Pohištvo, glavni element naših domovanj. Prav je, da smo pri izbiri pohištva izbirčni, saj bo predstavljalo naš stil in okus, predvsem pa dalo domu dušo. Na teh straneh, zase najdite tisti pravi kos, ki ga boste z veseljem umestili v svoj dom.

Prikazovanje 1–24 od 55 rezultatov

Meni
Zapri

KLOP

320,00 

Klop iz 19. stoletja.

Lesena kmečka klop, preprost a izjemno uporaben dodatek, za kateri koli prostor. Mere: 150 x 79 x 45 cm Teža: 16 kg Klop je dobro ohranjena.
Zapri

VIKTORIJANSKA PSIHA

725,00 

Viktorijanska psiha, izdelana konec 19. stoletja.

Psiha v empir stilu, se bo odlično podala v spalnico, hodnik ali vežo. Majhne podrobnosti, kot so ročaji in furnir položen v empir stilu, jo naredijo razkošno, enostavna oblika pa zagotavlja, da se bo zlila z vsakim stilom. Izredno priročna, saj se boste zaradi velikega ogledala v njem enostavno ogledovali, predalčki pa vam nudijo dodaten prostor za shranjevanje. Mere: 180 x 104 x 35 cm Teža: 27 kg Psiha je odlično ohranjena.
Zapri

STOL

175,00 

Stol, iz sredine prejšnjega stoletja. Izdelan v Italiji.

Zanimiv stol, ki bo odličen poudarek za sobo, kjer radi posedate. Stol je zaradi svoje oblike izredno udoben, zaradi svojega izgleda pa izredno dekorativen. Mere: 72 x 70 x 52 cm Teža: 5,5 kg Stol je odlično ohranjen.
Zapri

VIKTORIJANSKA MIZA

460,00 

Viktorijanska miza.

Miza, z zanimivo oblikovanimi nogami in lepo ovalno furnirano ploščo, bo kot nalašč za dodajanje starinskega šarma v vaš dom. Mere: 109 x 73 x 67 cm Teža: 7 kg Miza je odlično ohranjena.
Zapri

STOL

340,00 

Medeninast stol, izdelan v sredini prejšnjega stoletja, v Chiavariju.

Si želite v svoj prostor vnesti eleganco? Potem sta ta stola kot nalašč. Medeninasta, z rdečo žametno prevleko, kričita po razkošju in glamurju. Prepričani smo da bosta, v kateremkoli prostoru dodala pečat, ki bo težko ostal neopažen. Mere: 94 x 42 x 40 cm Teža: 3,5 kg Stola sta odlično ohranjena.
naslonjač
Zapri

NASLONJAČ

900,00 

Naslonjač, izdelan v Španiji, cca 1890-1950.

Naslonjač, izdelan iz masivnega izrezljanega lesa in pravega usnja, v stilu španskega kolonialnega pohištva. Izjemno kvaliteten in udoben naslonjač, bo odlična pridobitev za vaš dom. Lahko ga uporabite ob jedilni mizi, kjer bo prestol za glavo družine ali pa ga umestite v dnevno sobo, kjer smo prepričani, da se bodo vsi grebli, da bi lahko sedeli na njem. Primeren tudi za ob kamin ali pa vaš najljubši kotiček, kjer boste od zdaj še rajši posedali. Vsekakor naslonjač, ki bo vedno opažen, zaradi svoje izjemne kakovosti pa skorajda neuničljiv. Mere: 111 x 64 x 60 cm Teža: 7 kg Naslonjač je odlično ohranjen.
ležalniki
Zapri

LEŽALNIK

220,00 

Ležalnik, iz 60ih let, izdelan v Torinu.

Kaj je lepšega kot ležanje na ležalniku ? Ležati na ležalniku, ki je estetsko dovršen, izdelan za udobnost in hkrati neverjetno trpežen. Vse to vam ponuja predstavljeni ležalnik, ki ga boste z veseljem postavili na svojo teraso, atrij, balkon ali pa ga vkomponirali v dnevno sobo. Je čudovitih barv in kljub svoji starosti, še vedno izredno moderen, kar vam zagotavlja, da se bo vklopil v vsak ambient. Če si želite kosa, ki bo izstopal in vam hkrati nudil udobnost in priročnost, je ta ležalnik prav gotovo prava izbira. Mere: zložen: 91 x 58 x 22 cm postavljen: 95 x 87 x 58 cm Teža: 5 kg Ležalnika, sta dobro ohranjena. Cena za enega.
miza
Zapri

MIZA

680,00 

Miza, izdelana v 18. stoletju.

