Nobena misel nas ne bo preganjala tako, kot misel na starino, ki je nismo kupili.

Prikazovanje 1–24 od 155 rezultatov

Meni
Zapri

ALT DEUTSCH PREDALNIK

Alt deutsch predalnik, izdelan iz smrekovega lesa, konec 19. stoletja.

Ta prelep predalnik iz obdobja nemškega historizma, bo primeren za vsak dom, pisarno ali restavracijo. Lahko ga imate v spalnici, kjer bo zaradi globokih predalov odličen za organiziranje oblek ali pa v dnevni sobi, kjer boste vanj lahko pospravili knjige in druge drobnarije. Mere: 128 x 105 x 62 cm Teža: 32 kg Predalnik je odlično ohranjen.

SECESIJSKA PETROLEJKA

Secesijska petrolejka znamke R. Ditmar, izdelana na Dunaju. Petrolejka je predelana na elektriko.

Čudovita petrolejka, sedaj stropna luč, ki bo popolna popestritev vsakega prostora. Dodala bo pridih starega sveta v vaš dom ali pisarno in s tem prostor dvignila na višji nivo. Mere: 28 cm (premer steklene zastorke), min. 115 cm - max. višina 135 cm Teža: 5,7 kg Stropna petrolejka je odlično ohranjena, obe stekleni zastorki sta celi, večja ima le manjši odkrušek na robu, kar pa ne moti funkcionalnosti in se pravzaprav ne vidi. Predelana na elektriko, za žarnico E14.

PLADENJ ZA VIZITKE

Pladenj za vizitke, iz leta 1906.

Pladenj iz obdobja art nouveau, je namenjen vizitkam, ki so jih v 19. stoletju uporabljali, kot nekakšno starodobno socialno omrežje. Več o tem si lahko preberete tu: https://spletna-starinarnica.si/socialno-omrezje-viktorijanske-dobe Še zdaj je to čudovit dekorativen kos, ki ga lahko postavite na svojo mizo v pisarni in jo uporabljate za poslovne kartice ali pa jo postavite v vežo, tam kjer je že nekdaj bilo njeno mesto. Pladenj, ki zaradi podobe ženske, ne bo ostal neopažen, zato ste lahko domiselni in jo uporabite tudi v kakšen drug namen. Mere: 27 x 21 x 13 cm Teža: 0,8 kg Pladenj za vizitke je odlično ohranjen

POSODA

Posoda, iz začetka 20. stoletja.

Čudovita posoda, iz stekla in kovine, v katero so vbiti vzorci vrtnice. Odlično bo popestrila vašo mizo ali polico. Mere: 34 x 16,5 x 11 cm Teža: 1 kg Posoda je odlično ohranjena.
Zapri

NASLONJAČ BARBARA STOL KAMNIK

Naslonjač Barbara, izdelan v 60ih letih.

Naslonjač Barbara je za podjetje Stol Kamnik oblikoval Branko Uršič, ki je bil poleg oblikovalca Nika Kralja, najbolj uspešen oblikovalec podjetja. Stol je izjemno udoben in kljub temu, da je bil oblikovan že v 60ih letih, še vedno izjemno moderen. Zaradi svojih preprostih geometrijskih linij, se bo zlil s prostorom hkrati pa dodal prostoru piko na i. Izjemen naslonjač, ki ga boste z veseljem uporabljali. Mere: 66 x 65 x 65 cm Teža: 5,5 kg Naslonjač je odlično ohranjen.

STROPNA LUČ

Stropna luč, iz obdobja art deco.

Par čudovitih luči s steklenimi tubicami,  ki bo ustvarila izjemen ambient. Za katero koli sobo ali prehod v vašem domu ali pisarni. Mere:  90 in 70 x 19 x 13 cm Teža:  1,3 kg Luč je odlično ohranjena, brez poškodb na steklenih tubicah. Za žarnico E27. Cena za eno.
Zapri

STOL ALI KLEČALNIK

Stol ali klečalnik, iz prve polovice 20. stoletja. Zanimiva stola, ki se, če jih zložimo spremenita v klečalnika. Vera in s tem molitev, je že dolgo v uteho ljudem po vsem svetu, tako ni čudno da so vsakdanji predmeti, kot par teh stolov, bili izdelani z mislijo na le to. Žal ne poznamo točne zgodovine teh stolov, lahko so bili inventar cerkve ali kapele, lahko pa sta služila svojemu namenu v domovanju vernih. Vsekakor sta še vedno izjemna stola, ki jih lahko uporabimo za njihov prvoten namen ali pa z njimi le popestrimo svoje domovanje in z njimi vanj vnesemo tudi delček neke stare zgodbe. Mere: 82 x 43 x 42 cm Teža: 4,5 kg Stola sta odlično ohranjena. Cena za enega.

