža: 7 kg Naslonjač je odlično ohranjen.
ležalniki
Zapri

LEŽALNIK

190,00 

Ležalnik, iz 60ih let, izdelan v Torinu.

Kaj je lepšega kot ležanje na ležalniku ? Ležati na ležalniku, ki je estetsko dovršen, izdelan za udobnost in hkrati neverjetno trpežen. Vse to vam ponuja predstavljeni ležalnik, ki ga boste z veseljem postavili na svojo teraso, atrij, balkon ali pa ga vkomponirali v dnevno sobo. Je čudovitih barv in kljub svoji starosti, še vedno izredno moderen, kar vam zagotavlja, da se bo vklopil v vsak ambient. Če si želite kosa, ki bo izstopal in vam hkrati nudil udobnost in priročnost, je ta ležalnik prav gotovo prava izbira. Mere: zložen: 91 x 58 x 22 cm postavljen: 95 x 87 x 58 cm Teža: 5 kg Ležalnika, sta dobro ohranjena. Cena za enega.
miza
Zapri

MIZA

580,00 

Miza, izdelana v 18. stoletju.

Miza z izjemno dolgo zgodovino, kar lahko občutimo ko se dotaknemo njene površine in vidimo v majhnih detajlih, ki jih lahko dobi le predmet, ki že stoletja služi svojemu namenu. Obogatite svoj dom. z mizo, ki ne prinaša le uporabnosti, ampak seboj nosi tudi zgodbo. Prav takšne mize so namreč uporabljali v tavernah, delavnicah, svoje mesto pa so našle tudi v bogatejših kmečkih hišah. Njena posebnost je, da je plošča pritrjena z lesenimi zatiči, kar pomeni da jo lahko enostavno razstavimo. Njene preproste linije pa omogočajo da jo lahko umestimo v vsak stil, lahko je to vaša sanjska jedilna miza, otok v kuhinji ali pa stranska miza v kakšni drugi sobi. Prepričani smo, da bo s svojo očarljivostjo navdahnila vsakogar. Mere: 115 x 83 x 77 cm Teža: 12,5 kg Miza je odlično ohranjena.
stol
Zapri

STOL

280,00 

Stol, iz začetka 20. stoletja.

Stol oziroma naslonjač, izdelan iz češnjevega lesa, iz obdobja arts and crafts. Njegov mogočen videz in mere, nam pričajo o tem, da je izdelovalec stola, svojo pozornost namenil, udobnosti in priročnosti. Zanimive linije stola pa bodo popestrile vaše domovanje. Prepričani smo, da bo ta stol našel mesto v vašem najljubšem kotičku doma, kjer se boste odslej še raje zadrževali. Svoj značaj pa lahko stolu pridate z blazino, kar bo še povečalo njegovo udobnost. Mere: 92 x 60 x 59 cm Teža: 7 kg Stol je odlično ohranjen.
Zapri

ZLOŽLJIVA IGRALNA MIZA

820,00 

Zložljiva igralna miza, iz druge polovice 19. stoletja.

Zanimiva, predvsem pa nadvse uporabna miza, ki je lahko en trenutek čudovita stranska mizica, že naslednji trenutek pa osrednja zvezda vaše zabave. Miza se namreč preprosto razstavi v igralno mizo, na kateri lahko igrate vse vrste družabnih iger. Idealna predvsem za igre s kartami, šah in seveda vse ostale namizne igre. Miza ima tudi priročen predal, v katerega lahko po igranju, pospravite igre. Čudovit kos pohištva, ki ne bi smel manjkati v domu ljubiteljev zabav in iger. Mere: 96 x 96 x 77 cm Teža: 8,5 kg Miza je odlično ohranjena.
Zapri

STOL

1.450,00 

Stol, izdelan v Angliji med leti 1750 in 1850.

