Nobena misel nas ne bo preganjala tako, kot misel na starino, ki je nismo kupili.

Prikazovanje 1–24 od 184 rezultatov

Meni

PISALNA MIZA

Pisalna miza, iz sredine 19. stoletja.

Pisalna miza, ki vas prav gotovo ne bo pustila ravnodušnih. Miza je izjemne velikosti, kar vam zagotavlja, da boste na njej imeli dovolj prostora za vse stvari, ki jih potrebujete za delo, zato več kot primerna za vašo pisarno ali delovno sobo. Ima kar devet predalov, kar vam omogoča, da boste lahko stvari po njih dobro organizirali in si s tem zagotovili, bolj urejen delovni prostor. Pisalna miza pa ne bo samo uporaben kos, ampak bo zaradi izjemnih podrobnosti, kot so čudovite medeninaste ročke na predalih in prelepega furnirja, tudi odličen dekorativen kos. Njena posebnost je tudi ta, da je zadnja stran mize prav tako oblečena v čudovit furnir, kar vam omogoča, da lahko mizo postavite tudi sredi prostora. Mere: 190 x 93 x 80 cm Teža: 35 kg Miza je odlično ohranjena.

SVEČNIK

Svečnik, iz konca 19. stoletja.

Medeninast svečnik, v baročnem stilu. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 44 x 23 x 19 cm Teža; 2,3 kg Svečnik je odlično ohranjen.

VIKTORIJANSKA PSIHA

Viktorijanska psiha, izdelana konec 19. stoletja.

Psiha v empir stilu, se bo odlično podala v spalnico, hodnik ali vežo. Majhne podrobnosti, kot so ročaji in furnir položen v empir stilu, jo naredijo razkošno, enostavna oblika pa zagotavlja, da se bo zlila z vsakim stilom. Izredno priročna, saj se boste zaradi velikega ogledala v njem enostavno ogledovali, predalčki pa vam nudijo dodaten prostor za shranjevanje. Mere: 180 x 104 x 35 cm Teža: 27 kg Psiha je odlično ohranjena.

STOL

Stol, iz sredine prejšnjega stoletja. Izdelan v Italiji.

Zanimiv stol, ki bo odličen poudarek za sobo, kjer radi posedate. Stol je zaradi svoje oblike izredno udoben, zaradi svojega izgleda pa izredno dekorativen. Mere: 72 x 70 x 52 cm Teža: 5,5 kg Stol je odlično ohranjen.
Zapri

ALT DEUTSCH PREDALNIK

Alt deutsch predalnik, izdelan iz smrekovega lesa, konec 19. stoletja.

Ta prelep predalnik iz obdobja nemškega historizma, bo primeren za vsak dom, pisarno ali restavracijo. Lahko ga imate v spalnici, kjer bo zaradi globokih predalov odličen za organiziranje oblek ali pa v dnevni sobi, kjer boste vanj lahko pospravili knjige in druge drobnarije. Mere: 128 x 105 x 62 cm Teža: 32 kg Predalnik je odlično ohranjen.

SECESIJSKA PETROLEJKA

Secesijska petrolejka znamke R. Ditmar, izdelana na Dunaju. Petrolejka je predelana na elektriko.

Čudovita petrolejka, sedaj stropna luč, ki bo popolna popestritev vsakega prostora. Dodala bo pridih starega sveta v vaš dom ali pisarno in s tem prostor dvignila na višji nivo. Mere: 28 cm (premer steklene zastorke), min. 115 cm - max. višina 135 cm Teža: 5,7 kg Stropna petrolejka je odlično ohranjena, obe stekleni zastorki sta celi, večja ima le manjši odkrušek na robu, kar pa ne moti funkcionalnosti in se pravzaprav ne vidi. Predelana na elektriko, za žarnico E14.

PLADENJ ZA VIZITKE

Pladenj za vizitke, iz leta 1906.