Miza z izjemno dolgo zgodovino, kar lahko občutimo ko se dotaknemo njene površine in vidimo v majhnih detajlih, ki jih lahko dobi le predmet, ki že stoletja služi svojemu namenu. Obogatite svoj dom. z mizo, ki ne prinaša le uporabnosti, ampak seboj nosi tudi zgodbo. Prav takšne mize so namreč uporabljali v tavernah, delavnicah, svoje mesto pa so našle tudi v bogatejših kmečkih hišah. Njena posebnost je, da je plošča pritrjena z lesenimi zatiči, kar pomeni da jo lahko enostavno razstavimo. Njene preproste linije pa omogočajo da jo lahko umestimo v vsak stil, lahko je to vaša sanjska jedilna miza, otok v kuhinji ali pa stranska miza v kakšni drugi sobi. Prepričani smo, da bo s svojo očarljivostjo navdahnila vsakogar. Mere: 115 x 83 x 77 cm Teža: 12,5 kg Miza je odlično ohranjena.
stol
Zapri

STOL

360,00 

Stol, iz začetka 20. stoletja.

Stol oziroma naslonjač, izdelan iz češnjevega lesa, iz obdobja arts and crafts. Njegov mogočen videz in mere, nam pričajo o tem, da je izdelovalec stola, svojo pozornost namenil, udobnosti in priročnosti. Zanimive linije stola pa bodo popestrile vaše domovanje. Prepričani smo, da bo ta stol našel mesto v vašem najljubšem kotičku doma, kjer se boste odslej še raje zadrževali. Svoj značaj pa lahko stolu pridate z blazino, kar bo še povečalo njegovo udobnost. Mere: 92 x 60 x 59 cm Teža: 7 kg Stol je odlično ohranjen.
Zapri

ZLOŽLJIVA IGRALNA MIZA

970,00 

Zložljiva igralna miza, iz druge polovice 19. stoletja.

Zanimiva, predvsem pa nadvse uporabna miza, ki je lahko en trenutek čudovita stranska mizica, že naslednji trenutek pa osrednja zvezda vaše zabave. Miza se namreč preprosto razstavi v igralno mizo, na kateri lahko igrate vse vrste družabnih iger. Idealna predvsem za igre s kartami, šah in seveda vse ostale namizne igre. Miza ima tudi priročen predal, v katerega lahko po igranju, pospravite igre. Čudovit kos pohištva, ki ne bi smel manjkati v domu ljubiteljev zabav in iger. Mere: 96 x 96 x 77 cm Teža: 8,5 kg Miza je odlično ohranjena.
Zapri

SERVIRNI VOZIČEK BREMSHEY

280,00 

Servirni voziček Bremshey Dinett, iz 50. let prejšnjega stoletja, izdelan v mestu Solingen v Nemčiji.

Servirni voziček Bremshey, model Dinett je ikona pohištva iz sredine prejšnjega stoletja, sedaj pa imate odlično priložnost da postane del vašega domovanja. Servirni vozički podjetja Bremshey, so bili znani po izjemni kvaliteti in uporabnosti. Ker je bil to izjemno inovativen in unikaten voziček, se njegovi izdelovalci niso bali da bi jim kdo ukradel njihovo idejo, zato zgodnejši modeli nimajo oznake podjetja, ko si ga kupil si dobil le pečat podjetja, na spodnji strani pa je bila nalepka, ki je opozarjala na prednosti vozička. Na nalepki so obljubljali naslednje koristne lastnosti vozička: "Neobčutljiv na vodo, sadne sokove, alkoholne pijače in kuhinjske kisline; toplotno odporen in skoraj nezlomljiv. Ohrani sijajen videz tudi po letih uporabe. Samo sperite s hladno ali toplo vodo." Zaradi starosti  dotičnega vozička, lahko vse njegove kvalitete potrdimo, saj je kljub svoji starosti voziček kot nov, nekaj sledi uporabe se pozna le na medeninastih delih vozička, ki pa mu dodajajo čar. Ni pa pri tem vozičku njegova prednost le kvaliteta, ampak tudi njegova vsestranskost, ki ga dela izjemno uporabnega. Voziček se namreč lahko ob neuporabi popolnoma zloži, kar omogoča enostavno pospravljanje, lahko pa ga zložimo le delno da dobimo zanimiv poličnik na koleščkih. Kot prikazujejo že na reklamnih oglasih iz 50ih in 60ih let, je to nujen dodatek na zabavah, na katerih lahko z njim čedno ponudimo jedačo in pijačo, lahko ga postavimo v kot kjer bomo ponudili koktejle, uporaben pa bo tudi v vsakdanjem življenju, kot zanimiva stranska mizica ali zanimiv poličnik za rože. Mere: odprt: 79 x 66 x 41 cm / zložen: 79 x 66 x 6,5 cm Teža: 6,7 kg Servirni voziček je odlično ohranjen, nekaj znakov uporabe je le na medeninastih delih.
Zapri

STOL

1.750,00 

Stol, izdelan v Angliji med leti 1750 in 1850.

