Svetila, niso le izredno uporabna, ampak so tudi odličen način za okrasitev prostorov in ustvarjanje ambienta. Stenske luči, so primerne za okrasitev prazne stene in osvetlitev slik. Namizne luči, nam pridejo prav vsakodnevno, ko beremo, pišemo in nam pomagajo pri delu. Samostoječe luči so odlične za ustvarjanje vzdušja. Stropne luči, pa so seveda v vsakem prostoru, tako lahko z njimi, prostor v trenutku spremenimo. V naši kolekciji svetil, boste prav gotovo, našli pravo luč zase.

Prikazovanje 1–24 od 212 rezultatov

Meni
Zapri

INDUSTRIJSKA NAMIZNA LUČ DAZOR

220,00 

Industrijska namizna luč Dazor, model 2324, izdelana v Ameriki.

Namizna luč izjemnega industrijskega videza. Njen dizajn in kakovost izdelave, obljublja da je to luč, ki bo še leta služila svojemu namenu. Zagotovo bo svoje mesto našla v delavnici, mojstra, ki pri svojem delu potrebuje dobro osvetlitev. Lahko pa z njo popestrite domovanje v industrijskem slogu. Zagotavlja obilno, enakomerno svetlobo brez senc na široki površini. Ima patentirano  nastavljivo ročico za gladko in enostavno namestitev luči v kateri koli položaj. Proti utežna vzmet je popolnoma zaprta, da je povsem varna pred prahom. Glavni del podstavka se lahko premika nazaj in naprej, kot tudi vrtljivo za 180 stopinj vodoravno. Zgornji del vratu se lahko premika tudi gor in dol. Senčni del svetilke se lahko premika za 180 stopinj vodoravno. Prav tako se lahko premika gor in dol ter naokrog s krožnimi gibi. Na vrhu senčnika sta dva gumba, eden za vklop in drugi za izklop. Podjetje Dazor sta leta 1938 ustanovila Harry Dazey in profesor z univerze v Washingtonu Albert Perbal. Natančno uravnotežena luč je v štiridesetih letih revolucionirala industrijo svetilk. Dazor je bil tudi prvi proizvajalec, ki je tehnologijo prenosne delovne svetilke združil s fluorescenčnimi žarnicami. Podjetje še vedno proizvaja podobno razsvetljavo. Dotični model, model 2324, je bil izdelan v nekaj različicah in različnih barvah, med leti 1940 in 1990. Njena raba v Evropi je bila najbolj razširjena v Antwerpu v Belgiji, v diamantni industriji. Mere: 68,5 x 28 x 20,5 cm Teža: 8 kg Luč je dobro ohranjena. Za dve fluorescenčni sijalki T8.
Zapri

FLAMSKI LESTENEC

188,00 

Flamski lestenec.

Zanimiv lestenec, ki je netipično majhen za ta stil luči. Si želite popestriti dnevno sobo ali pa kateri drug prostor? S to lučjo vam to gotovo uspe. V prostor vnese eleganco in stil in ga s tem dvigne na povsem nov nivo. Mere: 85 x 29 x 27 cm Teža: 5 kg Lestenec je odlično ohranjen, za šest žarnic E14.
Zapri

NAMIZNA LUČ

76,00 

Namizna luč, iz druge polovice 20. stoletja.

Barvita namizna luč, za popestritev vaše pisalne ali delovne mize. Mere: 28 x 20 x 11 cm Teža: 550 g Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

NAMIZNA LUČ

264,00 

Namizna luč. iz začetka 20. stoletja.

Namizna luč v značilnih manirah obdobja art nouveau. Z njo boste popestrili svojo mizo, lahko jo uporabite kot dodatno luč v temnejših prostorih ali pa vam bo razsvetljevala noči na vaši nočni omarici. Kakorkoli se boste odločili, z njo boste v prostor vnesli pristen šarm art nouveaua. Mere: 26 x 22 x 15,5 cm Teža: 800 g Namizna luč je odlično ohranjena in je na novo ožičena. Za žarnico E27.
Zapri

STROPNA LUČ FONTANA ARTE

1.750,00 

Stropna luč, izdelana v italijanskem podjetju Fontana Arte, v 40ih letih.