Pladenj iz obdobja art nouveau, je namenjen vizitkam, ki so jih v 19. stoletju uporabljali, kot nekakšno starodobno socialno omrežje. Več o tem si lahko preberete tu: https://spletna-starinarnica.si/socialno-omrezje-viktorijanske-dobe Še zdaj je to čudovit dekorativen kos, ki ga lahko postavite na svojo mizo v pisarni in jo uporabljate za poslovne kartice ali pa jo postavite v vežo, tam kjer je že nekdaj bilo njeno mesto. Pladenj, ki zaradi podobe ženske, ne bo ostal neopažen, zato ste lahko domiselni in jo uporabite tudi v kakšen drug namen. Mere: 27 x 21 x 13 cm Teža: 0,8 kg Pladenj za vizitke je odlično ohranjen

NAMIZNA LUČ

Namizna luč, iz 70ih let.

Namizna luč,  zaradi gibljivega vratu nastavljiva, zato primerna za pisalno ali delovno mizo, lahko pa je odličen dodatek tudi na nočni omarici, kot bralna lučka. Čudovita luč, ki bo v prostor vnesla barvo in živahnost. Mere: 50 x 30 x 16,5 cm Teža: 1,2 kg Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E14.

POSODA

Posoda, iz začetka 20. stoletja.

Čudovita posoda, iz stekla in kovine, v katero so vbiti vzorci vrtnice. Odlično bo popestrila vašo mizo ali polico. Mere: 34 x 16,5 x 11 cm Teža: 1 kg Posoda je odlično ohranjena.

NAMIZNA LUČ

Namizna luč, iz sredine prejšnjega stoletja.

Mogočna luč, iz keramike, lesa in medenine, sijajen akcent za dolgočasno mizo ali izjemna dopolnitev nočne omarice. Zaradi velike zastorke ustvari čudovito ambientalno svetlobo, poleg tega pa je tudi odličen dekorativen kos. Grla žarnic so nastavljiva, kar pomeni da si lahko snop svetlobe prilagajate po svojih željah in zahtevah. Luč, ki se bo podala v vsako okolje in ga s svojim videzom še dopolnila. Mere: 104 x 57,5 cm Teža: 5,5 kg Luč je dobro ohranjena. Za tri žarnice E27.

NAMIZNA LUČ

Namizna luč, iz sredine prejšnjega stoletja.

Mogočna luč, iz keramike, lesa in medenine, sijajen akcent za dolgočasno mizo ali izjemna dopolnitev nočne omarice. Zaradi velike zastorke ustvari čudovito ambientalno svetlobo, poleg tega pa je tudi odličen dekorativen kos. Grla žarnic so nastavljiva, kar pomeni da si lahko snop svetlobe prilagajate po svojih željah in zahtevah. Luč, ki se bo podala v vsako okolje in ga s svojim videzom še dopolnila. Mere: 105 x 39,5 cm Teža: 5,5 kg Luč je dobro ohranjena. Za tri žarnice E27.
Zapri

NASLONJAČ BARBARA STOL KAMNIK

Naslonjač Barbara, izdelan v 60ih letih.

Naslonjač Barbara je za podjetje Stol Kamnik oblikoval Branko Uršič, ki je bil poleg oblikovalca Nika Kralja, najbolj uspešen oblikovalec podjetja. Stol je izjemno udoben in kljub temu, da je bil oblikovan že v 60ih letih, še vedno izjemno moderen. Zaradi svojih preprostih geometrijskih linij, se bo zlil s prostorom hkrati pa dodal prostoru piko na i. Izjemen naslonjač, ki ga boste z veseljem uporabljali. Mere: 66 x 65 x 65 cm Teža: 5,5 kg Naslonjač je odlično ohranjen.

SERVIRNI VOZIČEK BREMSHEY

Servirni voziček Bremshey Dinett, iz 50. let prejšnjega stoletja, izdelan v mestu Solingen v Nemčiji.

