Svetila, niso le izredno uporabna, ampak so tudi odličen način za okrasitev prostorov in ustvarjanje ambienta. Stenske luči, so primerne za okrasitev prazne stene in osvetlitev slik. Namizne luči, nam pridejo prav vsakodnevno, ko beremo, pišemo in nam pomagajo pri delu. Samostoječe luči so odlične za ustvarjanje vzdušja. Stropne luči, pa so seveda v vsakem prostoru, tako lahko z njimi, prostor v trenutku spremenimo. V naši kolekciji svetil, boste prav gotovo, našli pravo luč zase.

Prikazovanje 1–24 od 206 rezultatov

Meni
Zapri

NAMIZNA LUČ

185,00 

Namizna luč, iz začetka 20. stoletja.

Namizna luč v značilnih manirah obdobja art nouveau. Z njo boste popestrili svojo mizo, lahko jo uporabite kot dodatno luč v temnejših prostorih ali pa vam bo razsvetljevala noči na vaši nočni omarici. Kakorkoli se boste odločili, z njo boste v prostor vnesli pristen šarm art nouveaua. Mere: 32 x 21 x 12 cm Teža: 1,4 kg Namizna luč je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

PARFUMSKA LUČKA

320,00 

Parfumska lučka, iz 30ih let prejšnjega stoletja.

Ta prav posebna lučka v obliki opice, je izdelana iz porcelana. Oči opice so steklene, tako se ob prižigu zasvetijo. Parfumske lučke so postale popularne nekje v 20 letih prejšnjega stoletja. Kajenje je bilo takrat zelo moderno in tako so kadili povsod. Ljudje pa so si seveda kljub dimu želeli dišečega doma. Takrat se začne izdelava parfumskih lučk, ki so povečini v obliki kipcev, največkrat v živalski podobi, na zadnji strani imajo luknjo, kamor nalijemo dišeče olje, žarnica, ki se v notranjosti dotika predela z oljem, pa ga segreje in s tem poskrbi da se arome razširijo po prostoru. Ta zanimiva lučka, bo tako dodatek za katerokoli sobo, je izredno dekorativna, svetloba je mehka in ambientalna, njena posebna funkcija pa še poskrbi za dodaten čar. Mere: 19,5 x 12 x 10 cm Teža: 1,4 kg Parfumska lučka je odlično ohranjena. Za žarnico E14.
Zapri

NAMIZNA LUČ

58,00 

Namizna luč iz 1970ih.

Namizna lučka v rdeči barvi, s stekleno zastorko.  Za popestritev vaše mize ali nočne omarice. Mere: 20 x 16 x 9 cm Teža: 1,2 kg Namizna luč je odlično ohranjena. Za žarnico E14.
Zapri

STENSKA LUČ

740,00 

Stenska luč, izdelana v Italiji, v 40ih letih, prejšnjega stoletja.

Zanimiva stenska luč, izdelana iz kovine ter pozlačena. Luč je zaradi prefinjene izdelave, prava mojstrovina za vaše stene. Z njo boste prostor dekorativno obogatili in vanj vnesli čudovito ambientalno svetlobo. Mere: 61 x 38 x 22 cm Teža: 3,7 kg Luč je odlično ohranjena in na novo ožičena. Za dve žarnice E27.
Zapri

NAMIZNA LUČ

73,00 

Namizna luč iz 40ih let, prejšnjega stoletja.

Simpatična namizna svetilka, iz kovine  in s stekleno zastorko. Kot nalašč za popestritev mize, police ali nočne omarice. Mere: 20 x 18 x 12 cm Teža: 1,6 kg Namizna luč je odlično ohranjena. Za žarnico E14.
Zapri

NEOGOTSKA LANTERNA

3.200,00 

Neogotska lanterna, izdelana v prvi polovici 20. stoletja.

Vrhunska lanterna, v slogu, ki nas vse navdihuje, saj je gotski stil, že od nekdaj med bolj priljubljenimi stili, tako zbirateljev kot občudovalcev starinskih kosov. Ta izjemna lanterna je v preteklosti prav gotovo krasila vhod dvorca ali vile, zdaj pa imate tudi sami priložnost, da v svoj dom ali poslovni prostor vnesete ta vrhunski stil, ki nas že ob pogledu na njo, popelje v čas nazaj. Lanterna je izredno posebna, še posebej zaradi jantarnih stekel, ki bodo poskrbela za mehko in toplo svetlobo, v prostoru kjer bo razstavljena. Prepričani smo, da je to luč, ki ne bo le izjemen dodatek vašemu stanovanju, ampak tudi neprecenljiv kos, ki vas bo spremljal še leta. Mere: 88 x 35 cm Teža: 8 kg Lanterna je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

NAMIZNA LUČ

190,00 

Namizna luč. iz začetka 20. stoletja.