Barvita luč, zanimive oblike, je najbrž plod dela oblikovalca Pietra Chiesa, ki je v tistih letih deloval v Fontana Arte. Luč bo popestrila katerikoli prostor in ga obogatila. Izdelana je iz dveh steklenih kupol, na eni lahko občudujemo barvito poslikavo, dodani pa so ji tudi čudoviti visoko kvalitetni medeninasti detajli, kar nam priča o izjemni kakovosti tega izdelka. Podjetje Fontana Arte, se je razvilo iz podjetja, ki ga je ustanovil Luigi Fontana leta 1881, kjer so proizvajali plošče iz stekla. Velik uspeh je dosegel v gradbenem sektorju in tako postal eden največjih proizvajalcev stekla v Italiji. Na začetku 1930ih pa Fontana želi ambiciozno prodreti na trg umetniškega stekla in dekorja, zato najame priznanega italijanskega oblikovalca Gia Pontija, da bi mu pri tem pomagal. Tako leta 1933 nastane Fontana Arte, ki se istega leta združi s podjetjem Pietra Chiesa – Bottega di Pietro Chiesa. Tako postaneta Gio Ponti in Pietro Chiesa umetniška direktorja podjetja. Hitro so postali priznano in cenjeno podjetje, saj so izdelali veliko prefinjenih steklenih izdelkov, kot so vitraži, razsvetljava, ogledala in celo pohištvo iz stekla. V povojih letih, ko je bilo gospodarstvo v razsulu, so še vedno izdelovali prestižne kose, a predvsem za hotele in pisarne. Leta 1954 pa umetniško direkcijo prevzame Max Ingrand, kar za podjetje odpre vrata v novo dobo. Z njegovimi kreacijami se dokažejo in si ponovno prislužijo prestižen ugled. Fontana Arte gre nato čez kar nekaj faz tako dobrih kot slabih, a podjetje vseeno preživi do dandanes. Leta 1998 je Fontana Arte celo prejela nagrado ADI Compasso d’Oro za pomemben prispevek k italijanski zapuščini oblikovanja. Danes pa se še vedno ukvarjajo z oblikovanjem in k ustvarjanju povabijo mnoge arhitekte in oblikovalce 21. stoletja. Njihova pomembna dela pa si lahko ogledate tudi v pomembnih muzejih kot je na primer Muzej moderne umetnosti v New Yorku, kjer njihova dela najdete v stalni zbirki. Mere: 73 x 45 cm Teža: 3,7 kg Luč je odlično ohranjena. Za dve žarnici E14.
Zapri

NAMIZNA LUČ

168,00 

Namizna luč, iz 60ih let prejšnjega stoletja.

Space age namizna lučka, ki se bo podala v vsak interier zaradi svojega modernega videza. Luč je kromirana in se premika v vse strani. Odlična za dekoracijo ali kot stranska lučka v prostoru. Mere: 17 x 16,5 cm Teža: 700 g Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E14.
Zapri

NAMIZNA LUČ

144,00 

Namizna luč, izdelana v nemškem podjetju Graeco Leuchten v 70ih letih prejšnjega stoletja.

Namizna luč iz stekla in plastike, bo zaradi svoje nenavadne oblike in pastelnih barv, odličen dodatek tako na nočni omarici, kot mizi ali polici. Z njo boste prav gotovo lahko ustvarili zanimivo atmosfero in ambient. Mere: 20,5 x 12 cm Teža: 500 g Namizna luč je odlično ohranjena.
Zapri

STENSKA LUČ

123,00 

Stenska luč, iz sredine prejšnjega stoletja.