Stol, tipičen primerek iz konca 18. in začetka 19. stoletja. Stol ima pod sedalom, predal, v katerega lahko shranjujemo raznorazne stvari. Zaradi svoje masivnosti, ga je izredno težko spregledati, zato bo odličen kos za poudarjanje in obogatitev prostora. Sam stol pa ima še druge čudovite podrobnosti, ki jih ima lahko samo tako star kos. To so na primer leseni zatiči, ki so v tistih časih velikokrat nadomeščali železne žeblje, ki so bili dragi, saj so bili ročno kovani. Naslednja podrobnost je odlično patiniran les, pri katerem že z otipom zaznamo, njegovo bogato preteklost. Najbolj pa nas pritegne zaradi same oblike, saj stol ni natančno oblikovan in ima zato veliko asimetričnih podrobnosti, kar samemu stolu prida razigrano naivnost in potrdi da je bil izdelan povsem ročno, brez pomoči mehaniziranih naprav. Zanimiva pa je tudi zgodba, ki se stola s predalom drži, teh je namreč celo več. Ena od njih je ta, da so si take stole izdelovali na kmetijah v Angliji in to za tistega, ki je sodeloval pri kotitvi ovčk. Ta naj bi na tem stolu sedel in čakal na kotitev, v predalu pod sedalom, pa bi imel spravljeno biblijo in viski, da sta ga držala pri močeh. Take stole naj bi tipično izdelovali tesarji, ki pa niso bili navajeni izdelovati pohištva, kar razloži nesimetrično obliko. Druga zgodba pa je ta da so take stole imeli v bogatejših gospodinjstvih, rekli pa so jim solni prestoli in točno to so tudi bili, saj so v predalu hranili sol, ki je bila v tistih časih prestižna začimba. Na tem stolu, bi ob jedi sedela glava družine ali pa eminenten gost, ki je prišel k družini, saj je sedenje nad soljo, predstavljalo svojevrstno čast. Tako je to pravi prestol zgodovine, ki nam lahko pove več zgodb o preteklosti in nas s svojo mogočnostjo navda z navdihom. Mere: 97 x 57 x 50 cm Teža: 18 kg Stol je odlično ohranjen.
Zapri

LEPOTILNA MIZA

2.650,00 

Lepotilna miza, izdelana cca 1900 v Franciji.

Elegantna francoska miza, z ogledalom in dvema lučkama, bogato furnirana, s furnirjem iz grče, ki dodaja tej sijajni mizi povsem nov nivo razkošja. Poleg tega je bogato okrašena z medeninastimi dodatki okoli luči, ki ponazarjajo trtine liste in lepo zaokrožijo ogledalo. Miza je še posebej primerna, za vse dame, ki dajo nekaj na svoj videz, saj je miza izdelana za lepotičenje, pri tem pa pomaga ogromno ogledalo in lučke, ki pomagajo da je svetlobe dovolj, da se res lahko natančno uredimo. Ima tudi priročen predal, v katerega lahko pospravimo vse pripomočke, ki jih pri lepotičenju uporabljamo. Lepotilne mizice so bile na prelomu stoletja izredno popularne in so bile nepogrešljivi del vsake spalnice, kasneje se je lepotičenje premaknilo v kopalnice, zato takšnih miz sedaj skoraj ne srečamo več, le v večjih luksuznih salonih pohištva še najdejo svoje mesto. Naj bo ta nepogrešljiv pozabljen kos za dame, sedaj izjemen dodatek vaši spalnici ali pa jo uporabite kot izjemno pisalno mizo v drugih prostorih vašega doma, da boste lahko privoščili pogled na to izjemno mizo tudi drugim. Mere: 126 x 101 x 56 cm Teža: 18 kg Miza je odlično ohranjena, za dve žarnici B15.
vitrina
Zapri

VITRINA

1.950,00 

Vitrina, iz 19. stoletja.

Odlična priložnost, da si tudi vi zagotovite vitrino, v katero boste lahko na ogled dajali svoje dragocenosti. Ta izjemna vitrina, ima originalna stekla, ki so na treh straneh, prednji in stranskih, na zadnji steni pa je ogledalo, ki s svojim odbleskom, še poudari stvari, ki jih postavimo vanjo. Poličke so oblečene v žamet, ki zagotavlja, da bodo tudi krhki predmeti v njej na varnem pred praskami in odrgninami. Ker so vitrine v tako originalnem stanju v teh časih prava redkost, je to res izvrstna priložnost, da jo umestite v svoj dom ali pa poslovno dejavnost. Mere: 157 x 94 x 42,5 cm Teža: 30 kg Vitrina je odlično ohranjena.
Zapri

STOL KAMNIK

200,00 

Stol, izdelan v podjetju Stol Kamnik, v 50. letih.