Stol, tipičen primerek iz konca 18. in začetka 19. stoletja. Stol ima pod sedalom, predal, v katerega lahko shranjujemo raznorazne stvari. Zaradi svoje masivnosti, ga je izredno težko spregledati, zato bo odličen kos za poudarjanje in obogatitev prostora. Sam stol pa ima še druge čudovite podrobnosti, ki jih ima lahko samo tako star kos. To so na primer leseni zatiči, ki so v tistih časih velikokrat nadomeščali železne žeblje, ki so bili dragi, saj so bili ročno kovani. Naslednja podrobnost je odlično patiniran les, pri katerem že z otipom zaznamo, njegovo bogato preteklost. Najbolj pa nas pritegne zaradi same oblike, saj stol ni natančno oblikovan in ima zato veliko asimetričnih podrobnosti, kar samemu stolu prida razigrano naivnost in potrdi da je bil izdelan povsem ročno, brez pomoči mehaniziranih naprav. Zanimiva pa je tudi zgodba, ki se stola s predalom drži, teh je namreč celo več. Ena od njih je ta, da so si take stole izdelovali na kmetijah v Angliji in to za tistega, ki je sodeloval pri kotitvi ovčk. Ta naj bi na tem stolu sedel in čakal na kotitev, v predalu pod sedalom, pa bi imel spravljeno biblijo in viski, da sta ga držala pri močeh. Take stole naj bi tipično izdelovali tesarji, ki pa niso bili navajeni izdelovati pohištva, kar razloži nesimetrično obliko. Druga zgodba pa je ta da so take stole imeli v bogatejših gospodinjstvih, rekli pa so jim solni prestoli in točno to so tudi bili, saj so v predalu hranili sol, ki je bila v tistih časih prestižna začimba. Na tem stolu, bi ob jedi sedela glava družine ali pa eminenten gost, ki je prišel k družini, saj je sedenje nad soljo, predstavljalo svojevrstno čast. Tako je to pravi prestol zgodovine, ki nam lahko pove več zgodb o preteklosti in nas s svojo mogočnostjo navda z navdihom. Mere: 97 x 57 x 50 cm Teža: 18 kg Stol je odlično ohranjen.
lepotilna miza
Zapri

LEPOTILNA MIZA

2.650,00 

Lepotilna miza, izdelana cca 1900 v Franciji.

Elegantna francoska miza, z ogledalom in dvema lučkama, bogato furnirana, s furnirjem iz grče, ki dodaja tej sijajni mizi povsem nov nivo razkošja. Poleg tega je bogato okrašena z medeninastimi dodatki okoli luči, ki ponazarjajo trtine liste in lepo zaokrožijo ogledalo. Miza je še posebej primerna, za vse dame, ki dajo nekaj na svoj videz, saj je miza izdelana za lepotičenje, pri tem pa pomaga ogromno ogledalo in lučke, ki pomagajo da je svetlobe dovolj, da se res lahko natančno uredimo. Ima tudi priročen predal, v katerega lahko pospravimo vse pripomočke, ki jih pri lepotičenju uporabljamo. Lepotilne mizice so bile na prelomu stoletja izredno popularne in so bile nepogrešljivi del vsake spalnice, kasneje se je lepotičenje premaknilo v kopalnice, zato takšnih miz sedaj skoraj ne srečamo več, le v večjih luksuznih salonih pohištva še najdejo svoje mesto. Naj bo ta nepogrešljiv pozabljen kos za dame, sedaj izjemen dodatek vaši spalnici ali pa jo uporabite kot izjemno pisalno mizo v drugih prostorih vašega doma, da boste lahko privoščili pogled na to izjemno mizo tudi drugim. Mere: 126 x 101 x 56 cm Teža: 18 kg Miza je odlično ohranjena, za dve žarnici B15.
vitrina
Zapri

VITRINA

2.200,00 

Vitrina, iz 19. stoletja.