Servirni voziček Bremshey, model Dinett je ikona pohištva iz sredine prejšnjega stoletja, sedaj pa imate odlično priložnost da postane del vašega domovanja. Servirni vozički podjetja Bremshey, so bili znani po izjemni kvaliteti in uporabnosti. Ker je bil to izjemno inovativen in unikaten voziček, se njegovi izdelovalci niso bali da bi jim kdo ukradel njihovo idejo, zato zgodnejši modeli nimajo oznake podjetja, ko si ga kupil si dobil le pečat podjetja, na spodnji strani pa je bila nalepka, ki je opozarjala na prednosti vozička. Na nalepki so obljubljali naslednje koristne lastnosti vozička: "Neobčutljiv na vodo, sadne sokove, alkoholne pijače in kuhinjske kisline; toplotno odporen in skoraj nezlomljiv. Ohrani sijajen videz tudi po letih uporabe. Samo sperite s hladno ali toplo vodo." Zaradi starosti  dotičnega vozička, lahko vse njegove kvalitete potrdimo, saj je kljub svoji starosti voziček kot nov, nekaj sledi uporabe se pozna le na medeninastih delih vozička, ki pa mu dodajajo čar. Ni pa pri tem vozičku njegova prednost le kvaliteta, ampak tudi njegova vsestranskost, ki ga dela izjemno uporabnega. Voziček se namreč lahko ob neuporabi popolnoma zloži, kar omogoča enostavno pospravljanje, lahko pa ga zložimo le delno da dobimo zanimiv poličnik na koleščkih. Kot prikazujejo že na reklamnih oglasih iz 50ih in 60ih let, je to nujen dodatek na zabavah, na katerih lahko z njim čedno ponudimo jedačo in pijačo, lahko ga postavimo v kot kjer bomo ponudili koktejle, uporaben pa bo tudi v vsakdanjem življenju, kot zanimiva stranska mizica ali zanimiv poličnik za rože. Mere: odprt: 79 x 66 x 41 cm / zložen: 79 x 66 x 6,5 cm Teža: 6,7 kg Servirni voziček je odlično ohranjen, nekaj znakov uporabe je le na medeninastih delih.

STROPNA LUČ

Stropna luč, iz obdobja art deco.

Par čudovitih luči s steklenimi tubicami,  ki bo ustvarila izjemen ambient. Za katero koli sobo ali prehod v vašem domu ali pisarni. Mere:  90 in 70 x 19 x 13 cm Teža:  1,3 kg Luč je odlično ohranjena, brez poškodb na steklenih tubicah. Za žarnico E27. Cena za eno.
Zapri

STOL ALI KLEČALNIK

Stol ali klečalnik, iz prve polovice 20. stoletja. Zanimiva stola, ki se, če jih zložimo spremenita v klečalnika. Vera in s tem molitev, je že dolgo v uteho ljudem po vsem svetu, tako ni čudno da so vsakdanji predmeti, kot par teh stolov, bili izdelani z mislijo na le to. Žal ne poznamo točne zgodovine teh stolov, lahko so bili inventar cerkve ali kapele, lahko pa sta služila svojemu namenu v domovanju vernih. Vsekakor sta še vedno izjemna stola, ki jih lahko uporabimo za njihov prvoten namen ali pa z njimi le popestrimo svoje domovanje in z njimi vanj vnesemo tudi delček neke stare zgodbe. Mere: 82 x 43 x 42 cm Teža: 4,5 kg Stola sta odlično ohranjena. Cena za enega.

OGLEDALO LABARGE

Ogledalo, iz 70ih let prejšnjega stoletja, izdelan v Ameriki v podjetu LaBarge.

Bogato ogledalo v rokoko stilu, ročno rezljan okvir ima čudovite detajle. Odličen za obogatitev katerega koli prostora. Ogledalo ni le čudovit okras za steno, ampak je eden ključnih gradnikov v domovanju. Pomislite, imamo jih na hodnikih, pri vhodnih vratih, v spalnici in nenazadnje v kopalnici, kot pripomoček za osebno urejanje, a ogledala so lahko tudi čudovit prenašalec svetlobe, zato jih lahko obesimo tudi v sobah kjer jih ponavadi ne potrebujemo in s tem vizualno popestrimo sobo in ji dodamo nekaj svetlobe. S starimi ogledali, na katerih zasledimo tudi čudovito patino, v svoj dom vnesemo unikatnost, ki vas bo navdihovala še leta. Mere:  120 x 74,5 x 5 cm Teža: 5 kg Ogledalo je odlično ohranjeno.

