Nobena misel nas ne bo preganjala tako, kot misel na starino, ki je nismo kupili.

Prikazovanje 1–24 od 131 rezultatov

Meni

PREDALNIK

Predalnik, iz začetka 20. stoletja.

Predalnik primeren za vsak dom, pisarno ali restavracijo. Svoje mesto bo našel v spalnici, kjer bo zaradi globokih predalov odličen za organiziranje oblek ali pa v dnevni sobi, kjer boste vanj lahko pospravili knjige in ostale drobnarije. Mere: 127 x 100 x 60,5 cm Teža: 30 kg Predalnik je odlično ohranjen.

GLOBUS

Globus, iz sredine prejšnjega stoletja, izdelan v Italiji.

Globusi so od nekdaj priljubljen dodatek v domovih. Stoletja nazaj so predstavljali statusni simbol, kot darilo pa so si ga pogosto izmenjali svetovni voditelji, kot simbol moči in nadvlade. Pomembni kot inštrument so bili pri plovbah, pa tudi kot izobraževalni pripomoček za najmlajše. Tudi danes je globus, lahko osrednja nota prostora, z lučko ki jo ima pa postane tudi zanimiva ambientalna luč. Mere: 55 x 43 cm Teža: 3 kg Globus je odlično ohranjen.
Zapri

STOL REX

Stol Rex, izdelan v sredini stoletja, v podjetju Stol Kamnik.

Stol Rex  je eden najbolj znanih izdelkov slovenskega industrijskega oblikovanja .Leta 1952 ga je oblikoval in zasnoval arhitekt in oblikovalec Niko Kralj, ki je bil tedaj vodja Stolove razvojne službe. Kralja uvrščajo med svetovne industrijske oblikovalske legende. Rex je bil prvi stol v Sloveniji, oblikovan za množično proizvodnjo, izdelan v tehnologiji stiskane, luknjane vezane plošče. Postal je zgled ergonomsko in funkcionalno brezhibnega izdelka, ter kultni predmet dizajnersko osveščenih posameznikov po vsem svetu. Do danes so izdelali več kot 2 miljona stolov. Stol Rex je vključen v zbirko Muzeja sodobne umetnosti MOMA v New Yorku, danskega muzeja oblikovanja (Designmuseum Danmark) in Museumsquartierja na Dunaju. Zdaj je lahko ta kultni stol del vašega domovanja, kot stranski stol, ko imate na obisku več gostov, kot vrtni stol ali pa kar tako, tam kjer ga boste lahko vedno občudovali in uživali v njegovi udobnosti. Predstavljeni stol Rex je nizka "lounge" izvedba. Stol je še posebej zanimiv zaradi barve, ki je pri Rex stolih redka, a zato še posebej iskana. Mere: 76 x 66 x 61 cm Teža: 5 kg Stol je odlično ohranjen.

PISARNIŠKI STOL

Pisarniški stol iz 30ih let, prejšnjega stoletja.

Lesen vrtljiv stol, bo dodal šarm vsaki delovni sobi.  Primeren za vsako delovno ali pisalno mizo. Zaradi navoja nastavljiv v višino. Mere: 78 x 54 cm Teža: 4,5 kg Stol je dobro ohranjen.

PISALNA MIZA

Pisalna miza, iz sredine 19. stoletja.

Pisalna miza, ki vas prav gotovo ne bo pustila ravnodušnih. Miza je izjemne velikosti, kar vam zagotavlja, da boste na njej imeli dovolj prostora za vse stvari, ki jih potrebujete za delo, zato več kot primerna za vašo pisarno ali delovno sobo. Ima kar devet predalov, kar vam omogoča, da boste lahko stvari po njih dobro organizirali in si s tem zagotovili, bolj urejen delovni prostor. Pisalna miza pa ne bo samo uporaben kos, ampak bo zaradi izjemnih podrobnosti, kot so čudovite medeninaste ročke na predalih in prelepega furnirja, tudi odličen dekorativen kos. Njena posebnost je tudi ta, da je zadnja stran mize prav tako oblečena v čudovit furnir, kar vam omogoča, da lahko mizo postavite tudi sredi prostora. Mere: 190 x 93 x 80 cm Teža: 35 kg Miza je odlično ohranjena.

KLOP

Klop iz 19. stoletja.

Lesena kmečka klop, preprost a izjemno uporaben dodatek, za kateri koli prostor. Mere: 150 x 79 x 45 cm Teža: 16 kg Klop je dobro ohranjena.