OGLEDALO LABARGE

Ogledalo, iz 70ih let prejšnjega stoletja, izdelan v Ameriki v podjetu LaBarge.

Bogato ogledalo v rokoko stilu, ročno rezljan okvir ima čudovite detajle. Odličen za obogatitev katerega koli prostora. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere:  120 x 74,5 x 5 cm Teža: 5 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.

REKLAMNA TABLA

Reklamna tabla Cafe des Gourmets, iz 1960ih.

Pisana tabla bo odličen dodatek v kuhinji ali pa v kakšnem drugem prostoru, ki ga želite popestriti z vintage pridihom in barvo. Mere: 30 x 26,3 cm Teža: 530 g Tabla je dobro ohranjena, vidnih je le nekaj znakov časa, kar pa ji le doda karakter.

KIP JEZUSA

Kip Jezusa, leto nastanka okoli 18. stoletja. Polihromiran lesen kip Jezusa, ki predstavlja eno od postaj na križevem potu. V križevem potu so zabeleženi trije njegovi padci pod križem, to je - 3., 7. in 9. postaja. Kip je izredno lepo rezljan, še posebno lepo je izdelan obraz Jezusa, kjer se dobro vidi njegovo muko in trpljenje. Mere: 76 x 36 x 22,5 cm Teža: 3,5 kg Kip je dobro ohranjen.

MODEL DVOKRILNEGA LETALA

Model dvokrilnega letala, iz 20. stoletja.

Ročno izdelan model iz lesa in kovine. Koleščka in propeler, so premična. Lahko ga spustimo iz stropa ali pa postavimo na vidno mesto, saj bo gotovo požel veliko zanimanja. Pri tem modelu je zanimiv pilot, ki sedi v kabini. Dvokrilna letela so bila ena prvih letal, dotični model je model dvokrilnega letala iz prve svetovne vojne. Podoben je tistim s katerim je pilotiral tudi znameniti "Rdeči baron". Mere: 78 x 71 x 14 cm Teža: 4,9 kg Model letala je odlično ohranjen.

STROPNA LUČ MEBLO

Stropna luč, model Jolly, izdelana v 1970ih, v sodelovanju dveh legendarnih znamk Meblo in Harvey Guzzini.

To visečo stropno luč je oblikovalec Luigi Massoni zasnoval za podjetje Harvey Guzzini leta 1968 in jo je nato izdelovalo podjetje Meblo. Izjemna in legendarna luč, ki je prav gotovo nostalgičen spomin na pretekle čase, ko so prav takšne luči, razsvetljevale skoraj vsako jugoslovansko gospodinjstvo. Z njo v svoj dom vnesite barvitost in nostalgičnost. Zaradi res izjemnega oblikovanja, je luč še danes izredno sodobnega videza in se bo odlično ujela v minimalističen slog, pa tudi v stanovanja ki so sicer stilsko že dovršena. Zaradi značilnega vzmetnega kabla, je tudi izredno priročna saj ji lahko nastavljamo njeno višino. Mere: 160-75 x 35 cm Teža: 800 g Stropna luč je odlično ohranjena. Za žarnico E27.
Zapri

STOL REX

Stol Rex, izdelan v sredini stoletja, v podjetju Stol Kamnik. Stol Rex  je eden najbolj znanih izdelkov slovenskega industrijskega oblikovanja .Leta 1952 ga je oblikoval in zasnoval arhitekt in oblikovalec Niko Kralj, ki je bil tedaj vodja Stolove razvojne službe. Kralja uvrščajo med svetovne industrijske oblikovalske legende. Rex je bil prvi stol v Sloveniji, oblikovan za množično proizvodnjo, izdelan v tehnologiji stiskane, luknjane vezane plošče. Postal je zgled ergonomsko in funkcionalno brezhibnega izdelka, ter kultni predmet dizajnersko osveščenih posameznikov po vsem svetu. Do danes so izdelali več kot 2 miljona stolov. Stol Rex je vključen v zbirko Muzeja sodobne umetnosti MOMA v New Yorku, danskega muzeja oblikovanja (Designmuseum Danmark) in Museumsquartierja na Dunaju. Zdaj je lahko ta kultni stol del vašega domovanja, kot stranski stol, ko imate na obisku več gostov, kot vrtni stol ali pa kar tako, tam kjer ga boste lahko vedno občudovali in uživali v njegovi udobnosti. Stol je odlično ohranjen.
Zapri

KRISTALNI LESTENEC

Kristalni lestenec iz sredine prejšnjega stoletja. Zelo zanimiv lestenec iz medenine s kristali. Z lestenci lahko hitro spremenimo prostor iz dolgočasnega, v stilsko dovršenega,  ker jih najdemo v različnih oblikah in stilih, lahko vsak zase najde svojega. Lestenec je v odličnem stanju, kristali so vsi brezhibni. Za tri žarnice E14.