Izredno zanimiva stenska luč, ki je izjemno dekorativna, zato prava izbira za popestritev prazne stene in prostora, kjer si želite ambientalne svetlobe.  Ta luč je posebej zanimiva zaradi slike, ki predstavlja pastirje pri počitku, ker pa je slika prosojna se skozi njo čudovito preliva svetloba, kristali pa svetlobe še bolj razpršijo, kar zagotavlja spektakularno ambientalno svetlobo. Mere: 28 x14 x 9 cm Teža: 0,6 kg Luč je dobro ohranjena. Za žarnico E14.
Zapri

STROPNA LANTERNA

424,00 

Stropna lanterna, iz prve polovice 20. stoletja.

Elegantna luč, s katero boste ambient v sobi takoj dvignili na višji nivo. Mere: 73 x 28.5 x 28,5 cm Teža: 3,2 kg Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

ART DECO LESTENEC

335,00 

Art deco lestenec, iz 30ih let prejšnjega stoletja.

Kromiran lestenec, s steklenimi bučkami, bo idealen za popestritev vašega doma. Lahko ga umestite v spalnico, vežo, hodnik, dnevno sobo, zaradi preprostih linij a zanimivih podrobnosti, se bo namreč skladal s skoraj vsakim prostorom. Njegova posebnost je bakelitsko stikalo, s katerim lahko ugasnemo glavno luč, z preostalimi lučmi pa ustvarimo ambientalno svetlobo. Mere: 63 x 50 x 42 cm Teža: 4,2 kg Lestenec je odlično ohranjen. Za štiri žarnice E27.
lanterna
Zapri

LANTERNA

225,00 

Lanterna, izdelana v 20. stoletju.

Medeninasta stropna lanterna, bo odličen dodatek v vaši veži, hodniku, stopnišču... možnosti je neskončno, saj se bo zaradi čudovitega videza ujela v vsak prostor. Zaradi matiranih stekel, oddaja prijetno, mehko svetlobo. Mere: 83 x 32 x 21.5 cm Teža: 4 kg Lanterna je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
industrijska stenska luč
Zapri

INDUSTRIJSKA STENSKA LUČ

95,00 

Industrijska stenska luč, izdelana v 70ih letih, v Milanu, v podjetju Marbo.

Zanimiva stenska luč, ki bo izjemen dodatek v delovnem kotičku ali delavnici, če pa imate radi industrijski stil v svojem domovanju, pa primerna tudi za luč v hodniku, veži, kopalnici in celo pred vhodnimi vrati. Njen nenavaden dizajn, nas spomni na obcestne luči, lepa zelena barva in gravure po steklu pa kažejo na njeno visoko dekorativno vrednost. Mere: 35 x 27 x 18 cm Teža: 1,3 kg Luči sta dobro ohranjeni.. Za žarnico E27.
namizna luč
Zapri

NAMIZNA LUČ

84,00 

Namizna luč, iz 70ih let.

Namizna luč,  zaradi gibljivega vratu nastavljiva, zato primerna za pisalno ali delovno mizo, lahko pa je odličen dodatek tudi na nočni omarici, kot bralna lučka. Čudovita luč, ki bo v prostor vnesla barvo in živahnost. Mere: 50 x 30 x 16,5 cm Teža: 1,2 kg Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E14.
Zapri

INDUSTRIJSKA SAMOSTOJEČA LUČ

375,00 

Industrijska samostoječa luč, iz sredine prejšnjega stoletja.

Zanimiva industrijska luč, na tripod  nogah. Vsestranska, ker se nastavlja v višino in v različne kote, zaradi svojega minimalističnega stila pa se bo izvrstno podala vsem prostorom pa tudi stilom. Mere: max 240cm 105 x 60 cm - premer zastorke 31 cm Teža: 6 kg Luč je v odličnem stanju, na novo ožičena. Zraven prejmete žarnico, v originalnem pakiranju.
lanterna
Zapri

LANTERNA

640,00 

Lanterna, iz začetka 20. stoletja.