Namizna luč v značilnih manirah obdobja art nouveau. Z njo boste popestrili svojo mizo, lahko jo uporabite kot dodatno luč v temnejših prostorih ali pa vam bo razsvetljevala noči na vaši nočni omarici. Kakorkoli se boste odločili, z njo boste v prostor vnesli pristen šarm art nouveaua. Mere: 24 x 21 x 15,5 cm Teža: 750 g Namizna luč je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

LANTERNA

144,00 

Lanterna, iz sredine prejšnjega stoletja.

Čudovita medeninasta lanterna, z graviranimi stekli, kot nalašč za popestritev predsobe, hodnika ali stopnišča. Mere: 78 x 22 x 16 cm Teža: 2,6 kg Lanterna je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

INDUSTRIJSKA NAMIZNA LUČ DAZOR

220,00 

Industrijska namizna luč Dazor, model 2324, izdelana v Ameriki.

Namizna luč izjemnega industrijskega videza. Njen dizajn in kakovost izdelave, obljublja da je to luč, ki bo še leta služila svojemu namenu. Zagotovo bo svoje mesto našla v delavnici, mojstra, ki pri svojem delu potrebuje dobro osvetlitev. Lahko pa z njo popestrite domovanje v industrijskem slogu. Zagotavlja obilno, enakomerno svetlobo brez senc na široki površini. Ima patentirano  nastavljivo ročico za gladko in enostavno namestitev luči v kateri koli položaj. Proti utežna vzmet je popolnoma zaprta, da je povsem varna pred prahom. Glavni del podstavka se lahko premika nazaj in naprej, kot tudi vrtljivo za 180 stopinj vodoravno. Zgornji del vratu se lahko premika tudi gor in dol. Senčni del svetilke se lahko premika za 180 stopinj vodoravno. Prav tako se lahko premika gor in dol ter naokrog s krožnimi gibi. Na vrhu senčnika sta dva gumba, eden za vklop in drugi za izklop. Podjetje Dazor sta leta 1938 ustanovila Harry Dazey in profesor z univerze v Washingtonu Albert Perbal. Natančno uravnotežena luč je v štiridesetih letih revolucionirala industrijo svetilk. Dazor je bil tudi prvi proizvajalec, ki je tehnologijo prenosne delovne svetilke združil s fluorescenčnimi žarnicami. Podjetje še vedno proizvaja podobno razsvetljavo. Dotični model, model 2324, je bil izdelan v nekaj različicah in različnih barvah, med leti 1940 in 1990. Njena raba v Evropi je bila najbolj razširjena v Antwerpu v Belgiji, v diamantni industriji. Mere: 68,5 x 28 x 20,5 cm Teža: 8 kg Luč je dobro ohranjena. Za dve fluorescenčni sijalki T8.
Zapri

FLAMSKI LESTENEC

188,00 

Flamski lestenec.

Zanimiv lestenec, ki je netipično majhen za ta stil luči. Si želite popestriti dnevno sobo ali pa kateri drug prostor? S to lučjo vam to gotovo uspe. V prostor vnese eleganco in stil in ga s tem dvigne na povsem nov nivo. Mere: 85 x 29 x 27 cm Teža: 5 kg Lestenec je odlično ohranjen, za šest žarnic E14.
Zapri

NAMIZNA LUČ

76,00 

Namizna luč, iz druge polovice 20. stoletja.

Barvita namizna luč, za popestritev vaše pisalne ali delovne mize. Mere: 28 x 20 x 11 cm Teža: 550 g Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

NAMIZNA LUČ

264,00 

Namizna luč. iz začetka 20. stoletja.

Namizna luč v značilnih manirah obdobja art nouveau. Z njo boste popestrili svojo mizo, lahko jo uporabite kot dodatno luč v temnejših prostorih ali pa vam bo razsvetljevala noči na vaši nočni omarici. Kakorkoli se boste odločili, z njo boste v prostor vnesli pristen šarm art nouveaua. Mere: 26 x 22 x 15,5 cm Teža: 800 g Namizna luč je odlično ohranjena in je na novo ožičena. Za žarnico E27.
Zapri

STROPNA LUČ FONTANA ARTE

1.750,00 

Stropna luč, izdelana v italijanskem podjetju Fontana Arte, v 40ih letih.