Odlična priložnost, da si tudi vi zagotovite vitrino, v katero boste lahko na ogled dajali svoje dragocenosti. Ta izjemna vitrina, ima originalna stekla, ki so na treh straneh, prednji in stranskih, na zadnji steni pa je ogledalo, ki s svojim odbleskom, še poudari stvari, ki jih postavimo vanjo. Poličke so oblečene v žamet, ki zagotavlja, da bodo tudi krhki predmeti v njej na varnem pred praskami in odrgninami. Ker so vitrine v tako originalnem stanju v teh časih prava redkost, je to res izvrstna priložnost, da jo umestite v svoj dom ali pa poslovno dejavnost. Mere: 157 x 94 x 42,5 cm Teža: 30 kg Vitrina je odlično ohranjena.
stol
Zapri

STOL KAMNIK

225,00 

Stol, izdelan v podjetju Stol Kamnik, v 50. letih.

Par izjemnih stolov, v popolnoma originalnem stanju. Tapecirana z umetnim rdečim usnjem, ki je še vedno odlično ohranjeno. Stola imata čudovite podrobnosti, kot so kovinski zaključki na nogah. Ukrivljeno naslonjalo in noge pa nam dajo vedeti, zakaj se je v 50ih tovarna imenovala "Stol – tovarna upognjenega pohištva Kamnik". Stola bosta odlična dopolnitev pri stranskih mizah, ob jedilni mizi, ker pa sta odličnega izgleda pa se bosta podala prav povsod. Zaradi dovršene oblike sta tudi izjemno udobna, zato bosta prav gotovo postala nepogrešljiv del vašega domovanja. Mere: 85 x 50 x 47 cm Teža: 5,1 kg Stoli so odlično ohranjeni. Cena za enega.
Zapri

TOALETNA MIZICA

470,00 

Toaletna mizica, iz konca 19. stoletja.

Lesena mizica za urejanje, z ogledalom in dvema svečnikoma. Idealen kos pohištva za popestritev, saj ima mizica izjemne detajle, noge in držalo ogledala, so izdelani tako da spominjajo na bambusove palice, krona ogledala pa je dopolnjena z izjemnimi struženimi dodatki. Mizica se tudi z lahkoto razstavi, to pa je zasluga lesenih ročno izdelanih vijakov. Čudovit dopolnilni kos za spalnico ali katerikoli drug prostor. Mere: 150 x 60 x 43,5 cm Teža: 8 kg Mizica je odlično ohranjena, ogledalo je patinirano, kar pa kosu doda dodaten čar.
konzolna miza
Zapri

KONZOLNA MIZA Z OGLEDALOM

640,00 

Konzolna miza z ogledalom, iz sredine prejšnjega stoletja, izdelana v Italiji.

Eleganten komplet mize z marmornato ploščo in ogledalom, bo v prostor vnesel eleganco in stil. Primerna tako za domovanja, kjer jo lahko uporabite v hodniku, kopalnici ali veži, ali pa za poslovni prostor. Mere: ogledalo : 85 x 53 cm miza: 94 x 82 x 26 cm Teža: ogledalo: 6,5 kg miza: 13 kg Konzolna miza in ogledalo sta odlično ohranjena.
Zapri

BAROČNA VITRINA

580,00 

Baročna vitrina.

Izjemna vitrina iz obdobja baroka, v kateri so svoj čas najbrž razstavljali bogat religiozni kipec. Vitrina je izjemno kakovostno izdelana, vidno je da je bila prvotno mišljena kot kotna vitrina, kasneje pa so jo razširili, kar ji doda še dodaten čar, saj je popravek prav tako kakovostno izveden in še bolj poudarja njeno pravo starost in vrednost. Danes je prav tako odlična za prezentacijo kipov in skulptur, kot drugih predmetov. Mere: 89 x 66 x 30 cm Teža: 13 kg Vitrina je odlično ohranjena.
konzolna miza
Zapri

KONZOLNA MIZA

1.240,00 

Konzolna miza, iz 50ih let, izdelana v Italiji.

Miza je lesena, s steklenimi poličkami in medeninastimi detajli, na nogah in predalih, ekstravaganco pa poudarja hrbet, oblečen v umetno kačjo kožo. Ker je konzolna miza res nekaj posebnega, bo primerna skoraj za vsak prostor, predvsem za dnevne sobe, hodnike in predsobe pa tudi za poslovne prostore in lokale. Je ozka, kar pomeni da boste hitro našli prostor za njo, obenem pa izredno priročna za shranjevanje, saj ima dve odlagalni polički in dva predala. Odličen primer  italijanskega dizajna, ki je ne glede na prostor in čas vedno znova aktualen. Mere: 109 x 93,5 x 32 cm Teža: 19 kg Konzolna miza je odlično ohranjena.
klubska miza
Zapri

KLUBSKA MIZA

760,00 

Klubska miza, izdelana v Italiji, v sredini prejšnjega stoletja.