Lanterna, ki bo jemala dih, kamorkoli jo boste obesili. Lahko je izjemna popestritev temnega hodnika ali stopnišča, prav tako pa se bo ujela v intimno okolje, kopalnice ali spalnice. Izdelava razkriva, s kakšno natančnostjo so pred več kot stoletjem izdelali to čudovito lanterno. Izjemno potrpežljiva roka obrtnika, se kaže v vzorcih na steklu, ki se bodo ob prižigu luči razpršili po prostoru. Mere: 46 x 19 x 17 cm Teža: 900 g Lanterna je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

NAMIZNA LUČ

370,00 

Namizna luč, iz sredine prejšnjega stoletja.

Mogočna luč, iz keramike, lesa in medenine, sijajen akcent za dolgočasno mizo ali izjemna dopolnitev nočne omarice. Zaradi velike zastorke ustvari čudovito ambientalno svetlobo, poleg tega pa je tudi odličen dekorativen kos. Grla žarnic so nastavljiva, kar pomeni da si lahko snop svetlobe prilagajate po svojih željah in zahtevah. Luč, ki se bo podala v vsako okolje in ga s svojim videzom še dopolnila. Mere: 104 x 57,5 cm Teža: 5,5 kg Luč je dobro ohranjena. Za tri žarnice E27.
namizna luč
Zapri

NAMIZNA LUČ

475,00 

Namizna luč iz oniksa, iz sredine prejšnjega stoletja.

Par izjemno dekorativnih namiznih lučk, ki sta v celoti izdelani iz oniksa in medenine. Z njimi ustvarite izjemno atmosfero, saj je svetloba, ki pronica skozi oniks izredno mehka in romantična. Idealni bosta za na nočno omarico, teraso, dnevni prostor ali kopalnico, pravzaprav ju lahko uporabite povsod kjer si poleg dekorativnega kosa, želite tudi nekaj dodatne prijetne svetlobe. Mere: 39 x 21 x 13.5 cm Teža: 2,1 kg Lučki sta odlično ohranjeni. Za žarnico E14. Cena za eno.
namizna luč
Zapri

NAMIZNA LUČ

290,00 

Namizna luč, iz sredine prejšnjega stoletja.

Mogočna luč, iz keramike, lesa in medenine, sijajen akcent za dolgočasno mizo ali izjemna dopolnitev nočne omarice. Zaradi velike zastorke ustvari čudovito ambientalno svetlobo, poleg tega pa je tudi odličen dekorativen kos. Grla žarnic so nastavljiva, kar pomeni da si lahko snop svetlobe prilagajate po svojih željah in zahtevah. Luč, ki se bo podala v vsako okolje in ga s svojim videzom še dopolnila. Mere: 105 x 39,5 cm Teža: 5,5 kg Luč je dobro ohranjena. Za tri žarnice E27.
samostoječa luč z mizico
Zapri

SAMOSTOJEČA LUČ Z MIZICO

592,00 

Samostoječa luč z mizico, iz sredine prejšnjega stoletja.

Zanimiva samostoječa luč, ki bo poleg odličnega ambientalnega vzdušja, v prostor vnesla živahne barve, tipične za sredino prejšnjega stoletja. Je pa tudi izredno uporabna, saj višja luč, osvetli strop, kar prostor vizualno poveča, spodnja luč pa ima nastavljiv kot svetlobe. Vsaka od luči ima svoje stikalo, tako si lahko svetlobo nastavljate po svojih željah.  Steklena mizica, v medeninastem ogrodju, pa bo odlična za odlaganje pijače, knjige ali daljinca - tako jo lahko uporabite v dnevni sobi ali pa jo imate na hodniku, kjer bo odlična za osvetlitev, po navadi pretemnih hodnikov in za odlaganje ključev in drugih drobnarij, ki jih iščemo zadnje trenutke, pred odhodom od doma. Luč, ki bo gotovo našla prostor v vašem domu. Mere: 178 x 85 x 43 cm Teža: 9 kg Luč je odlično ohranjena. Za dve žarnici E27.
Zapri

ART DECO LUČ

124,00 

Luč iz obdobja art deco.