SVEČNIK

Svečnik, iz konca 19. stoletja.

Medeninast svečnik, v baročnem stilu. Svečniki, so dobrodošel okras v vsakem domu. Lahko jih imamo v jedilnici, da razsvetlijo praznično večerjo, lahko v spalnici da naredijo romantično vzdušje, kakorkoli ga uporabimo svečnik je gotovo eden tistih predmetov, ki nam pride prav ob vsaki priložnosti. Mere: 44 x 23 x 19 cm Teža; 2,3 kg Svečnik je odlično ohranjen.

VIKTORIJANSKA PSIHA

Viktorijanska psiha, izdelana konec 19. stoletja.

Psiha v empir stilu, se bo odlično podala v spalnico, hodnik ali vežo. Majhne podrobnosti, kot so ročaji in furnir položen v empir stilu, jo naredijo razkošno, enostavna oblika pa zagotavlja, da se bo zlila z vsakim stilom. Izredno priročna, saj se boste zaradi velikega ogledala v njem enostavno ogledovali, predalčki pa vam nudijo dodaten prostor za shranjevanje. Mere: 180 x 104 x 35 cm Teža: 27 kg Psiha je odlično ohranjena.

STOL

Stol, iz sredine prejšnjega stoletja. Izdelan v Italiji.

Zanimiv stol, ki bo odličen poudarek za sobo, kjer radi posedate. Stol je zaradi svoje oblike izredno udoben, zaradi svojega izgleda pa izredno dekorativen. Mere: 72 x 70 x 52 cm Teža: 5,5 kg Stol je odlično ohranjen.

NAMIZNA LUČ

Namizna luč, izdelana v nemškem podjetju Graeco Leuchten v 70ih letih prejšnjega stoletja.

Namizna luč iz stekla in plastike, bo zaradi svoje nenavadne oblike in pastelnih barv, odličen dodatek tako na nočni omarici, kot mizi ali polici. Z njo boste prav gotovo lahko ustvarili zanimivo atmosfero in ambient. Mere: 20,5 x 12 cm Teža: 500 g Namizna luč je odlično ohranjena.

POSODA

Posoda, iz 30ih let prejšnjega stoletja.

Kristalna posoda s podstavkom bo odličen dodatek na vaši mizi ob pogostitvah in obiskih, kjer bo vsem padel v oči.  Uporabite ga kot zanimiv dodatek vaše mize, lahko pa je tudi odlično darilo, za nekoga z okusom. Mere: 22,5 x 16 x 11 cm Teža: 0,6 kg Posoda je odlično ohranjena.
Zapri

SEF

Sef iz 19. stoletja.

Zanimiv mali sef, izdelan v 19. stoletju, kar dokazuje dejstvo, da je v celoti zakovičen in nima niti enega vara - v originalu, na neki točki, so v sef očitno vlomili in ga nato zavarili nazaj. Kakšna je zgodba za tem je neznanka, lahko da je njegov lastnik izgubil ključ in se na ta način želel dokopati do notranjosti, lahko pa je bil sef ukraden in je zmikavt na ta način prišel do dragocenosti v njem. Vsekakor so nekoč v njem morali hraniti nekaj pomembnega. Je v celoti kovinski, zato masiven in težak, poleg tega pa ima delujočo ključavnico s ključem, kar pomeni, da v njem lahko še vedno hranite denar in dragocenosti. V modro barvo, je moral biti pobarvan v kasnejšem obdobju, zdaj je ta ravno prav obrabljena in sefu le doda barvito očarljivost. Idealen za shranjevanje vaših zakladov, poleg tega pa tudi izjemen dekorativen predmet. Mere: 13 x 9 x 9 cm Teža: 1,1 kg Sef je odlično ohranjen.
Zapri

ALT DEUTSCH PREDALNIK

Alt deutsch predalnik, izdelan iz smrekovega lesa, konec 19. stoletja.

Ta prelep predalnik iz obdobja nemškega historizma, bo primeren za vsak dom, pisarno ali restavracijo. Lahko ga imate v spalnici, kjer bo zaradi globokih predalov odličen za organiziranje oblek ali pa v dnevni sobi, kjer boste vanj lahko pospravili knjige in druge drobnarije. Mere: 128 x 105 x 62 cm Teža: 32 kg Predalnik je odlično ohranjen.