Barvita luč, zanimive oblike, je najbrž plod dela oblikovalca Pietra Chiesa, ki je v tistih letih deloval v Fontana Arte. Luč bo popestrila katerikoli prostor in ga obogatila. Izdelana je iz dveh steklenih kupol, na eni lahko občudujemo barvito poslikavo, dodani pa so ji tudi čudoviti visoko kvalitetni medeninasti detajli, kar nam priča o izjemni kakovosti tega izdelka. Podjetje Fontana Arte, se je razvilo iz podjetja, ki ga je ustanovil Luigi Fontana leta 1881, kjer so proizvajali plošče iz stekla. Velik uspeh je dosegel v gradbenem sektorju in tako postal eden največjih proizvajalcev stekla v Italiji. Na začetku 1930ih pa Fontana želi ambiciozno prodreti na trg umetniškega stekla in dekorja, zato najame priznanega italijanskega oblikovalca Gia Pontija, da bi mu pri tem pomagal. Tako leta 1933 nastane Fontana Arte, ki se istega leta združi s podjetjem Pietra Chiesa – Bottega di Pietro Chiesa. Tako postaneta Gio Ponti in Pietro Chiesa umetniška direktorja podjetja. Hitro so postali priznano in cenjeno podjetje, saj so izdelali veliko prefinjenih steklenih izdelkov, kot so vitraži, razsvetljava, ogledala in celo pohištvo iz stekla. V povojih letih, ko je bilo gospodarstvo v razsulu, so še vedno izdelovali prestižne kose, a predvsem za hotele in pisarne. Leta 1954 pa umetniško direkcijo prevzame Max Ingrand, kar za podjetje odpre vrata v novo dobo. Z njegovimi kreacijami se dokažejo in si ponovno prislužijo prestižen ugled. Fontana Arte gre nato čez kar nekaj faz tako dobrih kot slabih, a podjetje vseeno preživi do dandanes. Leta 1998 je Fontana Arte celo prejela nagrado ADI Compasso d’Oro za pomemben prispevek k italijanski zapuščini oblikovanja. Danes pa se še vedno ukvarjajo z oblikovanjem in k ustvarjanju povabijo mnoge arhitekte in oblikovalce 21. stoletja. Njihova pomembna dela pa si lahko ogledate tudi v pomembnih muzejih kot je na primer Muzej moderne umetnosti v New Yorku, kjer njihova dela najdete v stalni zbirki. Mere: 73 x 45 cm Teža: 3,7 kg Luč je odlično ohranjena. Za dve žarnici E14.
Zapri

NAMIZNA LUČ

168,00 

Namizna luč, iz 60ih let prejšnjega stoletja.

Space age namizna lučka, ki se bo podala v vsak interier zaradi svojega modernega videza. Luč je kromirana in se premika v vse strani. Odlična za dekoracijo ali kot stranska lučka v prostoru. Mere: 17 x 16,5 cm Teža: 700 g Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E14.
Zapri

NAMIZNA LUČ

144,00 

Namizna luč, izdelana v nemškem podjetju Graeco Leuchten v 70ih letih prejšnjega stoletja.

Namizna luč iz stekla in plastike, bo zaradi svoje nenavadne oblike in pastelnih barv, odličen dodatek tako na nočni omarici, kot mizi ali polici. Z njo boste prav gotovo lahko ustvarili zanimivo atmosfero in ambient. Mere: 20,5 x 12 cm Teža: 500 g Namizna luč je odlično ohranjena.
Zapri

STENSKA LUČ

123,00 

Stenska luč, iz sredine prejšnjega stoletja.

Izredno zanimiva stenska luč, ki je izjemno dekorativna, zato prava izbira za popestritev prazne stene in prostora, kjer si želite ambientalne svetlobe.  Ta luč je posebej zanimiva zaradi slike, ki predstavlja pastirje pri počitku, ker pa je slika prosojna se skozi njo čudovito preliva svetloba, kristali pa svetlobe še bolj razpršijo, kar zagotavlja spektakularno ambientalno svetlobo. Mere: 28 x14 x 9 cm Teža: 0,6 kg Luč je dobro ohranjena. Za žarnico E14.
Zapri

STROPNA LANTERNA

424,00 

Stropna lanterna, iz prve polovice 20. stoletja.

Elegantna luč, s katero boste ambient v sobi takoj dvignili na višji nivo. Mere: 73 x 28.5 x 28,5 cm Teža: 3,2 kg Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

ART DECO LESTENEC

335,00 

Art deco lestenec, iz 30ih let prejšnjega stoletja.