Čudovita luč, z zanimivo stekleno zastorko, ki jo lahko uporabite kot namizno ali pa stensko luč, zato bo prav gotovo našla mesto v vašem domovanju. Je značilnih oblik obdobja art deco, zato se bo odlično podala tako v minimalistične kot tudi stilsko dovršene prostore. Mere: 22 x 20 x 14 cm Teža: 0,7 kg Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

NAMIZNA LUČ IZ MURANSKEGA STEKLA

360,00 

Namizna luč, iz muranskega stekla, izdelana v 1970ih.

Izredno zanimive in dekorativne namizne luči, delikatno izdelane iz muranskega stekla. Lučke so v celoti iz muranskega stekla, kar pomeni da oddajo čudovito ambientalno svetlobo.  Ker sta v paru, bosta izjemen dodatek na nočnih omaricah ob zakonski postelji, lahko pa sta svetlobni umetniški dekor, ki bo popestril katerokoli sobo. Mere: 19,5 x 18,5 x 7 cm Teža: 1100 g Lučki sta odlično ohranjeni. Za žarnico E14. Cena za eno.
Zapri

STROPNA LUČ

690,00 

Stropna luč, iz prve polovice 20. stoletja.

Izredna stropna luč, vrhunsko izrezljana in pozlačena. Ima motive krilatih levov, ki so sicer znani motiv Beneške republike, zato je velika verjetnost da je ta luč, razsvetljevala katero od palač v Benetkah. Zdaj bo razkošno oplemenitila vaše domovanje in mu dodala karakter, izvrstna luč, ki se bo podala v katerikoli prostor. Krilati lev simbolno predstavlja svetega evangelista Marka, zavetnika Benetk. To je simbol, ki daje takojšen in edinstven znak identitete in moči. Nima uradnega ali političnega pomena, ampak le ljudski in verski izvor. Zgodba oziroma legenda, zaradi katere je to njegov simbol, pa govori o potovanju svetega Marka v Egipt, natančno v Aleksandrijo, tja je plul z ladjo in neke nevihtne noči, si je zavetje poiskal v beneški laguni, kjer so tedaj bile le ribiške koče. V eni izmed njih je prenočil in tisto noč je sanjal o krilatem levu, ki mu v latinščini sporoči: Mir s tabo, Marko, moj evangelist. Tu bo počivalo tvoje telo. Naslednje jutro je o svojih sanjah povedal ribičem, nato pa odplul naprej proti Egiptu, kjer je želel spreobrniti nevernike in ustvariti eno  najpomembnejših središč krščanstva tistih časov. Zanesljivega podatka ni, a se zdi, da je nato umrl v Aleksandriji. V Benetkah pa se je zgodba o njegovih sanjah prenašala iz roda v rod in Benečani so čutili dolžnost, da njegove posmrtne ostanke prenesejo v Benetke. Leta 828 so njegovi posmrtni ostanki ukradeni iz strani dveh beneških trgovcev in prenešeni v Benetke, kjer dož upraviči njuno dejanje in kot prvi posvetijo baziliko svetemu Marku. Od tedaj naprej je krilati lev glavni beneški simbol, ta se pojavi na vseh pomembnih dokumentih in pečatih, prav tako pa z njim okrasijo hiše na glavnih trgih, v vseh mestih, ki so bila pod okriljem starodavne republike Serenissime. Mere: 92 x 38 x 38 cm Teža: 6 kg Stropna luč je odlično ohranjena. Za štiri žarnice E14.
neonski znak
Zapri

NEONSKI ZNAK

4.400,00 

Neonski znak "Apollo11", iz začetka 70ih let.