Par izjemnih stolov, v popolnoma originalnem stanju. Tapecirana z umetnim rdečim usnjem, ki je še vedno odlično ohranjeno. Stola imata čudovite podrobnosti, kot so kovinski zaključki na nogah. Ukrivljeno naslonjalo in noge pa nam dajo vedeti, zakaj se je v 50ih tovarna imenovala "Stol – tovarna upognjenega pohištva Kamnik". Stola bosta odlična dopolnitev pri stranskih mizah, ob jedilni mizi, ker pa sta odličnega izgleda pa se bosta podala prav povsod. Zaradi dovršene oblike sta tudi izjemno udobna, zato bosta prav gotovo postala nepogrešljiv del vašega domovanja. Mere: 85 x 50 x 47 cm Teža: 5,1 kg Stoli so odlično ohranjeni. Cena za enega.
Zapri

TOALETNA MIZICA

470,00 

Toaletna mizica, iz konca 19. stoletja.

Lesena mizica za urejanje, z ogledalom in dvema svečnikoma. Idealen kos pohištva za popestritev, saj ima mizica izjemne detajle, noge in držalo ogledala, so izdelani tako da spominjajo na bambusove palice, krona ogledala pa je dopolnjena z izjemnimi struženimi dodatki. Mizica se tudi z lahkoto razstavi, to pa je zasluga lesenih ročno izdelanih vijakov. Čudovit dopolnilni kos za spalnico ali katerikoli drug prostor. Mere: 150 x 60 x 43,5 cm Teža: 8 kg Mizica je odlično ohranjena, ogledalo je patinirano, kar pa kosu doda dodaten čar.
Zapri

BAROČNA VITRINA

580,00 

Baročna vitrina.

Izjemna vitrina iz obdobja baroka, v kateri so svoj čas najbrž razstavljali bogat religiozni kipec. Vitrina je izjemno kakovostno izdelana, vidno je da je bila prvotno mišljena kot kotna vitrina, kasneje pa so jo razširili, kar ji doda še dodaten čar, saj je popravek prav tako kakovostno izveden in še bolj poudarja njeno pravo starost in vrednost. Danes je prav tako odlična za prezentacijo kipov in skulptur, kot drugih predmetov. Mere: 89 x 66 x 30 cm Teža: 13 kg Vitrina je odlično ohranjena.
Zapri

KONZOLNA MIZA

940,00 

Konzolna miza, iz 50ih let, izdelana v Italiji.

Miza je lesena, s steklenimi poličkami in medeninastimi detajli, na nogah in predalih, ekstravaganco pa poudarja hrbet, oblečen v umetno kačjo kožo. Ker je konzolna miza res nekaj posebnega, bo primerna skoraj za vsak prostor, predvsem za dnevne sobe, hodnike in predsobe pa tudi za poslovne prostore in lokale. Je ozka, kar pomeni da boste hitro našli prostor za njo, obenem pa izredno priročna za shranjevanje, saj ima dve odlagalni polički in dva predala. Odličen primer  italijanskega dizajna, ki je ne glede na prostor in čas vedno znova aktualen. Mere: 109 x 93,5 x 32 cm Teža: 19 kg Konzolna miza je odlično ohranjena.
Zapri

KLUBSKA MIZA

760,00 

Klubska miza, izdelana v Italiji, v sredini prejšnjega stoletja.

Medeninasta klubska miza, z izjemno kamnito ploščo, ne bo samo izredno priročna mizica v dnevni sobi ali sobi za druženje, ampak bo zaradi res izjemnega kamna, prava popestritev in naravna umetnina. Zagotovo miza, ki ne bo ostala neopažena, zato primerna za prostore, ki jih želimo dvigniti na višji nivo. Mere: 91 x 49 x 47,5 cm Teža: 33 kg Klubska miza je odlično ohranjena. Brez poškodb na kamnu