NAMIZNO OGLEDALO

Namizno ogledalo iz medenine, iz sredine prejšnjega stoletja.

Čudovito namizno ogledalo. Odličen dodatek na kozmetični mizi ali polici. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere: 47 x 31 x 20 cm Teža: 1,8 kg Ogledalo je odlično ohranjeno, vidni so le majhni sledovi patine na samem ogledalu.

VINTAGE RACAK

Vintage racak, iz druge polovice prejšnjega stoletja.

“Decoy” racaka so uporabljali pri lovu na race, kot vabo, dokaz tega je poškodba s šibrovko in šibre, ki so še vedno v njem. Zaradi svoje realističnosti bo zanimiv okras. Mere: 38 x 13 cm Teža: 450 g Racak je dobro ohranjen.

SVEČNIK

Svečnik iz druge polovice 20. stoletja, izdelan v Italiji. Dva čudovita svečnika, izredno lepo ornamentirana. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 26 x 17 x 15 cm Teža: 820 g Svečnika sta odlično ohranjena. Cena za enega.

NAMIZNA LUČ

Namizna luč, iz obdobja art deco. Čudovita namizna luč, ki bo odličen dodatek na nočni omarici kot bralna luč ali pa na mizi. Luč je nastavljiva, zato je poleg dekorativnosti, tudi izredno uporabna. Mere: 44-33 x 30 x 14 cm Teža: 1,5 kg Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E14.

KOTNI POLIČNIK

Kotni poličnik , iz sredine prejšnjega stoletja. Poličnik, ki bo zapolnil prazen kot. Detajlirano medeninasto stojalo z marmornatimi ploščami, bo odličen dekorativni kos, prav tako pa izredno uporaben, kot odlagalnik  ali pa stojalo za rože. Kotni poličnik je odlično ohranjen.

SVEČNIK

Svečnik za pet sveč, iz prve polovice 20. stoletja. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 31 x 30 cm Teža: 940 g Svečnik je dobro ohranjen.

KONZOLNA MIZA

Art deco konzolna miza.

Elegantna miza,  ki bo popolna za dopolnjevanje prostora, kjer si želite doseči uglajen ambient. Bila bi primerna kot pisalna miza ali pa kot stranska miza. V vsakem primeru miza, ki bo izjemno zapolnila prostor. Mere: 108,5 x 90,5 x 50,5 cm Teža: 12 kg Miza je odlično ohranjena.

VINTAGE ŽEPNI DALJNOGLED

Vintage žepni daljnogled, je bil izdelan v Japonskem podjetju Crystar, za svetovno prvenstvo v nogometu v Španiji leta 1982, za katerega je bil Winston glavni sponzor. Zelo lep in zanimiv spominski kos, iz časov, ko so tobačna podjetja še smela sponzorirati športne dogodke. Zložljivi daljnogled, ki vam bo prav prišel v gledališču, operi ali športnih prireditvah. Mere: zložen 11 x 6,8 x 1,8 cm Teža: 114 g Daljnogled je delujoč in dobro ohranjen.

BENEŠKA OMARICA

Beneška omarica, izdelana v sredini prejšnjega stoletja. Okrasite spalnico ali dnevno sobo s to pisano omarico; izdelano v Italiji. Omarica ima tri  predale, okrašene s keramičnimi ročaji.  Večbarvni predalnik je ročno poslikan ob straneh in na sprednji strani, z motivi cvetlic in listja. Plošča omarice je poslikana na način da izgleda kot kamen. Močne barve - rdeča, zlata, rumena in zelena, so še vedno zelo živahne, zato izjemna popestritev prostora. Mere: 70 x 60 x 33,5 cm Teža: 8,2 kg Omarica je odlično ohranjena.

SERVIRNA POSODA

Servirna posoda, iz obdobja art nouveau.

Presenetite svoje goste in jim prigrizke ponudite v tej izjemni servirni posodici. S čudovitimi detajli rib in rakov, bo odličen dodatek v vsaki kuhinjski kolekciji. Steklene posodice so odstranljive, kar zagotavlja enostavno čiščenje. Mere: 21 x 19,5 x 15 cm Teža: 840g Servirna posoda je dobro ohranjena.