SECESIJSKA PETROLEJKA

Secesijska petrolejka znamke R. Ditmar, izdelana na Dunaju. Petrolejka je predelana na elektriko.

Čudovita petrolejka, sedaj stropna luč, ki bo popolna popestritev vsakega prostora. Dodala bo pridih starega sveta v vaš dom ali pisarno in s tem prostor dvignila na višji nivo. Mere: 28 cm (premer steklene zastorke), min. 115 cm - max. višina 135 cm Teža: 5,7 kg Stropna petrolejka je odlično ohranjena, obe stekleni zastorki sta celi, večja ima le manjši odkrušek na robu, kar pa ne moti funkcionalnosti in se pravzaprav ne vidi. Predelana na elektriko, za žarnico E14.

LANTERNA

Lanterna, izdelana v 20. stoletju.

Medeninasta stropna lanterna, bo odličen dodatek v vaši veži, hodniku, stopnišču... možnosti je neskončno, saj se bo zaradi čudovitega videza ujela v vsak prostor. Zaradi matiranih stekel, oddaja prijetno, mehko svetlobo. Mere: 83 x 32 x 21.5 cm Teža: 4 kg Lanterna je odlično ohranjena. Za žarnico E27.

PLADENJ ZA VIZITKE

Pladenj za vizitke, iz leta 1906.

Pladenj iz obdobja art nouveau, je namenjen vizitkam, ki so jih v 19. stoletju uporabljali, kot nekakšno starodobno socialno omrežje. Več o tem si lahko preberete tu: https://spletna-starinarnica.si/socialno-omrezje-viktorijanske-dobe Še zdaj je to čudovit dekorativen kos, ki ga lahko postavite na svojo mizo v pisarni in jo uporabljate za poslovne kartice ali pa jo postavite v vežo, tam kjer je že nekdaj bilo njeno mesto. Pladenj, ki zaradi podobe ženske, ne bo ostal neopažen, zato ste lahko domiselni in jo uporabite tudi v kakšen drug namen. Mere: 27 x 21 x 13 cm Teža: 0,8 kg Pladenj za vizitke je odlično ohranjen

SVETLOBNI ZNAK LAŠKO PIVO

Svetlobni znak Laško pivo, iz 60ih let prejšnjega stoletja.

Obojestranski svetlobni znak, izjemno redek reklamni napis legendarnega Laškega piva. Izjemen kot nostalgičen dekor v vašem domu ali pa bo svoje mesto ponovno našel v gostinstvu ali trgovini. Nostalgičen kos, za vse prave pivoljubce, zato tudi čudovito darilo za nekoga, ki zbira pivovarske kose ali pa je le velik ljubitelj, tega najbolj priljubljenega alkoholnega napitka. Mere: znak: 75 x 33 x 15 cm  veriga: 50cm Teža: 5,5 kg Znak je obnovljen, ter na novo ožičen. Deluje na neonsko žarnico.

NAMIZNA LUČ

Namizna luč, iz 70ih let.

Namizna luč,  zaradi gibljivega vratu nastavljiva, zato primerna za pisalno ali delovno mizo, lahko pa je odličen dodatek tudi na nočni omarici, kot bralna lučka. Čudovita luč, ki bo v prostor vnesla barvo in živahnost. Mere: 50 x 30 x 16,5 cm Teža: 1,2 kg Luč je odlično ohranjena. Za žarnico E14.

POSODA

Posoda, iz začetka 20. stoletja.

Čudovita posoda, iz stekla in kovine, v katero so vbiti vzorci vrtnice. Odlično bo popestrila vašo mizo ali polico. Mere: 34 x 16,5 x 11 cm Teža: 1 kg Posoda je odlično ohranjena.

NAMIZNA LUČ

Namizna luč, iz sredine prejšnjega stoletja.

Mogočna luč, iz keramike, lesa in medenine, sijajen akcent za dolgočasno mizo ali izjemna dopolnitev nočne omarice. Zaradi velike zastorke ustvari čudovito ambientalno svetlobo, poleg tega pa je tudi odličen dekorativen kos. Grla žarnic so nastavljiva, kar pomeni da si lahko snop svetlobe prilagajate po svojih željah in zahtevah. Luč, ki se bo podala v vsako okolje in ga s svojim videzom še dopolnila. Mere: 104 x 57,5 cm Teža: 5,5 kg Luč je dobro ohranjena. Za tri žarnice E27.

NAMIZNA LUČ

Namizna luč, iz sredine prejšnjega stoletja.