Kromiran lestenec, s steklenimi bučkami, bo idealen za popestritev vašega doma. Lahko ga umestite v spalnico, vežo, hodnik, dnevno sobo, zaradi preprostih linij a zanimivih podrobnosti, se bo namreč skladal s skoraj vsakim prostorom. Njegova posebnost je bakelitsko stikalo, s katerim lahko ugasnemo glavno luč, z preostalimi lučmi pa ustvarimo ambientalno svetlobo. Mere: 63 x 50 x 42 cm Teža: 4,2 kg Lestenec je odlično ohranjen. Za štiri žarnice E27.
lanterna
Zapri

LANTERNA

225,00 

Lanterna, izdelana v 20. stoletju.

Medeninasta stropna lanterna, bo odličen dodatek v vaši veži, hodniku, stopnišču... možnosti je neskončno, saj se bo zaradi čudovitega videza ujela v vsak prostor. Zaradi matiranih stekel, oddaja prijetno, mehko svetlobo. Mere: 83 x 32 x 21.5 cm Teža: 4 kg Lanterna je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

INDUSTRIJSKA STENSKA LUČ

95,00 

Industrijska stenska luč, izdelana v 70ih letih, v Milanu, v podjetju Marbo.

Zanimiva stenska luč, ki bo izjemen dodatek v delovnem kotičku ali delavnici, če pa imate radi industrijski stil v svojem domovanju, pa primerna tudi za luč v hodniku, veži, kopalnici in celo pred vhodnimi vrati. Njen nenavaden dizajn, nas spomni na obcestne luči, lepa zelena barva in gravure po steklu pa kažejo na njeno visoko dekorativno vrednost. Mere: 35 x 27 x 18 cm Teža: 1,3 kg Luči sta dobro ohranjeni.. Za žarnico E27.
Zapri

INDUSTRIJSKA SAMOSTOJEČA LUČ

375,00 

Industrijska samostoječa luč, iz sredine prejšnjega stoletja.

Zanimiva industrijska luč, na tripod  nogah. Vsestranska, ker se nastavlja v višino in v različne kote, zaradi svojega minimalističnega stila pa se bo izvrstno podala vsem prostorom pa tudi stilom. Mere: max 240cm 105 x 60 cm - premer zastorke 31 cm Teža: 6 kg Luč je v odličnem stanju, na novo ožičena. Zraven prejmete žarnico, v originalnem pakiranju.
Zapri

LANTERNA

640,00 

Lanterna, iz začetka 20. stoletja.

Lanterna, ki bo jemala dih, kamorkoli jo boste obesili. Lahko je izjemna popestritev temnega hodnika ali stopnišča, prav tako pa se bo ujela v intimno okolje, kopalnice ali spalnice. Izdelava razkriva, s kakšno natančnostjo so pred več kot stoletjem izdelali to čudovito lanterno. Izjemno potrpežljiva roka obrtnika, se kaže v vzorcih na steklu, ki se bodo ob prižigu luči razpršili po prostoru. Mere: 46 x 19 x 17 cm Teža: 900 g Lanterna je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

NAMIZNA LUČ

475,00 

Namizna luč iz oniksa, iz sredine prejšnjega stoletja.

Par izjemno dekorativnih namiznih lučk, ki sta v celoti izdelani iz oniksa in medenine. Z njimi ustvarite izjemno atmosfero, saj je svetloba, ki pronica skozi oniks izredno mehka in romantična. Idealni bosta za na nočno omarico, teraso, dnevni prostor ali kopalnico, pravzaprav ju lahko uporabite povsod kjer si poleg dekorativnega kosa, želite tudi nekaj dodatne prijetne svetlobe. Mere: 39 x 21 x 13.5 cm Teža: 2,1 kg Lučki sta odlično ohranjeni. Za žarnico E14. Cena za eno.
Zapri

SAMOSTOJEČA LUČ Z MIZICO

592,00 

Samostoječa luč z mizico, iz sredine prejšnjega stoletja.

Zanimiva samostoječa luč, ki bo poleg odličnega ambientalnega vzdušja, v prostor vnesla živahne barve, tipične za sredino prejšnjega stoletja. Je pa tudi izredno uporabna, saj višja luč, osvetli strop, kar prostor vizualno poveča, spodnja luč pa ima nastavljiv kot svetlobe. Vsaka od luči ima svoje stikalo, tako si lahko svetlobo nastavljate po svojih željah.  Steklena mizica, v medeninastem ogrodju, pa bo odlična za odlaganje pijače, knjige ali daljinca - tako jo lahko uporabite v dnevni sobi ali pa jo imate na hodniku, kjer bo odlična za osvetlitev, po navadi pretemnih hodnikov in za odlaganje ključev in drugih drobnarij, ki jih iščemo zadnje trenutke, pred odhodom od doma. Luč, ki bo gotovo našla prostor v vašem domu. Mere: 178 x 85 x 43 cm Teža: 9 kg Luč je odlično ohranjena. Za dve žarnici E27.