REKLAMNA TABLA

Reklamna tabla Cafe des Gourmets, iz 1960ih.

Pisana tabla bo odličen dodatek v kuhinji ali pa v kakšnem drugem prostoru, ki ga želite popestriti z vintage pridihom in barvo. Mere: 30 x 26,3 cm Teža: 530 g Tabla je dobro ohranjena, vidnih je le nekaj znakov časa, kar pa ji le doda karakter.

KONZOLNA MIZA Z OGLEDALOM

Konzolna miza z ogledalom, iz sredine prejšnjega stoletja, izdelana v Italiji.

Eleganten komplet mize z marmornato ploščo in ogledalom, bo v prostor vnesel eleganco in stil. Primerna tako za domovanja, kjer jo lahko uporabite v hodniku, kopalnici ali veži, ali pa za poslovni prostor. Mere: ogledalo : 85 x 53 cm miza: 94 x 82 x 26 cm Teža: ogledalo: 6,5 kg miza: 13 kg Konzolna miza in ogledalo sta odlično ohranjena.

SEGUSO LANTERNA

Lanterna, z otoka Murano, izdelana v steklarni Seguso, v 30ih letih prejšnjega stoletja.

Čarobna lanterna, ki bo v vaš dom vnesla Benetke - namreč izdelane so na način, da njihova odbojna svetloba spominja na odsevanje vode, na beneške kanale in mostičke. Lanterna je čudovito dodelana, kar kaže na kakovost izdelave natančnega ročnega dela in spretnih manipulacij. Prav tako pa so odličen primer med vojne obrtniške dekorativne umetnosti, ko je bila večina proizvodnje še vedno obrtna in ne mehanična. Ker je naravnih oblik se bo podala skoraj v vsak prostor. Namenjena je tako praktičnemu kot dekorativnemu namenu, najbolje pa bo do izraza prišla v majhnih sobicah, kot na primer veža, hodnik, zimski vrt.. vsekakor tam  kjer bomo lahko v njeni lepoti uživali neposredno in dovolili, da se njena čarobna svetloba razlije po stenah, saj oddaja nežno, rahlo lomljeno svetlobo in ne močne difuzne, ki lahko uniči ambient prostora. Proizvodnja steklenih luči v "kletkah" se je začela deloma zaradi naraščajočih razstav dekorativne umetnosti, kot je bil Milanski trienale v medvojnih letih. Drug verjeten vpliv je bilo gibanje za tradicionalno umetnost, znano kot "Vrnitev v red", oživitev klasicizma po vsej Evropi kot odziv na mehanična uničenja, ki jih je povzročila prva svetovna vojna. Po finančni krizi leta 1929, je Murano utrpel kar nekaj zaprtij ključnih steklarstev in tako so se da bi preživeli, mnogi med njimi združili v skupine, med njimi tudi Artistica Soffiera e Vetreria - Barovier, Seguso & Ferro (umetniški steklopiharji in steklarji). V skupini so bili Luigi Ferro, Napoleone Barovier in Antonio Seguso ter Segusova sinova Ernesto in Archemide. Nato se je leta 1934, podjetju kot umetniški svetovalec, pridružil Flavio Poli. To je prineslo obdobje eksperimentiranja z barvnim steklom in novimi tehnikami, kar je pripeljalo do mednarodnega uspeha. Leta 1937 je podjetje Polija sprejelo kot polnopravnega partnerja in se preimenovalo v Seguso Vetri D’Arte, kar ostaja do danes. In prav iz prvega sodelovanja Polija s Segusom, 1934-40, se rodijo steklene luči v "kletki". Te luči so še danes sinonim beneške spretnosti pihanja stekla. Mere: 75 x 16 cm Teža: 1400 g Lanterni sta odlično ohranjeni. Za žarnico E14. Cena za eno.