Mogočna luč, iz keramike, lesa in medenine, sijajen akcent za dolgočasno mizo ali izjemna dopolnitev nočne omarice. Zaradi velike zastorke ustvari čudovito ambientalno svetlobo, poleg tega pa je tudi odličen dekorativen kos. Grla žarnic so nastavljiva, kar pomeni da si lahko snop svetlobe prilagajate po svojih željah in zahtevah. Luč, ki se bo podala v vsako okolje in ga s svojim videzom še dopolnila. Mere: 105 x 39,5 cm Teža: 5,5 kg Luč je dobro ohranjena. Za tri žarnice E27.

ART NOUVEAU PLADENJ

Art nouveau pladenj, iz začetka 1900.

Pladenj, ki je značilnih manir art nouveau obdobja, bo odlična dopolnitev vaše mize. Na njem lahko hranite sadje ali pa na eleganten način prezentirate, skrbno pripravljene jedi, tako boste svojemu trudu v kuhinji dodali še piko na i. Seveda pa z njim lahko postrežete tudi kavo in zagotavljamo vam, da ne bo ostal neopažen. Idealen kos za popestritev kuhinje ali jedilnice, prav tako pa zaželjen zbirateljski kos. Mere: 37 x 21 x  3,5 cm Teža: 0,6 kg Pladenj je dobro ohranjen.
Zapri

NASLONJAČ BARBARA STOL KAMNIK

Naslonjač Barbara, izdelan v 60ih letih.

Naslonjač Barbara je za podjetje Stol Kamnik oblikoval Branko Uršič, ki je bil poleg oblikovalca Nika Kralja, najbolj uspešen oblikovalec podjetja. Stol je izjemno udoben in kljub temu, da je bil oblikovan že v 60ih letih, še vedno izjemno moderen. Zaradi svojih preprostih geometrijskih linij, se bo zlil s prostorom hkrati pa dodal prostoru piko na i. Izjemen naslonjač, ki ga boste z veseljem uporabljali. Mere: 66 x 65 x 65 cm Teža: 5,5 kg Naslonjač je odlično ohranjen.

SERVIRNI VOZIČEK BREMSHEY

Servirni voziček Bremshey Dinett, iz 50. let prejšnjega stoletja, izdelan v mestu Solingen v Nemčiji.

Servirni voziček Bremshey, model Dinett je ikona pohištva iz sredine prejšnjega stoletja, sedaj pa imate odlično priložnost da postane del vašega domovanja. Servirni vozički podjetja Bremshey, so bili znani po izjemni kvaliteti in uporabnosti. Ker je bil to izjemno inovativen in unikaten voziček, se njegovi izdelovalci niso bali da bi jim kdo ukradel njihovo idejo, zato zgodnejši modeli nimajo oznake podjetja, ko si ga kupil si dobil le pečat podjetja, na spodnji strani pa je bila nalepka, ki je opozarjala na prednosti vozička. Na nalepki so obljubljali naslednje koristne lastnosti vozička: "Neobčutljiv na vodo, sadne sokove, alkoholne pijače in kuhinjske kisline; toplotno odporen in skoraj nezlomljiv. Ohrani sijajen videz tudi po letih uporabe. Samo sperite s hladno ali toplo vodo." Zaradi starosti  dotičnega vozička, lahko vse njegove kvalitete potrdimo, saj je kljub svoji starosti voziček kot nov, nekaj sledi uporabe se pozna le na medeninastih delih vozička, ki pa mu dodajajo čar. Ni pa pri tem vozičku njegova prednost le kvaliteta, ampak tudi njegova vsestranskost, ki ga dela izjemno uporabnega. Voziček se namreč lahko ob neuporabi popolnoma zloži, kar omogoča enostavno pospravljanje, lahko pa ga zložimo le delno da dobimo zanimiv poličnik na koleščkih. Kot prikazujejo že na reklamnih oglasih iz 50ih in 60ih let, je to nujen dodatek na zabavah, na katerih lahko z njim čedno ponudimo jedačo in pijačo, lahko ga postavimo v kot kjer bomo ponudili koktejle, uporaben pa bo tudi v vsakdanjem življenju, kot zanimiva stranska mizica ali zanimiv poličnik za rože. Mere: odprt: 79 x 66 x 41 cm / zložen: 79 x 66 x 6,5 cm Teža: 6,7 kg Servirni voziček je odlično ohranjen, nekaj znakov uporabe je le na medeninastih delih.