Redek neonski znak, z originalnimi še delujočimi neonkami. Si želite v svojem domu nekaj izjemnega, nekaj izven tega sveta, potem je to idealni dekorativni kos za vas. Izjemno bi se podal v vsak dom ali ustanovo, kjer si želite kosa, ki bo izstopal. Zaradi svoje velikosti in neonskih luči v treh barvah bo prepričal vsakega in ga pustil odprtih ust. Zaradi vsem poznane zgodbe o prvi posadki na luni, pa tudi zbirateljski kos in opomnik, na čas, ki bo gotovo eden od dogodkov zgodovine, ki bo ostal v kolektivnem spominu celotnega človeštva in nepozaben trenutek v svetovni kulturi. Apollo 11 je bila prva vesoljska odprava s človeško posadko, ki je pristala na Luni. Leta 1969, ko se je zgodil pristanek, je bilo milijone ljudi prilepljenih na televizijski zaslon, namreč pristanek na luni je že leta prej vznemirjal ljudi. Ljudje so bili prestrašeni, saj niso vedeli kaj lahko doleti prve kozmonavte, bodo srečali nezemljane, jih bodo ubili škodljivi radioaktivni žarki? Bilo je več vprašanj, kot odgovorov, a ljudje so bili še vedno bolj kot prestrašeni, radovedni in navdušeni, da lahko človeštvo pristane na luni in celo potuje po vesolju.  Uspešen pristanek in nato povratek na Zemljo, je navdušil človeštvo in še leta navdihoval in buril človeško domišljijo. To je bilo in bo za vedno zgodba o tem, kaj je mogoče doseči z znanostjo, tehniko in voljo do nemogočega, zato ni prav nič nenavadno, da so ljudje v tistem obdobju misijo Apollo 11 skorajda častili in izdelovali izdelke z mislijo na vesolje. Prve neonske luči se pojavijo že leta 1890, a jih uporabljajo izključno za delovne namene, na primer rudarji v Franciji so imeli lučke na neonke. Neonke kot jih poznamo danes pa se pojavijo leta 1910. ko jih iznajde francoski inovator Georges Claude. Prvi znak iz neonk izdela leta 1915 za pariški frizerski salon. Leta 1923, motorno podjetje Packard Motors odkupi dva neonska znaka, za oglaševanje v Los Angelesu in tako neonski znaki prvič pridejo do Amerike, kjer vzcveti njihova priljubljenost. Ker je imel Claude patent registriran je imel v 20ih letih prejšnjega stoletja monopol na neonskimi lučmi, šele po preteku patenta in razkritju skrivnosti izdelave teh sijočih luči, so tudi drugi imeli možnost, da jih začnejo izdelovati. Takrat se začne njihov razcvet saj jih v 30ih lahko najdemo v Moulin Rouge v Parizu, na Las Vegas Stripu in na  New Yorškem Times Square. V naslednjih desetletjih bo neon zagotovil živahno svetlobo, ki bo običajne stavbe spremenil v neprekinjen oglaševalski pano za vse vrste podjetij. Neonske luči so uporabljali celo v politične namene. V komunističnih državah, so stavbe okrasili z njimi, da so prebivalci mest imeli glamurozen občutek velikih mest zahoda. Ker pa je bila izdelava neonk precej zamudna in zapletena, saj so jih morali ročno pihati in oblikovati, ter nato vanje ujeti plin, hkrati pa  začnejo izgubljati svoj futuristični čar, zato začne v 60ih letih njihova priljubljenost upadati in neonke zamenjajo modernejši in cenejši svetlobni produkti. Danes so priljubljen okras za dom, le redko kje jih še uporabljajo za reklamne namene kot v njenih zgodnjih časih. Mere: 156 x 34,5 x 9 cm Teža: 16 kg Neonski znak je odlično ohranjen. Neonke so originalne in delujoče.
Zapri

NAMIZNA LUČ

620,00 

Namizna luč, iz začetka 20. stoletja.

Izjemna luč industrijskega videza, ki jo lahko uporabimo na delovni ali pisalni mizi, ima pa tudi obešalo s čimer jo lahko pritrdimo na zid. Ima čudovito oblikovan podstavek iz litega železa, ki je iz obdobja art nouveau in stožčasto emajlirano zastorko, ki je bila nekoč del delavnice za brušenje diamantov v Belgiji. ki dovoljuje da se svetloba čudovito razprši. Dodajte sobi pridih industrijskega sloga s to čudovito svetilko. Mere: 34 x 24 x 17 cm Teža: 1250 g Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E27.