KIP JEZUSA

Kip Jezusa, leto nastanka okoli 18. stoletja. Polihromiran lesen kip Jezusa, ki predstavlja eno od postaj na križevem potu. V križevem potu so zabeleženi trije njegovi padci pod križem, to je - 3., 7. in 9. postaja. Kip je izredno lepo rezljan, še posebno lepo je izdelan obraz Jezusa, kjer se dobro vidi njegovo muko in trpljenje. Mere: 76 x 36 x 22,5 cm Teža: 3,5 kg Kip je dobro ohranjen.

STENSKA LUČ BAROVIER & TOSO

Stenska luč iz muranskega stekla, znanega italijanskega podjetja Barovier & Toso iz prve polovice 20. stoletja.

Zanimiva stenska luč, ki bo obogatila še tako pusto steno in ji dodala pridih elegance in razkošja. Barovier & Toso je eno najstarejših družinskih podjetij, ki deluje še danes. Njihovi začetki segajo v leto 1295, na otok Murano, kjer je prednik  Barovierja, Jacobello uradno začel z vodenjem družinske obrti, steklarstva.. V svetu steklarstva so uvedli kar nekaj sprememb, ena pomembnejših je kemijska inovacija Angela Barovierja, ki je leta 1450 odkril, kako izdelati prvo popolnoma prozorno steklo. Podjetje je še danes izjemno priznano, njihove steklene umetnine v obliki luči pa lahko najdemo v najbolj prestižnih salonih na primer Cartier, Dior in Dolce & Gabbana. Mere:  28 x 20 x 14 cm Teža: 1 kg Obe luči sta odlično ohranjeni. Za žarnico E27. Cena za eno.

MODEL DVOKRILNEGA LETALA

Model dvokrilnega letala, iz 20. stoletja.

Ročno izdelan model iz lesa in kovine. Koleščka in propeler, so premična. Lahko ga spustimo iz stropa ali pa postavimo na vidno mesto, saj bo gotovo požel veliko zanimanja. Pri tem modelu je zanimiv pilot, ki sedi v kabini. Dvokrilna letela so bila ena prvih letal, dotični model je model dvokrilnega letala iz prve svetovne vojne. Podoben je tistim s katerim je pilotiral tudi znameniti "Rdeči baron". Mere: 78 x 71 x 14 cm Teža: 4,9 kg Model letala je odlično ohranjen.

STROPNA LUČ MEBLO

Stropna luč, model Jolly, izdelana v 1970ih, v sodelovanju dveh legendarnih znamk Meblo in Harvey Guzzini.

To visečo stropno luč je oblikovalec Luigi Massoni zasnoval za podjetje Harvey Guzzini leta 1968 in jo je nato izdelovalo podjetje Meblo. Izjemna in legendarna luč, ki je prav gotovo nostalgičen spomin na pretekle čase, ko so prav takšne luči, razsvetljevale skoraj vsako jugoslovansko gospodinjstvo. Z njo v svoj dom vnesite barvitost in nostalgičnost. Zaradi res izjemnega oblikovanja, je luč še danes izredno sodobnega videza in se bo odlično ujela v minimalističen slog, pa tudi v stanovanja ki so sicer stilsko že dovršena. Zaradi značilnega vzmetnega kabla, je tudi izredno priročna saj ji lahko nastavljamo njeno višino. Mere: 160-75 x 35 cm Teža: 800 g Stropna luč je odlično ohranjena. Za žarnico E27.

KRISTALNI LESTENEC

Kristalni lestenec, iz 40ih let prejšnjega stoletja.

Čudovit lestenec,  ki bo elegantno popestril katero koli sobo. Zaradi njegove velikosti pa bo ravno pravšnji za spalnico ali kopalnico. Mere: 33 x 25 cm Teža: 1100 g Lestenec je odlično ohranjen. Za žarnico E27.