Medeninasta klubska miza, z izjemno kamnito ploščo, ne bo samo izredno priročna mizica v dnevni sobi ali sobi za druženje, ampak bo zaradi res izjemnega kamna, prava popestritev in naravna umetnina. Zagotovo miza, ki ne bo ostala neopažena, zato primerna za prostore, ki jih želimo dvigniti na višji nivo. Mere: 91 x 49 x 47,5 cm Teža: 33 kg Klubska miza je odlično ohranjena. Brez poškodb na kamnu
Zapri

BRIVSKI STOL

1.300,00 

Brivski stol, iz začetka 20. stoletja.

Vrtljiv brivski stol, ki je izjemno privlačen, zaradi krivljenega železa in lesenega sedala na katerem je odtisnjen vzorec. Je izjemno redek in lahko v vašem domu naredi izjemen pečat. Lahko ga uporabite kot naslanjač ali pa kot nenavaden pisarniški stol. Seveda pa lahko svoje mesto ponovno najde v obrti, v brivnici ali frizerskem salonu. Mere: 115 x 70 x 55 cm Teža: 23 kg Stol je odlično ohranjen, barva je patinirana. Naslonjalo za glavo je priloženo, a je potrebno popravila.
Zapri

POLIČNIK

420,00 

Poličnik, iz sredine prejšnjega stoletja.

Čudovit poličnik iz medenine in marmorja, ki ga lahko v prostor umestite na najrazličnejše načine. Lahko ga uporabite kot stojalo za rože, toaletno mizico, kot dodatno mizico v dnevni sobi na katero boste postavili luč ali pa jo enostavno postavite tja kjer želite imeti več odlagalnega prostora. Zagotovo izredno priročen in dekorativen kos za vsak dom ali poslovni prostor. Mere: 78 x 50 x 30 cm Teža: 16,5 kg Poličnik je odlično ohranjen.
Zapri

PISALNA MIZA

6.400,00 

Pisalna miza, iz leta 1885, izdelana v okolici Ptuja.

Razkošna, vrhunska, redka so vse pridevniki s katerimi lahko opišemo to izjemno pisalno mizo izdelano v neo renesančnem slogu, a najbolj izjemna stvar na njej se nahaja v njeni zgodovini. To je namreč miza s slovenskim poreklom, izpod rok slovenskega mojstra - kar nakazujejo napisi na zadnjih straneh predala - in prav tako je celo svojo zgodovino preživela na slovenskih tleh - na kar nakazuje žig na notranji strani vrat, kjer lahko v žigu preberemo da je bila na neki točki svoje preteklosti, del občinskega urada. Tako je ta miza pravzaprav del slovenske pohištvene dediščine in se je zaradi svoje redkosti v svoji zbirki ne bi branil, tudi najbolj nabrit zbiratelj starin. Je pa seveda to v prvi vrsti čudovita miza, pripravljena da zasije v vaši pisarni ali pa kotičku doma, kjer radi ustvarjate, pišite in delate. Gotovo vrhunska pridobitev in izjemna priložnost za vsakega, ki resnično ceni slovensko obrtno dediščino in za vsakega, ki mu pogled na tako izjemen kos pohištva nariše nasmešek na obraz. Mere: Teža: 28 kg Miza je bila obnovljena s preciznostjo in z mislijo na stare mojstre, z obnovitvijo smo se poklonili našim prednikom in dali temu kosu pohištva priložnost, da bo ostajal del naše pohištvene dediščine, poleg tega pa smo jo obnovili na način, da se na njej še vedno pozna vsa njena zgodovina in sledi ki jih je prinesel čas. Miza je izdelana iz smrekovega lesa, ki je zdrav in trden. Miza ima tudi dva ključa in delujoče ključavnice.
Zapri

PISARNIŠKI STOLI STOL KAMNIK

165,00 

Pisarniški stoli Stol Kamnik, izdelani v 1970 ih letih.

Ta pisarniški stol je eden najbolj znanih modelov (Vrtiljak) iz časa Jugoslavije. Prav gotovo bo obudil nostalgične spomine, saj je bil to pogost stol v mnogih pisarnah in javnih ustanovah, kar pa nam še dandanes govori o njegovi kvaliteti in udobnosti. Stoli imajo hidravliko in nastavljiv hrbet – v višino in globino, zato so izredno priročni. Brezčasna oblika stola, pa nam še danes omogoča, da ga umestimo v naš dom. Primeren za pisarne, delovne sobe ali otroške sobe. Mere: 77 x 46 x 45 x 43 cm Teža: 8,5 kg Stoli so v odličnem stanju, hidravlike delujejo. Cena za enega.